Južna Amerika se sooča z migrantskim valom: Venezuelci v boju za dostojno življenje množično migrirajo v sosednjo Kolumbijo!

Foto: YouTube

Na stotine beguncev iz venezuelske diktature, ki ga nekateri označujejo kot socialistični raj, s prenatrpanimi nahrbtniki korakajo po žgočem soncu proti obmejnemu kolumbijskemu mestu Maicao, kar kaže na to, da se je Južna Amerika začela soočati z begunsko problematiko. 

Več deset prišlekov čaka na vročini pred migracijskem uradom, kjer se nahajajo menjalnice, kjer pa venezuelska valuta ni vredna skoraj nič zaradi hiperinflacije, do katere je prišlo pod vlado socialističnega diktatorja Nicolasa Madura. 

Prišli v upanju, da se izognejo revščini, naraščanju nasilja, pomanjkanju hrane in zdravil
Polotok Guajira je postal prva postojanka za lačne, žejne in utrujene Venezuelce, ki so pogosto negotovi, kje naj prenočijo, ti pa mimoidočim razkrivajo, da so pobegnili pred težko usodo, ki jih je čakala v domovini. Prišleki predstavljajo več kot pol milijona ljudi, ki so prešli preko kolumbijske meje, mnogi med njimi na nezakonit način, v upanju, da se izognejo revščini, naraščanju nasilja, pomanjkanju hrane in zdravil v nekdaj uspešni državi, ki je po navedbah Reutersa živela na račun nafte.

27-letna Venezuelka Yeraldine Murillo je povedala, da se je soočala z dilemo, “ali se odseli in poskušaj ali pa umri od lakote”. “Tam ljudje jedo hrano iz smeti. Veseli so že, da lahko jedo normalno,” je dejala Murillova, ki se nadeja, da bo v kolumbijski prestolnici Bogoti našla službo.

Foto: YouTube

Kolumbija sporočila, da bo okrepila nadzor na meji
Eksodus iz Venezuele je v Kolumbiji spodbudil alarm, migracijski urad namreč sporoča, da mejo dnevno prečka približno 2000 ljudi. Najbolj obremenjena so obmejna mesta, zato je kolumbijski predsednik Juan Manuel Santos dejal, da bo treba v tem mesecu okrepiti nadzor na meji. Pri tem je treba poudariti, da državljani Venezuele meje ne prečkajo samo zakonito, ampak tudi na nezakonit način. Obstaja ocena, da dnevno v Kolumbijo pride približno 4000 prišlekov. “Za seboj puščamo hiše, avtomobile in denar na banki,” navaja 51-letni Rudy Ferrer, ki ocenjuje, da vsak večer na ulicah mesta Maicao spi okoli tisoč Venezuelcev.

Foto: YouTube

Ljudje so neverjetno shujšani
Mehanik Luis Arellano in njegovi otroci, ki so imeli srečo in so našli zavetje, je povedal, da so solze otrok tiste, ki so ga spodbudile k begu. “Nekega dne jim nisem imel dati kaj za jesti.” Prišleki trdijo, da je treba za kilogram riža v Venezueli odšteti dvakratno minimalno mesečno plačo, ki znaša okoli 6,67 evra. Zato ne čudi, da ljudje izgubljajo na teži, zaradi česar so pri prehajanju meje videti precej bolj suhi kot na fotografijah s potnih listin.

Medtem, ko se nekateri domačini čutijo odgovorne, da pomagajo prišlekom, drugi protestirajo na ulicah, saj se bojijo izgube posla v primeru, da Venezuelci za isto delo sprejmejo nižjo plačo. Prav tako obstaja strah pred porastom nasilja, medtem ko Venezuelci životarijo in upajo na boljšo prihodnost.

N. Ž.

 • Steiermark

  Usoda vseh sužnjev, zasužnjenih od pedofisko morilske komunistične drhali, s podporo “združene levice”, in ostalih ćefurjev, kot s tisto “luftarko mednožja, ki tako radi tulijo, kako bi tudi Slovenijo povedli po madurovi poti, v lepšo bodočnost – z lakoto in smrtjo! Fuj, prekleti satanovi rdeči roparsko morilski iztrebki!

  • Valter BraniSlav

   Najvecji iztrebek Satana si ti, jalova “avtohtona” parazitinja brez potomcev.

   • Steiermark

    od smrdljivega tita, pedofilirani iztrebek, z krvavo grižo, nehaj izvajati svojo togoto, zaradi tega kar ti je smrdljivi pederajzl zadal, ob pedofiliranju……in spomni se, da ti nisi satan ampak samo njegov, pederajzlarski iztrebek……s svojimi pederajzlarskimi potomci, s katerimi se hvališ! Sicer mi ni znano, ali si “muško ili žensko” in kakšno vlogo ima tvoj venezuelski travestit! In če ne nehaš pri priči, svinjati po meni, boš blokiran, kot si bil poprej….

    • Valter BraniSlav

     No za koliko bos prodala ta “umotvor” na prostem trgu delavne sile?

    • Valter BraniSlav

     To si iztrebek tvoje matere kurbe ki je za kontracepcijo uporabljala analno obcevanje. Povrgla te je kar na cesti. Se danes se ti pozna da si z GLAVO udarila on tla.

     • Steiermark

      ti, titov pedofiliranec in analni iztrebek – govno jugotitoistično, – podgana pederajzlarska, ti najbrž kar iz “prve roke” veš, kako je to, če je tvoja mati kurba uporabljala za kontracepcijo , kar titovega posušenega tiča, nato pa mu v kremplje porinila svojega izrodka – tebe, ki te je tale tvoj pederajzl, po končanem obdelovanju “izobrazil” v kumrovcu in ti porinil kup denarja, seveda nam vkradenega, s katerim se sedaj preživljaš po, od tebe, tako osovraženem kapitalizmu….No o tvojem očetu pa sploh nebi razpravljala – vsi skupaj ste en velik kužni in po kugi in smrti smrdeči gnoj! In to si uspel, kot izgleda, tudi na svoje otroke prenesti….

     • Valter BraniSlav

      No jaz sem zasluzil milione $, zaplodil 4 uspesne otroke ki so nama z zeno podarili 14 vnukov. Imam eno in isto zeno ze 40 let.
      In kaj razen sovrastva imas ti???
      Nicesar, sicer bi se drugace vedla.

     • Valter BraniSlav

      Ti totalna zguba ki nisi ustvarila nic tudi na svoje otroke ki jih nimas nimas cesa prenesti. Si totalen izmecek gnoj ki ga je skotila tvoja pedofilirana mati skozi analno odprtino ki jo je uporabljala za kontracepcijo.
      Je tvoja mati se vedno najcenejsa kurbetina na Stajerskem??? Na stara leta mora nastavljati svoj smrdljivi anus da ti kupi pomije sicer bi se ti stara grdoba stegnila od lakote. Si pac tako grda da te se musliji ne bi onegavili.

 • alojz

  Takole bo pri nas, če nas bo vodila Violeta, Mesec ali najboljša stranka brez cilja in programa.

 • Valter BraniSlav

  Venezuela je of nekdaj bila korumpirana, ne glede na vlado. Je pa sedaj slabse kot pred 20 leti. Moja hisa v Miamiju je polna zeninih sorodnikom.
  Vendar preje ni bilo dosti BOLJSE. Stari oce moje zene Juan Vicente Gomez je bil prav tako desni diktator. Nikoli porocen je zapustil 99 otrok ki jih je vse posedel v drzavni pravi.
  Slovenija je VEDNO imela bistveno visji standard od Venezuele.

 • Valter BraniSlav

  Tisto po cemer slovi korumpirana Venezuela je nafta, lepa narava in najlepse zenske kar jih premore svet

  • šmentanamuha

   Jaz pa sem slišala, da tujci, ki pridejo v Slovenijo pravijo, da je pri nas najlepša narava in ženske na svetu. Edino nafte še nismo našli ali pač – Nafta Lendava. Neki dogaja torej tud pr nas. Ko se bomo začeli množično izseljevati iz Slovenije, takrat bomo rekli, da smo dosegli Venezuelo. Smo jim pa že za petami, ja …

   • Valter BraniSlav

    SLO JE svetlobna leta pred Venezuelo
    Obe dezeli poznam dobro. Primerjave ni nobene.

   • Valter BraniSlav

    Nek znanec gej iz Venezuele je lani obiskal SLO. Rekel je da je videl toliko lepih Slovenk da ni vec preprican v to da je homo.
    Ko ga je zena vprasala kaj ga je pri Slovenkah najbolj privlacilo je odgovoril da njihove joske in riti.
    VSAKE OCI IMAJO SVOJEGA MALARJA . Meni so bile od nekdaj vsec temnolase lepotice s temno kozo. Poleg tega je Venezuelka mati najinih otrok.

 • Morala

  Najbolj nasrka navadni narod in to je vsepovsod!

 • šmentanamuha

  A ni Maduro prijatelj naši Levičarjev Meseca, Kordiša in Violete, ki bi radi vzoru Venezuele enako napravili tudi Slovenijo? Levičarjem se res kolesca v glavi narobe vrtijo.

 • xtc

  Ma slika laže,ta gneča je pred vrati v Venezuelo,vsi levaki iz celega sveta derejo tja v raj.

 • xtc

  Ja levaki uničijo vsako državo,pa četudi leži na nafti,zlatu ali diamantih.

  • Valter BraniSlav

   To je sicer res.
   Res pa je tudi da:
   1. levaki pridejo na oblast vedno kadar kapitalizem ni reguliran
   2. Desni SLO ste tako neiznajdljivi in demoralizirani da se ne znate preriniti navzgor in levih odstraniti. Namesto da bi LJUDEM ponudili optimisticen program za prihodnost jocete nad starimi krivicami, stejete kosti in igrate kalimere. Kalimere nihce ne spostuje in nihce za njih ne voli.
   Zal, kajti skrajni cas je da se leve odstrani z oblasti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!