Kaj imata skupnega smučarski “legendi” Kahr in Vogrinec? Obtožbe za spolno nadlegovanje. Avstrijci zadevo preiskujejo, SZS (še vedno) ne!

Karl Khar in Tone Vogrinec (foto: Demokracija)

Agencija Reuters poroča, da bo Avstrijska smučarska zveza (OSV) s preiskavo preučila obtožbe nemškega časnika Sueddeutsche Zeitung, ki na podlagi anonimnih pričanj dveh avstrijskih smučark obtožuje avstrijsko trenersko legendo Karla “Charlyja” Kahra za posiljevanje in spolno nadlegovanje.

Ostareli posiljevalec
Odvetnik Kahra, ki je zdaj star 85 let in je pri severnih sosedih zelo znana osebnost, je dejal, da nekdanji trener avstrijske smučarske reprezentance zanika vse obtožbe in da bo proti anonimnim smučarkam vložil tožbo, ko bo razkrita njuna identiteta.

Obtožbe so se prvič pojavile konec lanskega leta, ko je Nicola Werdenigg, avstrijska prvakinja v smuku leta 1975, izjavila, da jo je posilil kolega, ko je bila stara 16 let. Tudi domnevne spolne zlorabe s strani Kahra segajo v ta čas, a je Werdeniggova že zanikala, da bi jo posilil Kahr. To kaže, da so se v avstrijski reprezentanci dogajale sistematične zlorabe smučark s strani trenerjev, serviserjev in tudi športnikov.

OSV je sprožila preiskavo
Zanimivo je, da je predstavnik OSV izjavil, da bodo kljub časovni oddaljenosti gnusnih dogodkov obtožbe skrbno preučili, medtem ko se Smučarska zveza Slovenije, ko so v javnost prišle obtožbe zoper Toneta Vogrinca (danes je star 75 let), poleg nekdanjega funkcionarja diktatorskega komunističnega režima Janeza Kocijančiča, enega najvplivnejših ljudi v zgodovini slovenskega alpskega smučanja, skoraj ni zganila.

Spomnimo. Pred leti je, ko je Tina Maze dosegala izjemne uspehe, je po spletu zaokrožilo nikoli zanikano pismo poznavalca slovenskega smučanja. Tako je bilo zapisano:

Obremenilno pismo o Svetovi
Danes ima Slovenija Tino Maze, ostali pa niso omembe vredni. Boleča resnica je, da je Slovenska smučarska reprezentanca postala “eksot” v zimski karavani. Slovenijo in njeno čast rešuje Tina Maze, čeprav sploh ni članica naše smučarske reprezentance. Ko bo Tina odložila smuči v kot, Slovenije ne bo več na smučarskem zemljevidu Evrope. Kdo je krivec za takšno stanje, ne vem.

Poravnava in molk! Vem pa za drugo smučarsko zgodbo, ki v Sloveniji nikoli ni dobila epiloga. Zgodba o Mateji Svet in koncu njene kariere. 

Pred leti mi je zgodbo povedal žal že pokojni Avgust Likovnik, dolgoletni športni delavec in član olimpijskega komiteja, sicer pa starosta Bloudkove nagrade. Zgodba gre takole. Direktor smučarskih reprezentanc Tone Vogrinec je bil alfa in omega v obeh reprezentancah. Kdo bo v reprezentanci in delitev drobtinic iz sponzorskih sredstev, je bila izključno domena Toneta Vogrinca. Punce v reprezentanci so imele v tistem času z Vogrincem poseben odnos. Nuša Tome, Anja Zavadlav in Andreja Leskošek so o tem prve spregovorile na zvezi, vendar jih nihče ni jemal resno. Vse do Mateje Svet je veljalo, da gre za zlobne jezike in obrekovanje. Potem je prišla tista nesrečna slalomska tekma v Italijanskem Bormiu, če se ne motim. Sredi noči je zvonil telefon v stanovanju Svetovih za Bežigradom. Mateja Svet je objokana prosila očeta in mamo, da takoj prideta ponjo. “Tona se je spet spravil name”, je hlipala šampionka v telefonsko slušalko. 

Več lahko preberete TUKAJ.

 • totex39

  Upam, da bomo Slovenci sedaj le izvedeli pravo resnico, zakaj je najboljša svetovna smučarka na vrhu svoje slave naenkrat nehala smučati.

  • dob

   Slovenski narod noče vedeti.
   Ne le o tem. O ničemer!

   • čips

    Slovenci bi radi marsikaj vedeli,slovenceljni pa vse poskrijejo, pometejo… poglej samo kaj zblojeci volijo,da anket kjer vodi nova peder taska (brez programa in clanov) od kucana niti nea omenim…

   • pajot

    Dob,odlično. Čista desetka.

    • dob

     Ko pretečejo destletja takšnega ravnanja z narodom, postane to njegova mentaliteta.
     Ljudje so nanekrat prepričani, da je to pa zdaj normalno stanje organizma (norost kot normalno stanje?!). V zavesti mladih možganov se izoblikuje misel:
     Ah, na pošten način pri nas ne bom mogel zaslužiti denarja. Ne zase ne za družino. Ostane mi še nepošten način…

     Švercanje iz Italije in Avstrije v času SFRJ, preprodajanje DM, odpiranje navideznih butikov, ki so fasada za drugo dejavnost, odpiranje obrti, ki ničesar ne proizvaja, temveč preprodaja tujo robo pod lastno znamko in nalepko… Drugje se to preganja, v Soveniji to počne država, zakaj torej ne bi mi, državljani?!
     Če država ne plačuje in poravnava dolgov, zakaj bi mi plačevali račune?

     Zgled vleče zgled. Tako se je Slovenec izoblikoval v lenuha, prevaranta, oportunista tipa Janković in njegovi sinovi. To so naši zgledi. Fužinarenje v trenirkah, delanje biznisov ipd. S poštenimd elom ne zaslužiš nič, še noben ni… Nova mentaliteta!

     Zato tudi naš parlament deluje SAMO in izključno na drastičnem povečevanju kazni, tudi za najmanjše prekrške. Saj drugega nima pokazati, ker nič ne zna. Vladati in upravljati z državo ne zna, pojma nima, kaj sploh pomeni »vladati«.

     Takšno parazitsko razmišljanje je virus.
     Ta ima nosilca, ki ga razširja. To je milan kučan, razširja ga pa njegova politična klika, ki predstavljajo so prvo liga kretenov, okrog katere se zbira (in zavida prvi ligi) druga liga kretenov. Nabirajo se okrog njega tako kot maščobno zaščitno tkivo okrog kučanovega pasu.
     Koliko je to zdravo za bnarod? Ni zdravo.

     Prvaa liga zažene krik že takoj, ko so zunanje celice maščobe okrog pasu ogrožene.
     Čim se začnejo topiti je to opozorilo, da se družbeno gibanje zavesti usmerjas proti vzroku svoje nesreče, svojih občutkov nemoči, lastne groze pred izničenjem, uničenjem… itd. In tedaj prva liga preusmeri tok interesa raziskovanja vzurokov propadanja in nazadovanja!

     In naroči RTV in časopisju, naj skrenejo pogled na nekaj drugega: napadejo naj opozicijo!

     Tako se pri nas vzpostavljajo vsi zaščitni mehanizmi, ki branijo pravo ligo kretenov tako, da najprej zaščitijo drugo ligo kretenov!
     Drugo ligo kretenov predstavljajo vse inštitucije te države, saj jih vodijo ljudje, ki jih je tjka postavil milan kučan. In z njimi upravlja. On je mafijski don.

     Kot sem rekel, don kučan kriči »na pomoč, glejte kva nam delajo…« že prec ko kdo napade zunanje zaščitne celice maščobe okrog njegovega trenuha!
     Njegova mitologija in njjegov diktat je prec ogrožen in je zato treba smer preiskovanja skreniti z njega. Raziskovati kučana je prepovedano. Ikone Revolucije in socializma morajo ostati neraziskane, ker so del mitologije.

     Potem kučan čaka, koliko časa bodo preiskovalci izgubili okrog… khm, recimo pranja denarja v NLB: Precej časa bodo izgubili.
     Varovalk, da ne pridejo do njega je nič koliko.
     Če opoziciji gre prva reč skozi, postavijo drugo oviro. Če še to gre skoz, je na vrsti sodni mlin. Ta bo razvlačeval in vsi bivši sodniki, pravniki in krivici socializma bodo podali tisoč dvesto razlilčnih interpretacij istega zakona.
     Na koncu… bo »useglih«. Rekli bodo: Janša deli narod! Bodmo vendar enotni v podpori mafiji in donu.
     Skratka, maščobni plašč okrog kučanovega sistema se ne topi dovolj hitro, d abi usrne bil ogrožen. Milan kučan ni velik zato, ker ga le malo gleda ven iz zemlje! Večina ga je pod zemljo in deluje tam, kjer se ga ne vidi.

     žMađščobno tkivo okrog njegovega pasu je vse debelejše in izkoriđšča tradicionalno napako Slovencev, da se jim njihovi politiki smilijo (razen Janše, njemu bi zapeljali avto čez glavo) in so zato prizanesljivi z njimi. Nwe maščujejo se jim, maščujejo se sebi in svoji družini s tem, ko se prilagajajo.

     Ta sistem ne potrebuje nobene »ideje«, da bi sebe vzdrževal.
     Potrebuje samo ideje o tem, kako zavlačevati spremembe!
     Dovolj je, da ponavlja isto, kar je zrušilo SFRJ. Na enak način, z istimi ljudmi, je zrušilo prejšnjo državo, kot ruši zdaj to.

     Tina Maze je očitno imela drugačno vzgojo doma kot Mateja Svet.

     Ugotovila je, da osbtaja še drug, drugačen svet in drugačni ljudje!
     Recimo trener, s katerim se lahko sporazumeva. Je tuj državljan, govori pa njen jezik!

     Potem smo brali, kako jo vodtsvo kluba šikanira, njenemu trenerju postavljajo popgoje, ovire, se norčujejo iz obeh… Tista uradna Slovenija, od katere je Tina lahko odvisna, Tino obravnava malodane kot izdajalko.
     Tako se vodstvo obnaša do njenega trenerja. To, da Tina zmaguje, ni razlog, da je ne bi napadali ali da bi ji bili hvaležni (hvaležni???). Zmerjali so jo, se delali norca iz nje in iz njenega trenerja, ker se ne pustita izsiljevati in se poniževati pred njimi!

     Da komunisti ne bi smeli poniževati lastnega ljudstva??? Kam pa pridemo!!!

     S tem, ko je izbrala drugo pot, je Sloveniji pokazala, da je več slovenstva v Slovencih zunaj tega komunizma, kot pa v kučanovi Sloveniji zastrupljeni s kučanovo idejo o vzpostavitvi jugo-socializma, oziroma revitalizaciji SFRJ – tukaj!

     Več slovfenstva (pravega slovenstva!) je drugje!
     Govorim o tistem Slovenstvu, ki izhaja iz korenin pradavnine in ima stik z Zemljo. Trmasto, vztrajno, samozavestno, z zavedanjem sebe in naloge, ki jo moraš opraviti kot človek – da si ČLOVEK!
     Bitje pod soncem in v stiku z zemljo.

     Vse to moraš imeti v sebi, da potem rodiš deklico, ki bo imela vse to, kar mama nosi v sebi, in bo to rada prenesla v bitje, ki jo bo nadaljevalo.
     In mi se bomo nadaljevali! Vsi se bomo nadaljevali!
     Če je to odvisno od Tine Maze.

     • macon

      Izjemno, dob.

     • dob

      hvala, stari. Pohvala od tebe mi dosti pomeni.

     • Mojca pokraculja

      Lepšega in bolj srčnega poklona Tini Maze ob rojstvu njene hčerke ne bi mogel dati. Hvala dob. Sicer pa je tekst v vseh pogledih perfekten. Prepričana sem, da mentalitete naroda nihče ne zna tako odlično opisati, pokazati njeno bistvo in hkrati (u)videti, kam nas to pelje. Bravo še enkrat!

   • Mojca pokraculja

    Mateja Svet= Slovenija. Boljše prispodobe še nisem slišala.
    Če dovoliš, nadaljujem tvoje razmišljanje.
    Ne nihče od njih (kučan, kocjančič, tona itd) nima prav. Tudi ni prav, da ji je dovoljeno graditi samo še mitologijo. Slednja ustvarja iluzijo kako v njej vladata demokracija in pravna država. Resnice pa ne sme povedati, ker jo ti isti takoj napadejo, da je več resnic, ne le ena. Ena resnica pa je zagotovo. Nima svobode. Ker so ji vzeli svobodno voljo, misel, želje, ideje …zato je utrujena , zaničevana, apatična, polna krivde. Ji preostane še kaj drugega kot to, da se preda?

 • luckyss

  Javna tajna je bila, da je Tona hotel “trenirati” Matejo Svet med rjuhami…
  In tiste čase so takšne novice pomenile, da tam kjer je dim, je tudi ogenj…
  Ne pa tako kot sedaj, ko vam je vsaka druga novica laž ostalo pa prirejena resnica…

  • učko

   Takrat ni blo v komunističnih medijih ne dima ne ognja, le med folkom se je šušljalo.

   • luckyss

    Seveda se o tem ni pisalo…..Tukaj tudi ne pišejo na dolgo in široko zakaj je poskus pranja denarja potekal ravno preko srpsko bosanske mafije….orožje pa to ;))

 • resnicaboli

  Nič novega vprašajte Maze kolikrat jo je hotel mazniti??

  • učko

   No, jo je pa nekdo drug, sam na mal drugačen način.

 • milanček

  če bi bila Slovenija pravna država, bi vogrinec še danes sedel na Dobu! Seveda, tu je tudi balkanec janković!

 • črnaovca

  Zakaj mislite da je Mateja na višku kariere nehala? Marsikaj se je šepetalo tudi o ostalih smučarkah.

 • učko

  Jah, Korenova ga je pa fasala oreng, s posledicami !

 • Anton

  včasih se je govorilo o zelo pristnem odnostu Tona z lisičkami, tudi slovenska prvakinja Mateja Svet menda ni bila imuna.

  Dolgoletni glavni trener in direktor slovenskih smučarskih reprezentanc je spregovoril tudi o številnih očitkih na njegov račun: “Ni mi vseeno in tega ne skrivam. Sem pa prenehal prebirati komentarje pod članki. Če ne bereš, ne veš, kaj ljudje pišejo. Motil me je predvsem negativizem, stalno pljuvanje po ljudeh. Seveda, če si Miki Miška, napišeš, kar ti šine v glavo. Anonimnost je pri tem res nesmiselna.”

  O spolnih odnosih z več tekmovalkami, med drugim tudi s Katjo Koren, ki naj bi morala celo splaviti: “Bil sem zgrožen in šokiran, da takšna umazana laž na tako preprost način kroži po spletu. S Katjo sva bila na policiji. Ugotovili so, da je bil članek objavljen v Ukrajini. Do avtorja tako nisva mogla. Joj, kako bi ga tožil. Eno je demokracija, nekaj drugega pa je, da ljudje lažejo in pljuvajo drug po drugem.”

  In o denarju: “‘Vse so pokradli!’ Te stavke imam najraje. Zase sem poslušal, da sem za darilo prejel jadrnico. Res? Da, imel sem jo. Kupil sem rabljeno. Na srečo sem shranil položnice za vse obroke. Kar pa zadeva mojo plačo, lahko povem, da sem si po osamosvojitvi izboril mesečni prihodek v višini poslanske plače.”

  Kaj pa Mateja Svet? Tudi v zvezi z njenim koncem kariere se je pletlo veliko zgodb. “Jaz sem svoje že povedal. Edini nesporazum, ki sva ga imela, je bil, da ji, drugače kot pri Bojanu Križaju, nisem mogel dovoliti osebnega pokrovitelja. Pri Bojanu mi je šel na roke generalni pokrovitelj moških reprezentanc. V Matejinem primeru tega soglasja ni bilo. To je vse.”

  Kako so stari ljudje imeli temu prikladen rek

  TAM KJER JE DIM TAM JE OGENJ!

  sarkazem press

 • učko

  Najbolj zamerim Vogrincu, da se je vedno kopal v soju luči, kadar je našim smučarjem dobro šlo, kadar pa ne, ga pa ni b’lo videt!. Tud’ dnarja ni pustu drugim zaslužit, osporaval je individualne pogodbe s tujimi sponzorji pri naših tekmovalcih in tekmovalkah, sam pa se je basal na polno. Mah, on je naredu velik’ več škode slovenskemu smučanju kot koristi !!!!!

  • čips

   Ves kaj mu pa js najbolj zamerim?!? Kak je po Tini vedno pljuval ne glede na uspehe vedno je med vrsticami smrad nekaj pljuval.

   • učko

    Ja, biu je zavrnjen, pa še Tina je takrat bila kot smučarka že odpisana. Potem jo je dobiu v roke Massi in iz nje naredu veliko šampionko. Tukej se vid’ kwa je Vogrinc s svojim početjem na koncu naredu. Mateja je nehala smučat, ko je komaj prišla na vrh in to veliko mlajša kot Tina. Če bi Mateja imela takrat normalne pogoje bi bla smučarska legenda svetovnega slovesa, tako pa je to postala Tina !

    • čips

     Ja,mas prav Mateja ni mela svojga “Massija”

 • učko

  Pa glejte, Vogrin’c je biu režimski človek in kot tak si je lahko prvočšu kar koli in t’ko je še don’s s takimi. Isti režim, iste scene, sam da so tovariši zdej bolj v letih, pa se rajš spogledujejo z denarjem !!!

 • xtc

  Vedelo se je ,da ja Vogrinec seveda -partijec alfa in omega smučanja,hrbet so mu krili tovariši iz komiteja.
  Kdor pozna Vogrinca ve ,da je neizmerno pokvarjen in grabežljiv in izprijen.
  Da ,o aferi ,ko se je lotil Mateje se je razvedelo takrat,a je CK takoj pritisnil na novinarje in tuste ,ki so vedeli kaj se dogaja,da morajo molčati ali pa gredo v zapor,a se je kljub temu razvedelo in Mateja je nenadoma odšla,mediji so zavajali in prikrivali resnico in govorili o zdravstvenih,psihičnih in drugih težavah.
  Matejo so z ustrahovanjem utišali in prisilili k neobraszložljivem odhodu(nenadnem) in seveda lansirali lažne novice.
  Vogrinca so tovariši iz CK zaščitili a kljub temu je bil malce bolj pod nadzorom.
  Seveda pa je treba povedati nekaj,čemu tako besno zaganjanje v Tino levakov?
  Seveda so se želeli stari iztirjenci in perverzneži “rekreirati” na njej narediti iz nje poslušno psihično zlomljeno osebnost ,katero bi molzli in izrabljali kot so Matejo.
  K sreči je Tina našla zaveznika v Andreei ,ki jo je obranil najhujšega,spomnite se kak pogrom so izvedli SLO levičarji nad Massijem,ko je kradljivim in izkoriščevalskim levakom na SZ stopil na kradljive in izkoriščevalske prste,celo pretep je izbruhnil.
  Vogrinca bi morali že davno v preizkavo ne samo zaradi Svetove tudi drugih lumparij.

  • učko

   Jah, lej, pa ta golazen režimska še vedno “hara” po Zloveniji. Kako je to mogoče? Kradejo milijarde, se iz folka delajo norca, pa še kar vladajo, čeprav imamo tajne in svobodne volitve !??!!!!

   • totex39

    Vse to je res, sedaj res ne veš a je narod tako zablojen ali pa se boji komunistov.

    • učko

     Folk se boji tako JaJota, ki je že večkrat grozil, kako se bo “zahvaljeval” državnim uslužbencem, ki jih je preveč in delajo slabo, kot tudi režima, za katerega narod ve, da ima moč uničiti državo in pustiti za seboj “pogorišče” !

     • Steiermark

      Rada bi videla tebe, ko bodo, kot posledico svojega zločinskega ravnanja, zaposlovanja v JU, svojih simpatizerjev, tebi pobrali penzijo ali te morda celo, zaradi družbene nekoristnosti, poslali na evtanazijo!

     • učko

      Upam, da ne bo preveč bolelo, kaj več pa mi ni za upati !

    • Steiermark

     mislim, da je eno in drugo…

   • piko8

    Dokler bo število BUTALCEV tako visoko bo v zloveniji tako!!

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Zadeve ne poznam dobro, vendar se 100 % strinjam s tabo

   • Jovo Jamnica

    Gdo bi si mislo… :-)

    • Steiermark

     “Gdo bi si mislo”, da nekdo brez možnosti razmišljanja, “razmišlja”…..Za razmišljanje je potrebno imeti, poleg ostalega, tudi možgane, ne pa samo čip!

 • delaware

  Tone svetojebec.. S partijo v nove svetle seksualne zmage

 • delaware

  Karma IS a bitch… . . Račune je potrebno plačati prej ali slej… Uni zgornji Furs pa res ne oprošča… Niti zvestim partijcem ne…

 • Trenerji največje svinje

  Za poklic trenerja se večinoma(se opravičujem izjemam) odločijo razni pervezneži, ki v tem poklicu vidijo priložnost za zlorabljanje svoje funkcije v svoje bolne seksualne podvige. Ne vem kako je v tujini in če so tovrstni izmečki sankcionirani, ampak po slovenskih klubih se dogajajo zelo hude svinjarije.

  • von Rhein

   Bil je čas,ko so se po vzorcu Romunije in njihovih športnih funkcionarjih dogajale special svinjarije.

  • Jovo Jamnica

   Kere so tote izjeme??? To pa me res zanima…

 • Jovo Jamnica

  Tako Mateja, kakor Katja, sta še med živimi. Če govorice držijo, potlej naj najameta Matoza in tožita Vogrinca. Nova pa naj nardi intervju z Čižmanom in Petrom Penom…

  • von Rhein

   To ne gre tako enostavno.Se sploh zavedaš kakšen plaz bi se sprožil.Tega slovenska politika ne bi nikoli dopustila. Vsi vodilni športni funkcionarji so imeli ATEST takratne ZK.

   • Jovo Jamnica

    Toti ATEST bi pa ja Matoz dans povozo… ka-li?

    • von Rhein

     odvisno od varstva osebnih podatkov.In tudi interesa takrat vključenih,ki hočejo danes imeti svoj mir.Če bi se to dogajalo drugje in bi bile v igri tožbe z visikimi odškodninami pa bi šlo.
     Spmnil sem se na Nadjo Comaneci (?),ki je šele po preselitvi v USA povedala zgodbe,ki povzročijo samo praznjenje želodca.
     Sicer,ko že tako provokativno vprašaš….Dušan Senčar je bil odvetnik in celo visok športni funkcionar.Razumeš?

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ne sam to. Treniro je zapornike na Golem kot kapo. Bog ve, kaj bi se zgodlo, če bi Vogrinc kaj delo mimo njega. Sklepam, da je fse to maslo Dušana Senčara. No, anpak on je že pokojn in se ga tudi pokojni Drobnič ni upo za živlenja obeh… lotit.

     • KIKI

      Ni bilo večje tajnosti za narod, kot je bila udbovska
      tajnost! To lahko tudi ti potrdiš. Senčar je bil na Golem
      otoku en čas paznik; kdo ga je “rešil” funkcije, mi ni znano.

     • Jovo Jamnica

      Mater suzno… Zaj si mi pa nekaj novega povedo…

 • pajot

  Največ spolnih zlorab in posilstev se zgodi v šolah in športu.Učitelji telovadbe in trenerji ženskih klubov in reprezentanc v tem prednjačijo. Cerkev ima pri tem zanemarljivo vlogo. Sicer pa je to levičarjem v krvi. Celo tako daleč gredo,da posiljujejo tudi pse. Spomnim se ene od znamenitih komunističnih dogem.”V komunizmu si bomo delili ne samo materialnih dobrin,delili si bomo tudi ženske. ne samo samskih,tudi poročene.”

  • Jovo Jamnica

   Aha. Torej sklepam, da je Kahr pri SPÖ…

   • xtc

    Baje pri SPD.

    • Jovo Jamnica

     Čuj, nisn še slišo, da je Šladmink v Nemčiji. Fčasih je to blo v mejah Karantanije…

 • Johan

  Večini mladih smučark je uničil športno kariero, zelo zaslužil in še katero po……..

 • Feeling Rain

  Ines Geipel je končala precej slabše.

 • sprehajalec

  Če te “naš” nabriše, je kvečjemu plus. Poleg tega ima za seboj še medije, ki se spravijo na tistega, ki te je zatožil in ne na tistega, ki je dejanje izvršil. Že kmalu potem, se je govorilo o tem, ko je Svetova šla. nikoli ni bila zgodba povedana do konca.

  Sedaj se pa zamislite, kakšen vpliv imajo strički pri nas.

  • KIKI

   Vse svinjarije bi itak zagovarjal kar njihov nadrejeni ata Senčar,
   za velik denar, saj je bil udbovski advokat!

  • delaware

   Kaj je že ono… Varuh človekovih pravic.. Haha ha… MA ne tuki….

   • sprehajalec

    ko so iz Bruslja kritizirali, da je stanje človekovih pravič pri nas slabo, je “naša” Vlasta skočila pokonci, da to pa že ni res…

    Cosa nostra in omerta….

 • Borut Jug

  Tone Vogrikc je ena napihnjena žaba. Na veliko je mahiniral z denarjem, potem pa ko so ga obelodanili pa je s svojim gobcem opletal naokoli. Nihče pa mu ni verjel. Tisti apartma ………………….

  • Jovo Jamnica

   Ja. Zaj pa bo po enih medijih bla,bla,bla in pol Vogrinc nebo več ena napihjena žaba…

   • von Rhein

    Verjetno ga kdaj srečaš, zato le poglej kako se počasi suši.

    • Jovo Jamnica

     Eh, det je star 75 in tak tut vun zglea…

     • von Rhein

      24.2.1942.Poklic
      športni funkcionar, politik.
      Pogledal na Wikipedijo in se nasmejal opisu njegove športne poti. V resnici je bil eden izmed smučarjev,ki je privozil v cilj,če ni prej padel,takrat,ko so časomerilci že odšli,delavci pa pospravili tisto rampo.

     • Jovo Jamnica

      Takih je blo takrat večina naših smučarof. Če veš za kako izjemo, me prosim razsvetli…

     • von Rhein

      Klinar. In še nekateri.Čop je pristal celo v MB.

     • Jovo Jamnica

      Uf, ovi Klinar pa je res rasturo v svetovnem merilu… Čop pa je starejša generacija in f ta paket nemre pasat. Takrat, ko je Tona smučo, so bli naši glih za glih. Znali so smučat, tekmovalni rezoltati pa so bli nekje na nivoji današnih eksotof…

 • Janez

  Če boste že kaj poizvedovali o mahinacijah Vogrinca,povprašajte še njegovo bivšo ženo Brigito in njegova zapufana sinova.Oni veliko vedo.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Jas predlagam raziskovalnim novinarom Nova, da nardijo intervju z Tijekom…

  • Vera

   Otroci niso nič krivi za grehe staršev .

 • von Rhein

  Upam,da mu moči počasi usihajo in ga letos ne bom več gledal v VIP šotoru na svetovnem pokalu v Kranjski Gori ,ko s polnim gobcem nekaj blebeta,v roki pa drži še dva obložena kruhka.Če pa se bo še vedno rinil tja naj nam vsaj RTV prizanese s posnetki.

 • Rožle

  Zdej ma že mlahavega ….

  • Jovo Jamnica

   To gre njemu f plus. Dobedn nemre več dokazat, da je sposobn defloracije…

 • Morala

  Mislim, da bi tole o Vogrincu lahko dala v javnost in potrdila edino Mateja Svet! Zakaj ni šla v medije?!

  • Vera

   Očitno se je bala maščevanja .

   • Morala

    Lahko pa sedaj…

    • sprehajalec

     “Naši” niso nikoli zapustili oblasti…

  • oka

   Ni to tako enostavno, veš. Jo popolnoma razumem.
   Men bi se na njenem mestu prignusilo tudi gledanje po TV in ne le smučanje.
   Ogabnež, fuj …

 • Vera

  Takrat, ko je Mateja Svet nehala kar naekrat smučati , se je govorilo marsikaj , zato bi bilo sedaj najbolje , da ona sama pove kaj je ” prava resnica ” . Če jo je nadlegoval ali še kaj hujšega, potem ga naj prijavi . Druge ni .

  • dež

   So žive še vse iz tiste generacije, z izjemo Tometove, če bi novinarji želeli najti resnico, bi jo lahko. Sem pa malo zmeden pri tej temi, ker imam v spominu, da so bile težave s šefom ženske ekipe Tomom Levovnikom in ne z Vogrincem. Kar se nadlegovanja tiče, za finance ne vem.

   • Vera

    Za Toma Lavovnika še nisem slišala v življenju , čeprav spremljam smučarijo že več desetletij .

  • Jovo Jamnica

   Ja. Dobro si se to spomnala. Možno, da bojo tebe bol poslušali, ko pa mene, ko sn predlago isto…

  • oka

   Mateja !
   Korajža velja…….. na dan z besedo !

  • sprehajalec

   kako je s temi ovadbami je nazoren primer, kako se dotaknejo Zokija….

  • Steiermark

   Mora biti preveč boleče za Matejo Svet, pa tudi ostale žrtve tega posušenega jugokomunističnega hlapca, ki mu je verjetno tudi, tako kot titu, odpadel posušeni bingeljc….., da bi se hotela spominjati te sluzaste komunajzarske pošasti….. in o tem kaj bo storila, po tolikih letih, bo sama odločila, javnosti , ki bi se naslajala nad njeno nesrečo, se to ne tiče, tiče se pa sodišča, ki bi naj obsodila takšnega prašiča!

   • Vera

    Uboga Mateja , kaj vse je mogoče morala prestajati , toda nihče se takrat ni oglasil na njene krike : ” Na pomoč ” . Starša sta bila edina , ki sta ji sigurno pomagala premagati travme .

    Dne 11. februar 2018 17:30 je Disqus napisal/-a:

 • KIKI

  Pravi asi so bili, zdelo se jim je, da si lahko privoščijo prav vse,
  kar jim diši, od denarja, do bab, ki so se jim takrat kar same ponujale,
  potem pa v jok in stok….
  Posebna perla za te zadeve je bil kar Senčar Dušan, ki mu baje nobena
  ni ušla (proti bogati nagradi, seveda) …potovanja v Švicarland, pa v Ameriko,
  Argentino na vse imenitne svetovno znane smučarske in poletne destinacije…
  Gostitelji? Kdo neki? Ljudstvo, ki je lahko le cedilo sline….
  Njihove “spremljevalke” so doživljale orgazme pred izložbami svetovnih
  kreatorjev, kakšen dragocen prstanček je tudi “padel”, odvisno od
  nočne aktivnosti dekleta….
  In danes? Enako! Na sejmu radosti v J. Koreji se ponuja celo naša
  ministrica za šolstvo in šport (dolgoprogašica), velika radodajka
  Brenčava Maja…. je v spremstvu največjih tajkunov Petrića in Kocjančiča!
  “Boh ti jih požegni !” , Maja !

 • Get Smart

  Tovariš Vugrinac je ČLAN FORUMA 21 in je član LDS.

  https://i.imgur.com/83XaGQH.jpg

  Forum 21 je združenje v lasti KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE in mu (FORUMU 21)* predseduje tudi isti predsednik, ki predseduje tudi PREDSEDSTVU CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, in sicer tovarš MILAN KUćAN.

  • Get Smart

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine Jugoslavije). SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v
   Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete: LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS, ZaAB, TRS, IDS, Verjamem sholtesu, SMC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  • KIKI

   Tačno tako, kao što kažeš!

 • macon

  Izjemna športnica je izginila med slehernike, v službo, namesto, da bi zaslužila dovolj za celo življenje, potem ko bi seveda še leta tekmovala in zmagovala.

  Hkrati je komunajzar Tona še leta drkal po smučanju. Športniki so prišli in šli, pohotni kretenčina pa je na njihov račun trpal v žepe milijone. Nekje sem bral, da je bil večkrat poročen in ločen in vsaki bivši zapustil hišo.

  V resnici bi moral komunajzarski gnoj za dolga leta v zapor in izginiti iz javnega prostora.

  • Steiermark

   Pravtako bi bilo potrebno pozapreti njegove “sotrpine”, ki so počeli iste svinjarije, pa ne samo v svetu športa ampak tudi drugje, npr. po šolah itd.

 • delaware

  Tone..slo šport pa tak… edini, ki je jebo cel svet..

 • bednick

  “Ena od variant, poleg Vogrinca ali pa je tudi tu zraven, je, da ji je Rossignol ponudil smučke in 2 mio mark. Pa ji niso pustili.”

  • Jovo Jamnica

   Pusto ji ni Elan. Kaj te ti misliš… Slovenka, pa na francoskih dilah…

   • Stajerka

    hahaha…..pustla ji NI POLITIKA……Elan je tudi bil bankomat lopovske elite – računovodja, ki je upal odpret kljun sedi……tisto, kar je obelodanil pa NI ganilo nobenega kriminalista, da bi sprožil preiskavo……sevede, da ne, če je pa modrooki poleg…….

    • bednick

     A je Katja Koren res splavila?

     • Stajerka

      kaj pa jaz vem :))…..jaz ga nisn :)))

     • Jovo Jamnica

      Saj ni tesarka…

     • bednick

      Sem popravil.

     • Monica Levvinsky

      ….ampak ti pa si TESLO

     • Jovo Jamnica

      Zakaj???

     • oka

      A, si dobo iz finfera drobiž , he, he, ..

     • Jovo Jamnica

      Nea lapaj v rebusih…

     • Monica Levvinsky

      To boš moral pa sam ugotoviti.

     • učko

      Ja, kwa za hudiča bi pa drgač lahko prvekalo na svet. Mogoče “vanzemaljac”.

     • dež

      Se ti ne zdi, da si neokusen, ker nas komentatorjev to čisto nič ne briga ? Bodo punce že same razčistile zadeve, če imajo interes za to ?

     • bednick

      A sem jaz objavil ta članek?
      Mene zanima, če tebe ne, je to tvoja stvar.
      Razloži, zakaj sem neokusen?

     • dež

      Te čisto nič ne briga, tako kot mene ne, ali je Katja Koren imela splav. V članku niti ni omenjena. Teslo zarukano.

     • bednick

      Pa kwa te briga kaj mene briga?
      Brigaj se zase bumbar zarukan!
      Jebem vas vse moraliste u 3pm!

    • Jovo Jamnica

     Saj se mi je zdelo, da Tona ni tu špilo vlke vloge… LOL

     • Stajerka

      Tona je bil Kocjančičev postrešček……kdo in kaj je Kocjančič je vidno še danes……in vidno je tudi to, da kjer je on je vpletena politika in da kjer je on se vleče sama megla…….

     • Jovo Jamnica

      Zakaj pa pol Tonaja vlečemo po zobah, če je brez veze???

     • Stajerka

      ne zaradi smučk in sponzorja, ampak zaradi tistega, kar lewake najbolj boli pri Trumpu……pozabljajo pa, da ni samo Janković, takšne stvari je počelo 90% članov KP……ker če ni dala, je bla onemogočena al pa likvidirana……druge ni….in to se dogaja še danes……čeprav v naših medijih o “slovenskih” vplivnežih ni prebrat niti besede o spolnem izsiljevanju…..

     • oka

      Pol je imela vsaka srečo, če je bila grda.
      Joj, pokvarjenci moški !

     • Stajerka

      lepota je relativna stvar……če lewakom ugajajo bulmastifi, zakaj jim ne bi malo manj simpatične ženske???……

     • Jovo Jamnica

      Mam idejo. Monica Lewinsky je ziher potegnla nekaj gnara zarat Clintona. Če je Tona tak bogat, ko pravijo, te bi lahko dans Katja pa Mateja tut probale. Ni hudič, da se nebi poznalo v njunih žepih. Če ne gre drugač, pa v Štrasbur na sodišče za človekove pravice…

     • Stajerka

      jaz ljudi gledam drugače……zame je najprej pomembno kakšen človek je……če je mentalni revež, so milijoni drobiž…….ker za vsako rit raste šiba…….čisto vsako!!

     • Jovo Jamnica

      Kolk Toneja poznam, ni neki biser. Otstopa pa tut ne ot večine takrat “popolarnih”…

  • učko

   Jah, ampak Petrović jih pa odfukal od sebe in je vozil z Rossignolom, prvi v naši državi!

   • Monica Levvinsky

    In končal globoko v morju.

    Ah, pardon, pozabil je dihati….

  • Stajerka

   saj se je vidlo kaj so počeli s Tino…..rolalo se jim je samo zaradi sponzorjev……penli so se od jeze in skomin po njenem zaslužku……

 • Monica Levvinsky

  Ko me je Bill poklical na ustni zagovor, sem se odločila, da bom postala svetovno slavna in v dokaz pustila madež na svoji prelepi modri obleki. Če se za to ne bi odločila, bi za vedno ostala aninimno LA dekle.

  Ko se je Mateja odločila, da nima zaradi česa opravljati ustnega zagovora, ni moglo biti nobenih dokazov na oblekah. Ostalih dokazov nihče ne vidi, ker v vaši prelepi deželici štejejo samo tisti za dogodke, ki so se zgodili na neznanem kraju, ob neznanen času in na neugotovljen način.

  Ker se za ustni zagovor ni odločila, bi ji skoraj uspelo iz svetovno slavne spet postati anonimno dekle.

  Toneta ne biste pozabili, tako kot Billa ne bomo, njun čas pa očitno šele prihaja.

 • oka
  • Stajerka

   to pa je eden od komentarjev……

   Ales Simonič · Maribor, Slovenia
   laze ko pes -svija stara osladna

   • Jovo Jamnica

    Napiše ovi Aleš kje, kaj je pol res???

 • stajerc5

  Zelim si dveh stvari! To so dve biografske knjige: Ena od Mateje Svet in druga od Tine Maze!
  Obcutek imam, da se bi tozbe zacele ze pred izdajo knjig, pred izdajo, ki bi bila ze pred tiskom razprodana do zadnjega primerka!!!
  Punce ste bile vcasih, danes ste gospe, Mateja in Tina, bodite pogumne kot na strmini in nam razpihajte meglo v tem, leta dolgem slabem vremenu pri nas…

 • Monica Levvinsky

  Zaradi Billa sem na ustnem zagovoru postala svetovno slavna, sicer bi ostala anonimno LA dekle

  Mateja pa je zaradi Toneta izgubila svetovno slavo, ker je verjela, da slavna in pridna dekleta ne potrebujejo delati ustnega zagovora.

  Ne verjemite zgodbam o Tonetu, saj ni nobenih resnih dokazov. Če bi vsaj zbrali kake dokaze na neznanem kraju, ob neznanen času in na neugotovljen način bi vam mogoče še kdo verjel…

 • Rožle

  A Vogrinčev Tone spada tut med rdečuhe .. ?

  • Domus Lubus

   Očitno, sicer ne bi tako pisali o njem.

 • Tweety Bird

  Glejte, če je tega kaj res, se mora takoj sprožiti nova preiskava. Naj znova začnejo pri Nuši Tome, Anji Zavadlav in Andreji Leskošek. Če bodo ženske potrdile obtožbe, naj se jim nemudoma pridruži Mateja Svet, Katja Koren in Tina Maze. To je šest žensk proti enemu moškemu. Ni hudič, da mu dokažejo krivdo, seveda pod pogojem, da so se te svinjarije resnično zgodile. Vse ostalo je natolcevanje…kaj pa če Tone Vogrinec ni kriv?

  Če se pa mu kdaj dokaže krivda, potem bom jaz prva, ki ga bo obesila za jajca pod mariborski Dravski most…brez milosti !!!

  • Rožle

   Ne moreš svojimi rdečuhi tako obračunat , no ..

   • Tweety Bird

    Tu je vseeno če je rdeč, črn, bel ali rumen. Če je delal takšne svinjarije naj odgovarja.

    • oka

     Dobro, da te Tunek ne sliši. Bi takoj dobo odkaz, he, he

  • Monica Levvinsky

   Kanarček, preveč driske serješ danes. Nabavi kahlo.

   • oka

    Težko, če bo zdržal brez… :)

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa Katjuša Pušnik???

   • Tweety Bird

    Kaj je z njo? Kaj je ona tudi fasala nadlegovanje?

    • Jovo Jamnica

     Pojma nimam. Nea vem, zakaj bi bla ona izjema…

     • bednick

      hahahahaha

     • Tweety Bird

      Če je… PRASEC !!!… Seveda, če je…

     • Jovo Jamnica

      Sklepam… če je prasec, potlej Katjuša kot izjema to poravilo potrjuje, če pa ni, potlej Katjuša sploh ne bi eksistirala…

     • Monica Levvinsky

      Če si ti…KANARČEK!!!… Seveda, če si…

      Če si pa rdeči petelin, se pa pazi.

  • Monica Levvinsky

   Pazi, da ne bo tebe kdo obesil za jajca, kanarček.

 • Rožle

  Škoda, ker takrat v EX Yugi ni bilo še Kostelićeve Janice ….

  • Jovo Jamnica

   Kak, da je ni blo??? Rodila se je 1982…

   • Rožle

    Sem predvideval, da se bo Tunnek spotaknil ob tale komentar …

    • Jovo Jamnica

     Nea smeš predvidevat ko Mefisto…

    • Tweety Bird

     Pusti ti mojega Tuneka čisto pri miru :)

   • sprehajalec

    Nekoč sem slišal za Kosteliće, Ivico in janico;

    Ko sem prvič slišal zanj, sem mislil, da je ona,
    ko sem prvič videl njo, sem mislil, da je on…

    • Jovo Jamnica

     No, jas sn kelnaro na Koči Luka na Pohorju, pa sn se meno z Vedranom Pavlekom po slovensko…

     • sprehajalec

      kajkjavsko Jovice. vedranu in kostelićem je to materin jezik. Tako kot Štajercem, zato tvoja ugotovitev ne preseneča.

     • Jovo Jamnica

      Ker je meni materni jezik štajerska slovenščina in znam tut zastopit kajkafsko, pol sn sposobn tota dva dijalekta tut ločit. Gotovo je, da se je Pavlek trudo govorit slovensko… To pa zato, ker je dosti treniro z našimi smučari, isto ko Jakof Fak… To je stvar kolture in spoštovanja sredine, kjer sta se krobocka športnika tisti cajt nahajala. Seveda je met kajkafci tut dosti folka slovenskih korenin.

     • sprehajalec

      kajkavsko imata tako jakov, kot pavlek v genih. zato se jima je naučiti kranjski dialekt kajkavskega zelo simpl Jovice. In zato pravilno govorita. Sploh Gorski kotar, odkoder je jakov, je zgodovinsko znan, da so bili 200 let nazaj naseljeni Kranjci.

      če bi bila oba štokavskega pokolenja, bi šla slovenščina teže z jezika…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Podobno ko bifša fshodnonemška atletinja, kera se je pred leti primožila f Slovenijo. Ker je njen dekliški priimek Vörös, sklepam, da je imela v genih madžarski jezik in se je prav zato tako bliskovito naučila tekoče slovenščine, saj Madžarska vendar meji na Slovenijo in tamkaj živi celo slovenska majnšina…

     • sprehajalec

      Jovice, razgledanosti ti manjka. Vereš je izredno pogost slovenski priimek v prekmurju.

     • Jovo Jamnica

      Ja… pa Fekete, Fekonja, Vazas, Varga… To so fse moji znanci, keri so izvrsno lapali slovensko. Niti edn ni lapo po madžarsko. Zanima me, kak hitro bi se ove, nam čudne šprahe priučili. Jaz znam po madžarko… eč, kete, harom pa njolc. Šör je pa pir. Pa gulaš segedinar…

  • Tweety Bird

   Pri Janici bi bilo obratno…ona bi posilila Toneta :)

   • Rožle

    Bi ga povaljala kot pravi valer … :)

 • Rožle

  Mateja Svet sedaj uživa na Dormeu ..

  • oka

   Si ti poleg ?

   • Rožle

    Ne jest spim na navadnem jogiju ..ne poleg

    • oka

     Eh, šajze. ;)

 • oka

  Fajn, da bo Tona dobo po ta suhem.

  • Rožle

   José Mourinho …

 • Egon83

  Svetova bo avgusta stara šele 50 pa je izven smučarije že 28 let. To samo pove, kako velik pečat je pustila v slovenskem športu. Tudi Tina Maze je rekla, da se je največ naučila iz njene zgodbe – zanemarjen talent, ki se mu onemogoča primerne pogoje za delo (luksuz požrešnih funkcionarjev SZS je vedno veliko koštal) – in na podlagi tega nauka osnovala lastno ekipo. To z Vogrincem lahko komentira le Mateja sama, tukaj je še drugi aspekt zgodbe. Mateja je bila namreč izredno ambiciozna tekmovalka, želela se je učiti in voziti tudi hitre discipline. Kasneje ji je bila v tej želji podobna le še Tina, a s to razliko, da je Mazetova izpeljala lastni projekt – v posmeh SZS. Od 20 slovenskih smučarskih zmagovalcev jih kar 11 ni doseglo druge zmage, kar pomeni da so se kasneje v karieri zadovoljili z drobtinami. Matejine ambicije, želja in motiv so bile pri njej na bistveno višji ravni kot pri ostalih, zato je izstopala. Želela je osvojiti veliki kristalni globus, a v svoji zadnji sezoni 1989/90 je lahko videla kako ga je z zmagami v vseh disciplinah osvojila njena vrstnica Avstrijka Petra Kronberger. Mateja je videla in razumela razvoj ter trend smučanja, v katero smer gre in to je bilo smučanje (in zmagovanje) v vseh disciplinah, kar so kasneje potrjevale še smučarke Wachter, Wiberg, Seizinger itd. Ker je Mateja v zadnji sezoni slabo smučala v slalomu in je bila v vrhu samo še v veleslalomu, se je odločila za slovo, ker je pač vedela da nima takih možnosti za trening kot Kronbergerjeva, ki je osvojila tri velike globuse zapored v letih 1990-92. Njena druga avstrijska vrstnica Anita Wachter, ki je osvojila globus z letnico 1993, je smučala do leta 2001. Mateja bi (če bi smučala do Nagana 1998, ko še ne bi bila stara 30 let!) imela na voljo še tri olimpijske igre in štiri svetovna prvenstva! Si znate predstavljati njeno bero medalj? Tina Maze je v primerjavi z vrstnicama Pärson in Kostelić prvo medaljo osvojila pri relativno poznih 26-ih letih in v samo šestih letih osvojila 13 (!) medalj na velikih tekmovanjih ter nanizala cel kup uspehov svetovnem pokalu. K sreči je Tina pravočasno ugotovila in prepoznala nauke iz zgodbe Mateje Svet, da je potem pokazala vse svoje razkošno smučarsko znanje, ob obilici prelitega znoja, trme, garanja ter Massija, ki je bil alfa & omega njenega uspeha. Mateja Svet žal svojega ”Massija” ni imela, je bila pa njena zgodba gotovo na nek način tudi temelj Tininega uspeha.

  • Jovo Jamnica

   No, to pa je blo vredno prečitat…

 • Monica Levvinsky

  Bog ne daj, da Tone naredi javno spoved. Ko je to naredil moj Bill na 11.septembra 1998, so točno na isti dan ob isti uri zjutraj tri leta kasneje zlobni Arabci porušili WTC dvojčka.

  http://www.c-span.org/video/?c4005866/clinton-confession-sins

  Tone, molči, v dobro Slovenije !!!

  • Jovo Jamnica

   Aha… Osti jarej je za ovinkom… :-)

 • dr Janez Sveti

  Kako je letos to nadlegovanje moderno.Takšni trendi so mi bili vedno nazadnjaški in odurni. Če je kaj bilo, bi morali nadlegovani reagirat nemudoma in ne čez 40 let!
  Mene ni nihče nadlegoval. Tudi danes me ne.To je pa zato ker sel lep genij.

  DR Janez SVeti lepotec

  • Jovo Jamnica

   Glih sn mislo napisat, da je župa mrzla, pa še premalo slana…

   • Monica Levvinsky

    Ti si tudi neslan, pa še neotesan, teslo.

  • indijanka

   Si žalosten zaradi tega? Bi te blo treba mal nadlegovat?

   https://youtu.be/MSyLCtcSFq8

   • dr Janez Sveti

    Izraz nadlegovanje,pomeni, da je moteče. Ne,tega si ne želim, želim si pozornosti,kar pa gode mojemu napuhu. :)
    DR Janez Sveti

    • indijanka

     Lepo… tut tvoj napuh bom ukrotila… enkrat :).

     • dr Janez Sveti

      Zanimivo postaja… :)

      DR Janez SVeti

     • indijanka

      Sej bom pogruntala pravo strategijo. Za vse vedno obstaja pot. Ko je bil sin manjši se je izjemno rad igral Risk. Vedno sem izgubljala v takih igrah. Potem sem se pa v Parizu znašla v Napoleonovem muzeju. Sprva sem se dolgočasila. Potem pa sem ugotovila, da dolgočasne figurice predstvaljajo bitke. Zrisala sem jih in od takrat sem izgubila le, če sem želela. Obstaja toliko poti, kot je zvezd na nebu. Mi bo že vesolje pomagalo, da nauš tolk nevaren.

     • dr Janez Sveti

      Da ti slučajno ne delaš doktorat iz psihiatrije?
      “Sodobni mediji in družabna omrežja, kot orodje za vpliv na podzavest množic!”

      DR Janez SVeti zombi

     • indijanka

      Se ti zdi, da bi raziskovanje tebe lahko aplicirala na množico?

     • dr Janez Sveti

      Ma daj no! Nisem te všečkal iz “prijaznosti”. Kako naj te prepričam, da pišem res iskereno vse, razen mojih osebnih podatkov.
      Tudi jaz ne iščem nekega vpliva, ker bi to vzelo veliko časa , energije ter sprenevedanja in nobenega od naštetih nimam.
      DR Janez Sveti

 • Franjo Trojner

  Ja Svetova je res na super hitro in z grenkobo v srcu odšla! Že takrat se je marsikaj šušljajo, če se ne oglasi sama, ker očitno sama tako želi, jaz tudi ne bi zdaj po toliko preteklih letih opravljo.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Šušlalo se je tut, da sta se Auer pa Ališić f tistem cajtu cartala, pa da je Auer moro zato v bolnico…

   • Franjo Trojner

    Čuj tega jaz nisem res nikol slišo, veš v totih krogih se jaz nikol nisem gibo, od kod si pa te ti toto gnusno gor pobral?

    • Jovo Jamnica

     To se je slišalo po voglih, kerih pa krogi nemrejo met…

     • Franjo Trojner

      Jovo jaz se tudi po voglih nisn nastavlo. Jovo tisto o Ezl eki je bolj figurativno mišljeno, kiti so v kavarni sedeli in babe šarmirali, bolj na hard pa je šlo par metrov dol v disku Astoria pa tudi Toti bar Slavija. Čuj v Bobija pa mi nismo nikoli zahajali! Ko pubeci v restavracijo Center v Brestrnico na minigolf, Ljudski vrt na tenis plac na šah, pa na Veselo jesen ns Balerino in avteke in na Mb otok, malo veči pubeci pa v Astorijo, Slavijo in v Orl v Klet in v klet pod kino Udarnik, tam pa ti ziher nikol nisi hodo..

     • Jovo Jamnica

      Tisti striptis pot Udarnikom si nekam ftakni. Če te je Žižek v Dancing spusto, te si že moro bit pr komonistah. Jaz gnara za take štose nisn premogo. Pa tut kamgarn hlače na črto zlikane nisn nikol noso, pa lakaste špic šuhe… jas sn roker…

     • Franjo Trojner

      Jovo pravi štof črni kamgarn puk hlače na trapez spodi vsaj 40 cm + so takrat vsi nosli in ovratnik od srajce dug, ko letalska krila tudi, zraven so pa itak samo lakasti špic šuhi pasali. Jovo na Mb otoki pa iz desetke na glavo in si bil kit.
      Jovo saj veš, da so v totem Maribori komuniste od evih vsi sovražili a se je kjub vsemu dalo dobro veselit.

     • Jovo Jamnica

      Zaj si me na Bobija spomno. So se ga trije moji sošolci is sredne šole v Bobiji napili, pa so neke hantle delali. Pride marica pa škif zeme kulico pa beleško in fpraša ta prvega… “Kak se pišeš?” Pravi… “Kos!” “Pa ti??”…Reče…”Medved”!. Škif vzdigne obrf in se loti ta tretjega… “Kak se pa ti pišeš?”… Pubec reče… “Jazbec”. F istem momenti škif spusti kulico pa beleško kuj na tla, pa Jazbeci taki hakl stisne, da ga je sezulo… Živa istina…pje

   • učko

    To je biu Mario, ga je Mirza poškodoval

    • Jovo Jamnica

     Možno. Eto vidiš, kak je, če se šušla. Tut ti si ču… :-)

    • Monica Levvinsky

     Je že zdavnaj zašito in zaceljeno, sicer je pa to njuna stvar.

     • sprehajalec

      LGBT bi rad te rane znova odprl….

   • tramal

    Pedra galuniča misliš.

 • totex39

  Zavedati pa se moramo še nekaj, da mi nismo Avstrija, da bi se vse to upalo razkriti, kajti pri nas vlada povsem drugačen režim kot tam. Pri nas so še vedno na vladi ljudje, ki so lahko sodelovali pri takem zaničevalnem “projektu”

  • sprehajalec

   70 let proletarske tiranije je pustilo svoje v ljudeh. ne upajo si spregovoriti, prastrah je še vedno premočan. Če pa spregovorijo, jih pa dobijo po glavi, od rdečih inštitucij.

 • milanček

  ena od smučark je morala celo narediti splav! Vogrinec je tipična komunajzarska svinja!

  • Jovo Jamnica

   Ja. Nardila ga je iz macesnovega lesa. To sn čito v Totem Listu…

   • Monica Levvinsky

    Tebe pa foter iz bukve.

    Piše v Mladini.

    • Jovo Jamnica

     Hahahaaaaaaaaaaaaahahahahaaaaahahahahahaha…
     Da pokneš ot smeha…

     • Monica Levvinsky

      Pardon, piše ti na čelu.

 • Tweety Bird

  Glejte, če je tega kaj res, se mora takoj sprožiti nova preiskava. Naj znova začnejo pri Nuši Tome, Anji Zavadlav in Andreji Leskošek. Če bodo ženske potrdile obtožbe, naj se jim nemudoma pridruži Mateja Svet, Katja Koren in Tina Maze. To je šest žensk proti enemu moškemu. Ni hudič, da mu dokažejo krivdo, seveda pod pogojem, da so se te svinjarije resnično zgodile. Vse ostalo je natolcevanje…kaj pa če Tone Vogrinec ni kriv?

  Če se pa mu kdaj dokaže krivda, potem bom jaz prva, ki ga bo obesila za jajca pod mariborski Dravski most…brez milosti !!!

  • Monica Levvinsky

   Kanarčki so rumeni, ne rdeči.

 • Monica Levvinsky

  Za mene in Billa je v roku pol leta izvedel cel svet.

  Za Matejo pa je cela Slovenija izvedela šele danes, po 28 letih.

  Hvala za pojasnilo, vse kar je bilo do sedaj jasno je bilo to, da zgodba katero so nam prodajali ne pije vode, po vseh teh letih pa je Mateja spet postala Zmagovalka v imenu Slovenskega naroda.

  Tudi, če zgodbe ne bo nikoli javno komentirala, je iz vseh dogodkov in njenih intervjujev po koncu kariere povsem jasno, da zgoraj navedeno še kako drži. Načina, na katerega je bila travmatizirana se enostavno ne da skriti, čeprav je to očitno hotela zadržati zase.

 • trumpet2018

  Izgleda da si je Tona izraz “podarim dobim” prikrojil oz. razlagal malo po svoje, pa vedno sami pohotni grdi starčki, redko mladi trenerji nadlegujejo športnice. Če so potrebni, naj si dobijo prostitutke, pa naj pustijo športnice na miru

  • Tweety Bird

   Tudi mojemu možeku nekateri rečejo Tona…večina pa Tunek. Njegovo pravo ime pa je Anton Tič, ali po haloško Foglof Tunek :)

   • tramal

    A je tvoj tona ves čas pijan ,da je sedaj tebe poslal kvakat na ta portal.

 • smiljan bertolin

  Nuša Tome je žal pokojna

 • Get Smart

  Oba sta člana KOMINTERNE.
  Tovariš Vugrinac je ČLAN FORUMA 21 in je član LDS.
  https://i.imgur.com/83XaGQH
  Forum21 je združenje v lasti KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE in mu (FORUMU
  21)* predseduje tudi isti predsednik, ki predseduje tudi PREDSEDSTVU
  CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, in
  sicer tovarš MILAN KUćAN.

  * – * FORUM 21 združuje vsa POKRADENJA podjetja, ki si jih je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE prenesla na svoj račun in so trenutno še uradno prijavljena v Sloveniji.
  Poleg TAJKUNćETOV (Janković, Petrić … i tako dalje do tokija) pa so člani FORUMA 21 še
  razni MURGL SRBO RVACKA JUGOKOMUNISTIČKI svirači kurtzu tipa Zoranće Predinće, prodavaći magle in pedofili tipa vugrinće …

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   “Novi obraz “LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine Jugoslavije). SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v
   Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete: LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS, ZaAB, TRS, IDS, Verjamem sholtesu, SMC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Tweety Bird

  Vogrinec o Katji Koren: “Bil sem zgrožen in šokiran, da takšna umazana laž na tako preprost način kroži po spletu. S Katjo sva bila na policiji. Ugotovili so, da je bil članek objavljen v Ukrajini. Do avtorja tako nisva mogla. Joj, kako bi ga tožil. Eno je demokracija, nekaj drugega pa je, da ljudje lažejo in pljuvajo drug po drugem.”

  • centurion

   Resnica o Vogrincu.
   Gnusi se mi ta izmeček levakarski.

   • Tweety Bird

    Nihče (še) ne ve, če so obtožbe upravičene. Če so, naj za njih kazensko odgovarja…če niso pa bodite tiho.

    • centurion

     RESNIČNE SO!

     • Tweety Bird

      Pazi da te ne bo Vogrinec šel tožit. Kje imaš dokaze?

     • centurion

      PORAVNAVA med Svetovo in tem prascem.
      PEDOFILOM KOMUNAJZARSKIM

     • Tweety Bird

      Sram te bodi…ker nimaš dokazov. Največji pedofili pa ste itak desničarji.

     • centurion

      KOKOŠ! Neumna.
      QWA sta poravnavala?
      DOKAZE!

     • Tweety Bird

      Ti pokaži dokaze, ti trdiš, da je Vogrinec pedofil in prasec. Mislim, da te bo kazensko ovadil.

     • centurion

      Se veselim…

     • Tweety Bird

      Tvoji in moji komentarji bodo služili kot dokazno gradivo.

     • centurion

      Da si zabita kokoš, da.Kvalitetno gradivo.
      In, da so v tej državi za obsodbo potrebni DOKAZI prvič
      slišim iz ust(kljuna) levakov….

     • Tweety Bird

      V roku naslednjega tedna dobiš pošto od sodišča, potem bo stekel postopek za kazenski pregon. Vogrinec te bo uničil…ima denar in vpilv.

     • učko

      Kwa ti tle groziš, kura nedonošena !

     • Tweety Bird

      Tudi tebe lahko doleti kazenska ovadba, če se boš spustil na nivo centuriona. Da človeka osebno obtožiš, da je pedofil…in to z imenom ????

     • učko

      Pol bi tebe moral že zdaunej spauhat in spečt na ražnju. Tko te pa sam mal jebemo, da kar naprej tle visiš !

     • Tweety Bird

      A vidiš, centurion se več ne oglaša. Prpa…PRPA !!!

     • učko

      Vogrinc je pofukal vse kar leze in gre, najbrž tud’ tebe, čeprav ne znaš smučat !

     • Tweety Bird

      Mene ljubi samo Tunek :)

     • učko

      On te ljubi, jebejo te pa drugi, ko stigne !

     • centurion

      PRPA zgoraj preber.

     • Tweety Bird

      Naj te kar bo strah. Mene bi tudi bilo.

     • centurion

      Šuti bre, kozo jedna balkanska.
      Dancing goat.

     • tramal

      Se mu pa res ne ljubi z bedakinjo pogovarjati tja v tri dni.

     • Monica Levvinsky

      Kanarček, šef te bo za ušesa, če boš preveč čivkal. Vsi že vidijo, da si nesposoben za ta posel.

     • centurion

      Spotoma, da ne bom hodil na sodišče samo zaradi enega pedofila,
      bom tut tebi zavil vrat, ptica bolna….

     • Tweety Bird

      Moral se boš javno opravičit…z imenom in priimkom, ali pa zapor.

     • centurion

      Milan Kurćan.
      Murgledorff.

     • tramal

      Nima pa možganov tako kot tudi ti ne.

     • Monica Levvinsky

      Moj dragi Bill je ves posran, odkar je šef Hillaryine kampanije Podesta odkrit kot pedofil v aferi Pizzagate. Tudi veliko ostalih levičarskih imen je vse bolj na udaru.

      Pravi, da takole ne gre več naprej, odkar je v vladavini desničarja Trumpa odšlo na hladno kar 3.000 pedofilov.

    • Monica Levvinsky

     Kanarček, tu lahko kokodakaš z lažmi.

     Ko boš prvič zakokodakal proti rdečim, bo ostalo samo še perje.

     • Tweety Bird

      Ti se pa spravi nazaj v Ameriko…tokrat ti naj cigaro zarine oranžni Trump. Sam da te ne bo dobila Melanija pri dejanju :)

     • Monica Levvinsky

      Kanarček, če rabiš pomoč v duševni stiski obstaja posebna vroča linija. Najprej jim povej, da si posran kanarček, ki mora za nekaj kruha in masla pisati bolane komentarje v resni temi. Vseeno hvala, ker s svojim plačanim trudom potrjuješ, da je stvar še kako resna.

     • Tweety Bird

      A imaš veliko vagino? Te je Bill, ob cigari, kaj fist-al?

     • Monica Levvinsky

      Ravno pravo, da en majhen posran tič niti blizu ne upa.

      Zato ostani usmerjen na r…i, boš vsaj malo potešen.

     • Tweety Bird

      No, resno povej, je šla not samo ena pest, ali celo obe hkrati? Je kaj bolelo?

     • Monica Levvinsky

      Kanarček, ravno si se izdal, da poleg sranja tu preveč gledaš pornografijo na internetu.

      Perverzneš, zdaj vem zakaj tako vneto kokodakaš laži.

     • KIKI

      Kam si pa ti zašla ptičica tumasta? Ne vem, če Trump smuča,
      igra pa golf, prav tako dobro kot Tona …lahko bi se pomerila,
      če bi Tonetova gospa dovolila (zaradi Melanije….)saj veš, takšen šarmer kot je Vogrinc, takega cele ZDA ne premorejo!
      Kar vidim ga, Toneja kako se slini in pljuva skozi stare zobe….
      “pa mi bo spet ena ušla !….”

  • tramal

   Kateri komunistični izmeček je pa še kaj priznal.Nobeden.

   • Vojteh Dovč

    o tem bi pa imeli kaj povedat bivši komunisti pri SĐS-u.
    -prvo se morate njih rešit pol pa mogoče bo kaj

  • Monica Levvinsky

   “Eno je demokracija, nekaj drugega pa je, da ljudje lažejo in pljuvajo drug po drugem.”

   Ja…dobri stari časi…tale demokracija je vse zasrala, če tudi po 28 letih.

   Zame in za Billa je svet izvedel po pol leta.

 • Tweety Bird

  Vogrinec o Mateji Svet: “Jaz sem svoje že povedal. Edini nesporazum, ki sva ga imela, je bil, da ji, drugače kot pri Bojanu Križaju, nisem mogel dovoliti osebnega pokrovitelja. Pri Bojanu mi je šel na roke generalni pokrovitelj moških reprezentanc. V Matejinem primeru tega soglasja ni bilo. To je vse.”

 • janez zorman

  Tona je bil vedno na “pravi” strani.

 • tramal

  Saj so v vseh športnih trenerji in voditelji komunisti ali pa srbini.Še v športu ne spustijo kakšnega normalnega zraven

  • Tweety Bird

   Misliš Grimsa, Gorenaka ali zavaljenega Mahniča? Ne bo šlo :)

   • delaware

    Sveti kurcek penis moj daj osreči me še nocoj, glavo zrini, da bo joj, a ne pusti se, kurcek moj, a ne pusti se nocoj

   • delaware

    Dej.. Nedelja je.. Še si tu…

   • tramal

    Daj bedakinja ,ne piši bedarij .Kakšno funkcijo pa imajo ti trije .Nobene.

    • Vojteh Dovč

     ,same pederčine (gey-i prej ker jim gre kar dobro.
     -med politično elito.

   • KIKI

    Kučan ima res najbolj športno postavo v celi Sloveniji in
    bivši Jugoslaviji!¨

   • Vojteh Dovč

    seveda ne bo šlo ,same pederčine (gey-i prej ker jim gre kar dobro.
    -med politično elito.

  • Svele

   Drugi so kriplji.poglej podalpske hlapce

 • učko

  Pa dober je, Vogrinc je bil skrajno nevaren, ker je nabijal z “bojevo municijo”. Lohk bi vsaj kondome uporabljal !

  • centurion

   Samo več megle v jajcih, kot municije.

 • bubamara

  SZS je organizacija elitne kaste v dolini šentflorjanski.

 • Tweety Bird

  Skrajni čas je, da gre Tone Vogrinec portala Nova24TV tožit. Ker samo namigujejo, nimajo pa nobenega konkretnega dokaza.

  • sprehajalec

   Nova24 je prepametna za Tono. članek je povzet od drugje.

  • Monica Levvinsky

   Dokaz si ti in tvoje panično čivkanje, kanarček.

  • Vojteh Dovč

   imajo imajo .-JANSHA Gorenjak in kompani vse zrihtal.
   -sam JAJC nimajo za dokazat

   • Svele

    Živela šiptarkje jansha

 • totex39

  Dokler ne bodo spregovorile “žrtve nasilja”, ne bo znana resnica.

  • Get Smart

   Koliko jih mora en pedofil posiliti in koliko jih mora spregovoriti,
   da pedofila upravičeno označiš za pedofila?
   So že spregovorili. Več kot dovol dokazov o pedrsko pedofilskih podvigih
   MURGL JUGOKOMNISTIČNE PARTIJE je že znanih, tako da RESNICA je že znana,
   zdaj jo morate ljudje le še ozavestiti.

 • Get Smart

  Kot rečeno, oba sta člana KOMINTERNE.
  Tovariš Vugrinac je ČLAN FORUMA 21 in je član LDS.
  https://i.imgur.com/83XaGQH.jpg
  Forum21 je združenje v lasti KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE in mu (FORUMU
  21)* predseduje tudi isti predsednik, ki predseduje tudi PREDSEDSTVU
  CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji, in
  sicer tovarš MILAN KUćAN.

  * – FORUM 21 združuje vsa POKRADENJA podjetja, ki si jih je KOMUNISTIČNA PARTIJA
  JUGOSLAVIJE prenesla na svoj račun in so trenutno še uradno prijavljena v Sloveniji.
  Poleg TAJKUNćETOV (Janković, Petrić … i tako dalje do tokija) pa so člani FORUMA 21 še
  razni MURGL SRBO RVACKA JUGOKOMUNISTIČKI svirači kurtzu tipa Zoranće Predinće, prodavaći
  magle in pedofili tipa vugrinće …

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Na sliki so tov. Kocijančić, tudi eden od naslednikov zamrznjenga MILANćETA KUćANA na poziciji SD-ja, tedaj še z imenom ZLSD,
   pa seveda Vugrinće in Kućanće nje, predsednik predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji in član
   PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
   u Beogradu nje.

 • Tweety Bird

  Ko vam zmanjka laži, možnosti za potvarjanja in diskreditacijo se desničarji poslužujete psovanja, žaljenja ljudi in njihovih osebnosti. Tipično za Skrajno Desno Sekto… SDS, ki si na vse kriplje trudi priti v pozicijo vladanja. NE BO VAM USPELO ! Dovolj je bilo kolikor je bilo, pa še tisto je bilo preveč. Posledice bodo odpravljali še naši vnuki :)

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  – Predno so si spremenili ime v SD, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  – Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku: SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  – Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
  – Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  – Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  – Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  – Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine Jugoslavije). SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v
   Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete: LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS, ZaAB, TRS, IDS, Verjamem sholtesu, SMC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Olga_10

  ‘”Našim” je vse dovoljeno…Sramota!

 • Vrhovni sodnik

  Zagovorniki rdečega, lewega Vogrinca, pa povejte zakaj je potem M.Svet, ki je bila na vrhuncu prenehala tekmovati in kolk si je Tona na kradu smučarskega denarja ?

  • učko

   Postavljaš za lewake pretežka vprašanja? Za take so včasih talal od 5 do 10 let !

  • Jovo Jamnica

   …na krado in če tudi se navadno fkup piše… hihihihi

   • Rožle

    Na kradu je večja količina …kot nakradu ..

    • RATATA

     Ve čja.

     • Rožle

      Več da …

     • RATATA

      … majn ma.

     • Jovo Jamnica

      …manjana…

     • RATATA

      Ej Jovo, tle se pu Sluensk zgovarjamo hehe

     • Jovo Jamnica

      No ja… To je približno, ko da bi reko burek

     • RATATA

      Le sirni naj bo. Mesnega ne maram, zarad vojne, ki je bla tam doli.

     • Jovo Jamnica

      Pazi. Burek je sam mesni. Tak, da ti ni “spasa”. Drugo so pite al pa štrudli po slovensko. :-)

     • RATATA

      Ja po slovensko apfellštrudl.
      Na računu piše “burek sirni” 2,50€. Od takega davek odvede na furs.

     • Jovo Jamnica

      Ja. To je približno tak, ko na Šparovi samopostrežni blagajni, kjer maš v vrečki kilo mangota, koda pa je za kilo svežega zelja…

     • oka

      To za tebe ni slabo.

     • oka

      Ravno danes sem poslušala neko Srbkinjo, ki je razlagala, da če rečeš burek, te razumejo po vsem svetu pa, če gre za mesni, ali sirov – vse ostalo so pite.
      No pa še to. Po slovensko je zavitek in ne štrudel.

     • Rožle

      “Volimo Jureka više od bureka!” ….

     • Svele

      Vivir ES facile con ojos cerados

   • Vrhovni sodnik

    Spet spreminjaš temo, kot vedno braniš lewe bandite, vprašanje je bilo kolk si je Tona na kradu smučarskega denarja ?

    • Jovo Jamnica

     Kako temo??? Samo pikam te malo… Zdaj se tekmuje, kje bo več komentof na isto temo… Na Demokraciji al na Nova. ROTFL

  • DJURO SUMAR

   Tole bi morali raziskati kakšni desničarski raziskovalni novinarji. Požar bi tole lahko vključil v predvolilno kampanijo.

 • Rožle

  Janica bi ga mogla u roke uzet …bi mel nočne more za vse življenje ….

  • Svele

   Posiljevalci moški.pedofili sadisti vojaki sami moški.ce musliman posili žensko bi ga za jajca obesili če pa Slovenc posiljuje je baba sama izzivala crknte prasci moški.itek izumira te hvala bogu

   • RATATA

    A kao žensko si (?) hohoho

    • Svele

     Če si ti moško posiljevalsko govno ki posiljuje mamo očeta ženo otroke sosede sodelavce ja potlej sem raje ženska crkni ti pa tvoji moški potomci amen

 • totex39

  Zanimivo bi bilo vedeti tudi, kaj bi pri njem pokazal detektor laži.

 • RATATA

  Nič manj nisem navijal za Matejo Svet kot za Tino Mašino Maze. Obe sta bili enako krasni zame.
  Obe sta bili Sloveniji (kot razloži Dob), čeprav Tina obuta v švicarske dilce in s šefom špagetarjem.
  Trideset let je že odkar so nam vzeli prvo Slovenijo, Matejo Svet – v bistvu jo niso vzeli, spremenili so jo, kot so spremenili to Slovenijo, ki nam je ostala zdaj.
  Mateja še vedno ni prava, ker je bila spremenjena na silo. Da ni prava se opazi že po njenem govoru v reklami. Enako tudi v enem intervjuju, ko se je delno in nadzorovano izpovedovala.
  Ni prava! Ni Mateja Svet! Ni Slovenija, kot smo si jo želeli in jo enkrat, za kratek čas že imeli! Vsaj mislili smo tako.
  Pokvarili so jo in postala je neprava, ni bila več za v javnost. Odmaknili so jo. Ona kar naenkrat ni bila več za kazanje, pa sama nič kriva. Krivci so se kazali z drugimi trofejami, ampak take Mateje ni bilo nikdar več.
  O krivcih se je vedelo vse, le nihče ni objavil kolumne.
  O krivcih tega, da Slovenije ni več vemo vse, le nihče ne objavi kolumne na pravem mestu.
  Pravega mesta ni.
  Pravo mesto je krivec.

  • Vrhovni sodnik

   Zagonili in zjebali so jo prekleti lewaki, naj pocrkajo že enkrat, moja pokojna mama, se je pol ure pred prenosom usedla pred TV, kadar je Mateja nastopala in navijala, kot nora.

   • RATATA

    Kako prikupen izraz je imela na obrazu, čeprav smo imel diagonalo 56cm in malo sneženo sliko.

    • DJURO SUMAR

     To ti je snežilo v možganih.

     • RATATA

      To ti je, patakepato…

   • Svele

    Pocrkal bodo tvoji Pankrti vnuki govno mosko

   • DJURO SUMAR

    Očitno si norost podedoval.

  • DJURO SUMAR

   Ti pa si pravi psiholog, izvedenec za spolne delikte. Bravo. Vse to si vedel, pa nam poveš šele sedaj. Škoda res.

   • RATATA

    Stol se ti bo spodmaknil pa ti bo kolke ven zafukal.

    • DJURO SUMAR

     S kolki pa res nimam težav. Na stolu pa sedim edino kadar sem na računalniku.

 • Komar

  Kaj mislite zakaj ima Avstrija nirmalne zakone, pri nas pa po desetih letih vsako kaznivo dejanje zapade po desetih letih, se kriminalca ne mire več tožiti. Kučan že ve, da se je kljub vsej zaščitni maščobni plasti, nujno še drugače zavarovati – “zakonito”.

 • Tweety Bird

  Ko vam zmanjka laži, možnosti za potvarjanja in diskreditacijo se desničarji poslužujete psovanja, žaljenja ljudi in njihovih osebnosti. Tipično za Skrajno Desno Sekto… SDS, ki si na vse kriplje trudi priti v pozicijo vladanja. NE BO VAM USPELO ! Dovolj je bilo kolikor je bilo, pa še tisto je bilo preveč. Posledice bodo odpravljali še naši vnuki :)

  • Monica Levvinsky

   Kanarček, tvojih vnukov ne bo, ker pedri nimate otrok, če nam jih pa “zakonito” ukradete pa tudi to še ne pomeni, da bodo vnuki res vaši.

  • Svele

   Vaši vnuki bodo plačevali za vaše grehe

 • Tweety Bird

  Zdaj pa vsi spat. Lahko noč.

  • Monica Levvinsky

   Hvala, ker si spokal.

   Ostani v kurniku.

  • Rožle

   Tunnek moram rečt, da si se kar precej omehčal v tej žewnski vlogi …

 • Monica Levvinsky

  KAKO PREPOZNATI SOCIOPATA?

  Kaj sploh pomeni beseda sociopat? Ameriška psihologinja Marta Stout meni, da gre za osebnostno motnjo, ki vključuje popolno pomanjkanje vesti. Tem ljudem je vseeno, kako močno prizadenejo druge.

  Ne poznajo prav nobenega obžalovanja, nobenega sramu, nobene krivde. Prav tako ne občutijo nobene ljubezni. Kar pa je najbolj nevarno – lahko so prav hinavsko prepričljivi.

  http://www.aktivni.si/psihologija/kako-prepoznati-sociopata/

  • bednick

   To je pa opis psihopata in ne sociopata.

 • DJURO SUMAR

  Neverjetni ste desničarji. Pred volitvami lansirate takšnele zgodbice in mislite, da boste dobili kakšen glas več. Pobrskajte še malo bolj nazaj, morda sta tudi Kardelj in Kidrič bila seksualna manijaka in posiljevalca.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!