Kako daleč smo prišli? Migranti v Nemčiji zmerjajo sošolca z nemško svinjo in ga pretepajo ter porivajo po stopnicah

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Potem ko je nemški časopis Tagesspiegel svoje bralce zaprosil, da naj z uredništvom časopisa delijo zgodbe o primerih nasilja in ustrahovanja v šolah, so naleteli na gromozanski odziv in jasno je postalo, da so otroci z migrantskim ozadjem zelo problematični, saj izvajajo nasilje nad sošolci z domačimi koreninami, čeprav osebje šol velikokrat želi problem pomesti pod preprogo.

“Najin sin je od prvega letnika srednje šole dalje tarča nasilja. Bil je zlorabljen, pretepen in zbrcan, in to samo zato, ker je Nemec,” je povedal eden od zaskrbljenih staršev in dodal, da sošolci sina zmerjajo z nemškim prašičem, prašičem in nemškim krompirjem. Ob tem je dovolj zgovorno dejstvo, da je na šoli večina učencev z migrantskim poreklom, od katerih je večina muslimanov.

Konkretna družina živi v nemškem mestnem okraju Berlin-Mitte, ki predstavlja večkulturno sosesko. “Radi živimo tukaj, saj imamo tukaj pester krog prijateljev. Sina ustrahujejo in ga maltretirajo zato, ker naj bi jedel svinjino,” so po navedbah Voice of Europe povedali jezni starši in dodali, da je ob vsem tem najbolj žalostno to, da so doma vegetarijanci.

Foto: iStock

Udarci so bili tako hudi, da so morali poklicati rešilca
“Poleg neštetih žalitev je bil sin potisnjen po stopnicah in neštetokrat pretepen na šolskem dvorišču, včasih celo pred učiteljico.” Po besedah staršev je enkrat dobil tako silovit udarec v trebuh, da ga je v bolnišnico moral odpeljati reševalec, saj ni bilo jasno, ali je prišlo do poškodbe notranjih organov ali ne. Zaradi poškodb je moral na zdravljenju ostati kar teden dni. “V samo enem letu je prišlo do kar šestih incidentov. Dovolj imamo tega.”

Zaradi vseh incidentov ustrahovani fant potrebuje psihološko zdravljenje, človek pa se vpraša, čemu tovrstnega zdravljenja niso deležni tudi storilci? Ti so namreč komaj kdaj deležni sankcij, ker so mladoletniki. “Ti so po incidentih deležni le pogovorov s socialnimi delavci, nato se opravičijo in ponovno napadejo,” so povedali starši. Več kot očitno je, da v šoli nastaja nasilna klima in nekateri učitelji si velikokrat nekaterih učencev sploh ne upajo pogledati v oči, saj se številni ob pogledu počutijo užaljene. Kam smo prišli?

N. Ž.

 • RATATA

  Švabi, tavelike flajšmašine boste nucal za zmlet to golazn.
  Dobri bodo tudi stroji za izdelavo sekancev.

  • Jožko

   Zraven bodo pa mleli tudi štajerske Nemce. ;-)

   • RATATA

    Pred približno petnajstimi leti so po buffetih prodajal sendviče, ki so jih prej pogrel. Enemu je bilo ime Navihanček.
    No nanj sem se spomnil, ko sem prebral tvoj navihan kometnar hehe

   • Steiermark

    Kje bodo pa musliji mleli tebe – med prašiči?

 • Antonius

  V demokraciji se ne sprašuješ, kam smo prišli, temeljno vprašanje je, koga ste volili, da so vas tako daleč spravili.
  Brez Višegrajcev, velja to vprašanje celi Evropi z nami vred.

 • ĐĐ naci kanal sem slišal da bo crknil, da ne plačujejo!

 • Olga_10

  Organizirati se in jim vrniti z isto mero! Divjaki razumejo samo nasilje! Nato pa izgon, skupaj s skorumpiranimi Sorosovimi plačanci med politiki!

 • kralj matjaž

  Vprašajte otroke, ki so hodili v srednjo šolo v Velenje, kakšen je tam odnos do Slovencev?

 • xtc

  Kam smo prišli?
  Sprašujete se zakaj vzniknejo Adiji?
  Evo vam odgovor zaradi njihovih bratov socialistov ,ki s****+ zakuhajo.

 • dob
 • Matevzh iz Glanza

  včeraj sem govoril s priseljenim Francozom, ki zdaj živi v SLO. Beseda je nanesla na pariška predmestja in od njega sem izvedel, da je tudi sam od tam doma. Problemov z migranti NI. Kar je, je vedno bilo. Vse, kar objavlja Nova, je del fake news zarote. 1000 požganih avtov na silvestrovo je vedno bilo in hkrati NI. Vseeno mu je za katerega koli tujca, ki pride v Francijo. Le kaj je bila Džungla??
  Je Macronov volilec, Le Pennova in prej njen stari pa delata nemir že od 70-ih dalje. Vse, kar si želi, je, da bi se prišleki dobro počutili. Terorističnih napadov ni bilo in hkrati so vedno bili. Razloga za skrb ni, vsaj bolj ne kot že vedno.

  • Steiermark

   Ti se kar “zazibaj v sladki sen” s svojim levaškim fake news prijateljem! Levaki tako govorijo, po celi Evropi, pa čeprav jim te zveri posilijo in umorijo edinega otroka, ta teleta še darujejo denar za te “uboge preganjane begunce” – kamelarske zveri…. pri takšnih je prisoten “štokholmski sindrom”!

   • Matevzh iz Glanza

    ej … a ti veš, kaj pomeni sarkazem? A res bereš to, kar sem napisal, čisto zaresno? Morda bi morala nazaj v en 9. razred.

    • Franc na Klanc

     Poslušaj, pametnjaković. Mleko za dojenčke dobiš v vsaki trgovini na otroškem oddelku. Če misliš, da ti mora svet ležati pod nogami samo zato, ker se imaš za bolj pametnega od drugih to ne pomeni nič drugega, kot da noter lahko vsakič primešaš še nekaj žgancev ter to počneš vsak dan naslednjih nekaj let, v upanju na najboljše.

     • Matevzh iz Glanza

      Jaz imam vsaj OŠ narejeno. Ti se vedno o mlekcu sanjas.

    • Morala

     Moraš napisati, da je sarkazem…

     • Matevzh iz Glanza

      Razlozen sarkazem je unicen sarkazem. :)

  • Franc na Klanc

   Kar precej potujem po Evropi. Ko se malce bolj spoznaš s kakim Nemcem, Avstrijcem, Nizozemcem, Francozom, da o Višegrajcih sploh ne govorimo…ti vsak že nekaj let, po dveh treh kriglah piva iskreno pove, da bi bil zelo zelo vesel, če bi kdo migrante in ekonomske priseljence oz. prisesance spokal nazaj tja, od koder so prišli.

   Osebno sem videl tudi nekaj Pariških predmestij, prvič v življenju sem dojel, kako se počutiš v Bronxu, Harlemu ali čem podobnem, pa ni bilo treba na pot v ZDA.

   Tako da, dragi moj Matevž, hvala, ker si mi povedal, da so osebne izkušnje samo Fake News. Tvoje, ki so izmišljene, to seveda so.

   Ostržku je menda zrasel nos, pazi, da ne bo tudi tebi.

   Ni vse v Judeževih Sorosovih cekinih, veš.

   • Matevzh iz Glanza

    glej ga, še en tak, ki ne razume sarkazma. Tega človeka sem res srečal, ne verjel in mu to tudi povedal.

    • Tone

     Če napišeš resnico, to ni sarkazem. Ti, ki te zmerjajo, vedo, da je vse to, kar si napisal, res. To jih spravlja v bes, ker se ne sklada z njihovim prepričanjem.
     Si predstavljate, da kdo od vas tujcu opiše stanje v Sloveniji, saj bi ta mislil, da smo na robu vpojne z migranti, čeprav jih imamo samo za vzorec in še ti ob prvi priliki zbrišejo kam drugam.

     • Matevzh iz Glanza

      V bistvu ne vem, ali je res ali ne. Sem pa napisal z podtonom sarkazma, ker ta Parižan (!) ni “vedel” niti za 1000 požganih avtov na silvestrovo.

     • Tone

      1. Za človeka, ki spremlja dogajanje na splošno, so razni izgredi marginalni dogodki, ki se razmeroma redno dogajajo že stoletja. Človek, ki spremlja in verjame Nova24tv, pa vidi samo muslimansko invazijo in grozote Kučanovega klana.
      2. Pariz je velik in človek, ki živi na enem koncu ima lahko popolnoma druge izkušnje, kot bi jih imel na drugem.
      3. Od tiste polovice, ki sploh ne hodi na volitve, jih vsaj pol ne ve ničesar. kar se dogaja okoli njih, ker jih to popolnoma nič ne zanima.

     • Matevzh iz Glanza

      1. kaj pa teroristični napadi (beri: bombni napad na koncertu, na tekmi, kombijevski turisti, ulični mečevalci, polivalci prekisle limonade?) in definitivna prisotnost ljudi, ki javno izražajo željo po nadomestitvi Evropejcev?
      x. Seveda je Nova neverjetno talentirana napraviti mastodonta iz paramecija. Vseeno pa mislim, da noben mastodont ni dovolj velik za Jankovičevo postavljanje rdečih zvezd.

  • macon

   Štiri dni sem bil na Dunaju in nastanjen v četrti kaka dva km južno od centra. Četrt je bila polna muslimanov in drugih priseljencev, srečeval si jih na vsakem vogalu. Na recepciji so nas opozorili, naj po temi raje ne hodimo okoli in nismo. Šli smo kvečjemu do enega lokala kakih sto m stran.

   Kaj misliš, zakaj so nas opozorili? Imaš kake probleme hoditi ponoči po slovenskih mestih, vključno z Ljubljano?

 • andreas82

  Samo slabše bo. Konec nacionalizma, navadite se na take prizore. Pri nas se je to razpaslo čez vse meje, Slovenec v raznih kolektiv če je Janšev jih dobiva od jugosov, že večkrat videno, da slučajno hodiš v Cerkev je pa po tebi. O ja daleč smo prišli. Če ne bomo sami sebe branili, nas ne bo nobeden, čas za organizacijo.

 • andreas82

  Samo neki zmeren zdrav nacionalizem je rešitev, nobeden nima nič proti tujcu dokler le ta spoštuje pravni red, ima spoštljiv odnos do zanjga novih državljanov…ni problem. Če pa tega ni, pa takoj via proti Vzhodu, Palestina, Sirija so destinacije kamor jih pošilja Janša. Pravilno!

  • skorpijon93

   vse je res kar si napisal in se strinjam a problem je da pač islam in krščanstvo ne moreza miroljubno in bratsko sobivati nikjer po zahodni evropi, zakaj ? delno zaradi kolonialne preteklosti, večinsko pa zaradi odprte liberalne agende priseljevanja , to je to !

 • lili pili

  Ja kako drugace pa naj mu recejo naprimer poljska svinja ali slovenska… bedasti naslov

  • garfi

   murgelska

   • lili pili

    Jansevska tudi dobro

  • Dragan Krstič

   Oooo ta pametni Pepi Manaskov iz Žalca se oglaša. So te iz Hrastovca že odpustili?

   • lili pili

    Kje pa je to in kaj je tam, si ze bil verjetno..

  • Schemva Miro

   Takega kretena kot si ti teško najdeš,spelji se že s tega portala,ali ne opaziš,da te nobeden ne mara,gnoj zarukani.

   • lili pili

    Vesel sem, da tukaj nimam prijateljev sami primitivci, si predstavljate kako bi vi ziveli v ameriki, med crnci, zidi, latinosi, muslimani, azijati …. pa zmesa se vam

  • mojadezela

   Bebec! Ko bi te vsaj en mislič v rit nabrisal in ti jo raztrgal. Gnoj rdeči!!!

   • lili pili

    Tebe bodo psi dobili za poobedek, za muslimane si svinja oni pa tega ne jejo..

 • skorpijon93

  nič novega v krasnem multikulturnem svetu,to je potrebno pokazati levici ter ostalih ljubiteljem priseljevanja da se zamislijo nad seboj in svojimi nameni ! !!!

  • zoro

   menim, da so zagovorniki teh podganjih iztrebkov tako nevedno zabiti, da jim niti to ne bi pomagalo

 • skorpijon93

  višegrajci nimajo težav ker tam ni muslimanov, ker tam ni odprte politike priseljevanja , tujcu se ne udinjajo

 • garfi

  desetletja so nas zmerjali z neverniki oni jih pa še kar uvažajo

 • Dragan Krstič

  Še celo Nemci, ki demonstrirajo proti migrantskemu nasilju nabijajo WIR SCHAFFEN, po slovensko mi zmoremo. Še vedno ti cepci mislijo da lahko ukrotijo nasilje migrantov in da zmorejo kot dakoplačevalci podpirati nezaposlene muslimane kar jih bo po oceni nemškega ekonomista stalo preko 1.000 milijard€.

  • zoro

   stalo jih bo nemčije, nas slovenije in vseh evropejcev evrope, zato jih je potrebno začeti pobijati, ker drugo pač ne razumejo – saj gre za naše preživetje

 • zoro

  če čisto po pravici povem – jim privoščim, da jih matretirajo, je pa tudi res, da trpijo otroci in se mi tudi smilijo, saj ti otroci trpijo zaradi totalno izrojene levistične politike fate merkl do podganjih iztrebkov – njej fati merkl naj pošljejo te izkušnje

 • zoro

  vsi musliči so problem in to povsod, vsi, če nima soseda in je npr. sam, je pa problem tudi sam sebi

 • potnik

  vsi mularji imajo pr seb mobitel kje pa so kkšni posnetki ?

 • Terminator

  Če kakšen zapečenc samo grdo pogleda kakšnega od mojih jih bom pobil osebno skupaj z podporniki.

 • Valter BraniSlav

  POLITICNA korektnost = AIDS zahodnega sveta.
  Takele muslije bi Josip Broz, vecna mu slava, spravil k pameti v dveh dneh.
  Izrojeno levico pa bi Tito poslal tja kamor spada, na Goli Otok.

 • VERRZIFIKATOR

  Adi Duisburg

  KDO TAM RAZGRAJA

  Kdo za vraga tukaj spet razgraja?
  V Duisburgu zapirajo se vrata,
  dviga roko brat, glej, zoper brata,
  kot da v mestu sam hudir razsaja.

  Prepoznavni so predobro krivci,
  a ravna se z njimi skrajno nežno,
  le popiše se jih, ampak bežno,
  češ saj vedno isti so storilci.

  Kdo, presneto, spet kali normalnost?
  Kot da druga tu je noč kristalna,
  podivjanost spremljevalka stalna
  z roko v roki spremlja zdaj brutalnost.

  Ni z zadevo se preveč igrati,
  če prevečkrat tole se ponavlja,
  nekaj znanega se s tem pripravlja,
  zgodovino treba je poznati.

  Nekajkrat ko sonce še zaide
  in se ponovijo barabije,
  rešenik iz sence se izvije,
  striček Adolf red uvesti pride.

 • bojan

  nemci merkelci se zahvalte , ona vam je satanizem pripeljala v center države.

 • mojadezela

  Že eno leto živim v Nemčiji. Našel se partnerko Nemko. Zadnjič sva se sprehajala po centru Stuttgarta in mislim da sem videl samo 5 Nemcev. Ostalo pa sami črnuhi in kamelarji. Babnice zavite v rjuhe deci z bradami. Rekla mi je da zelo redko hodi po centru ker to ni več mesto kot ga je poznala ampak je bolj podobno Bagdadu. Groza!!!!!

 • TOML

  Jaz bi šel do Merkelce in bi jo nagačil v pričo vseh.

 • Mrš domu

  Zvozili nazaj. Zvoziti jih nazaj, zraven pa seznam bedarij, ki so jih povzročili, naj jim sodijo v matičnih državah.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!