fbpx

Je iranski režim skušal umoriti iransko disidentsko na ameriških tleh?

Iranska disidentka Masih Alinejad. (Foto: FB)

Policija je aretirala moškega z nabitim kalašnikovom. Nahajal se je v bližini doma priznane iranske disidentke v četrti Brooklyn. Kot trdi Iranka, je bila že lani žrtev poskusa ugrabitve z iranskim režimom v ozadju. 

Policija je aretirala moškega z nabito rusko jurišno puško Ak-47. Incident se je v četrtek pripetil blizu doma priznane iranske disidentke Masih Alinejad, v četrti Brooklyn velemesta New York. 23-letni Halid Mehdijev je okoli 15. ure zapeljal mimo znaka stop na vogalu Dorchester Road in Rugby Road, ko ga je nenadoma ustavila policija, poroča Fox News

Zvezni tožilci in FBI so sporočili, da je imel Mehdijev v svojem subaruju z oznako Illinois, AK-47 napolnjen s 66 naboji ter gotovino. Kot je znano, so preiskovalci Mehdijeva nedavno opazili pred domom Alinejadove. Mehdijev je bil nekaj ur pred njenim domom in se sumljivo obnašal. Alinejadova je bila že lani tarča domnevne ugrabitve s strani iranskih državljanov.

Leta 2021 je dejala, da jo preganja režim iranskega predsednika Hasana Rohanija, zaradi njenega dela, ki opisuje javna pretepanja na ulicah Teherana. Njeno delo prikazuje tudi pogumna dejanja iranskih žensk, ki so snele islamski hidžab, kar je hud zločin v tej avtokratski državi. Iran je že zavrnil očitke glede poskusa ugrabitve kot neutemeljene. Preiskovalci pa ugotavljajo ali je potencialni atentator nadziral njen dom, in če je, ali je deloval sam.

Domen Mezeg