fbpx

Je Kanada šla predaleč? Premieru Trudeauju njegova izjemno liberalna politika škodi!

Foto: epa.

Kaže, da je tolerantnost izjemno liberalne Kanade že na povsem novem nivoju. Ali se lahko “napredna” politika samooklicanega feminista, premierja Justina Trudeauja izjalovi? Pred kratkim so namreč sprejeli zakon o legalizaciji rekreativne uporabe marihuane in tudi o gojenju za domačo uporabo. Kanada je tako postala prva zahodna država, ki je v celoti dekriminalizirala marihuano, vse to pa je že nekaj časa aktivno podpirala Trudeaujeva vladajoča liberalna stranka.

A to ni prva poteza, ki jo je pred kratkim naredila Kanada, ki se zdi ekstravagantna. Pred približno enim tednom je kanadsko sodišče dodelilo skrbništvo nad otrokom dvema moškima in ženski, ki so v poligamnem odnosu. Te radikalne spremembe, ko gre za idejo o družini, pa niso vsi sprejeli, nekateri politiki so že izrazili nestrinjanje, poroča RT.

Kam Trudeau vodi Kanado?
Pod pritiski zagovornikov enakosti spolov in vključenosti vseh vrst odnosov je kanadska vlada marca izdala direktivo državni agenciji, naj odpravijo izraza “oče” in “mama” in ju zamenjajo s “spolno nevtralnimi” izrazi. Zdi se, da je “nevtralnost spolov” glavna tema Kanade, ki jo vodi Trudeau. Uvedel je tudi tretjo možnost spola za potne listine, nacionalna himna je postala nevtralna glede spola in celo novorojenčku so (na zahtevo transeksualnih staršev) na zdravstveno kartico zapisali “neznan” spol – vse to v enem samem letu. Nekatere od teh pretirano “naprednih” pobud pa so se slabo končale. Na srednji šoli v Alberti je večina stranišč postala “spolno nevtralna”. Dijaki so protestirali in zahtevali, naj jih zamenjajo spet v moške in ženske toalete, saj se tako slabo počutijo.

Kanadski premier Justin Trudeau (Foto: STA)

Državljani nezadovoljni z liberalci
Anketa Ipsos, ki so jo izvedeli marca, pa je pokazala, da bi večina Kanadčanov glasovala za stranko, ki ni liberalna, pri čemer imajo konservativci visoko vodstvo. Večina ljudi bi želela tudi novega predsednika vlade. Očitno niso zadovoljni z vlado, ki jih pelje v perverznost, in si želijo bolj normalne politike.

A. G.