fbpx

Kanclerki Merklovi grozi prva tožba zaradi migrantov

Foto: epa

Horst Seehofer, predsednik Krščansko-socialne unije (CSU), sestrske stranke Angele Merkel (CDU), želi, da nemška kanclerka na meji z Avstrijo vzpostavi centre za pospešeno deportacijo migrantov, ki ne izpolnjujejo pogojev za pridobitev azila. 

Bavarska strankarska zaveznica nemške kanclerke Angele Merkel je zagrozila, da bo proti vladi sprožila tožbo, če ta ne izpolni njihove zahteve, da se zaustavi pritok prosilcev za azil. Migrantska politika v koaliciji tudi sicer predstavlja velik razkol med strankama.

Merklova ima čas do petka
Kanclerka je včeraj prejela pismo, v katerem ji Horst Seehofer grozi s tožbo. Do petka ima čas, da se na pismo odzove. Merklovi z izstopom iz koalcijie grozijo tudi drugi koalicijski partnerji.

Nemčija je lansko leto prejela več kot milijon prošenj za azil. To je bil tudi glavni povod za začetek pozivov s strani nekaterih politikov, da sprejmejo ukrepe za upočasnitev pritoka beguncev.

CSU je socialne demokrate (SPD) obtožil za zamudo pri izvajanju korakov za zmanjšanje števila beguncev, kot je na primer začasna prekinitev možnosti združitve družine, poroča Večernji list.

N. K.