fbpx

[VIDEO] Kaj se dogaja? Eno letalo izginilo, dve strmoglavili.

Foto: epa

Ne le, da je pogrešano egiptovsko letalo najverjetneje strmoglavilo v Sredozemsko morje, o strmoglavljenjih letal poročajo tudi z drugih koncev sveta. V Afganistanu je v strmoglavljenju tovornega letala umrlo sedem ljudi, na ameriškem otoku Guam v Tihem oceanu pa je strmoglavilo ameriško vojaško letalo, a se je posadka uspela rešiti.

V provinci Helmand na jugu Afganistana je v sredo strmoglavilo azerbajdžansko tovorno letalo. Umrlo je sedem od skupno devet članov posadke, so sporočili z azerbajdžanske agencije za civilno letalstvo.

Letalo je iz za zdaj še neznanega razloga strmoglavilo kmalu po vzletu z vojaškega letališča v bazi Dwyer. Med člani posadke so bili državljani Azerbajdžana, Ukrajine in Uzbekistana.

Nesreča s srečnim koncem
O letalski nesreči danes poročajo tudi z otoka Guam, kjer je v ameriškem letalskem oporišču strmoglavil bombnik B-52, vendar se je vseh sedem članov posadke uspelo rešiti in niso poškodovani. Z bombnikom so izvajali rutinsko vajo, za zdaj pa ni znano, če je bilo na krovu letala orožje ali strelivo. Vzrok strmoglavljenja še ni znan.

B. O., STA