fbpx

Kar 60 odstotkov vprašanih Francozov meni, da jih migranti ogrožajo

slika je simbolična (vir: facebook)

Novoobjavljena anketa, opravljena v Franciji, je razkrila, da 60 odstotkov vprašanih verjame, da priseljevanje migrantov predstavlja grožnjo za varnost Francije.

Študija, ki jo je opravila javnomnenjska agencija IPSOS, je pokazala, da 60 odstotkov Francozov doživlja migrante, ki prihajajo v državo, kot grožnjo.

Od tega 45 odstotkov vprašanih meni, da migranti, ki vdirajo v Francijo, Francozom odžirajo socialo, medtem ko je 54 odstotka vprašanih, kot poroča Voice of Europe, prepričanih, da bi morali Francozi imeti prednost pri zaposlovanju pred migranti.

Velika večina si želi močnega voditelja
Ravno tako 73 odstotkov vprašanih verjame, da je ekonomija naravnana v prid bogate elite, medtem ko 46 odstotkov vprašanih meni, da trenutni “sistem ne deluje več “.

75 odstotkov vprašanih meni, da “starim strankam in politikom ni mar za ljudi, niti jih ne razumejo”. 80 odstotkov vprašanih pa je naklonjenih prihodu močnega voditelja, ki bi kršil pravila zato, da bi se situacija v državi izboljšala. Kar 65 odstotkov vprašanih je prepričanih, da bi močan voditelj lahko obrnil trenutni trend in državo vzel iz rok bogatih in vplivnih.

Ivan Šokić