Katere so pogoste težave v istospolnih razmerjih?

Foto: iStock

Silvo Šinkovec je v reviji Vzgoja že pred leti pisal o izvoru moške in ženske homoseksualnosti, obrambnem značaju in obstojnosti istospolnih razmerij. Aktualne teme tudi za današnji čas, ko se z novim zakonom ZZZDR odpira možnost za istospolne poroke in starševstvo. Homoseksualnost je star pojav, zdi pa se, da je danes mnogo bolj razširjen kot včasih. Kako nastane? Kako osebe z istospolno usmerjenostjo živijo? Katere so pogoste težave istospolnih parov? Zakaj ni primerno, da bi istospolni pari posvojili otroke? Kdo so homoseksualne osebe, ki niso geji? Prispevek skuša odgovoriti na nekaj osnovnih antropoloških vprašanj.

Izvor moške homoseksualnosti
Najprej se ustavimo pri vprašanju izvora homoseksualnosti (Kiely, 1987). Ni še pojasnjeno, da bi homoseksualnost imela biološki (genski) izvor. Pa tudi, če bi to dokazali, ne bi smeli zaključiti, da je homoseksualnost naravni pojav. Kajti, tudi druge psihične težave imajo genske osnove, pa jih zato ne obravnavamo kot ‘normalne’ (npr. določene oblike shizofrenije, depresije, Downov sindrom itd.). Raziskave kažejo, da je psihološki razvoj osebnosti, v katerem se oblikujejo simbolni procesi, ključnega pomena za nastanek istospolne usmerjenosti. Bieber I. in Bieber T. B. (1979) sta opravila intervju z več kot tisoč homoseksualci in s sto starši, ki imajo homoseksualnega sina. V večini primerov – ne v vseh, je imel sin preveč tesen odnos s svojo materjo, v katerem je bilo tudi nekaj skrite erotične vsebine. Ponavadi so imele matere raje sina kot moža. Hkrati je bil odnos oče – sin težaven in je običajno vseboval prikrit agresiven in tekmovalen značaj. Homoseksualno usmerjeni sinovi, pravi Nicolosi (1991), takole opisujejo svoje očete: oddaljeni, zgubljeni, namrščeni, nezainteresirani, bežeči, zelo kritični, hladni in narcistični, tekmovalni s sinom; notranje ranjeni in imajo vedenjske motnje. Zato je dečku v zgodnjem razvoju pretežko izstopiti iz tesne povezanosti z materjo in ustvariti poistovetenje s svojim očetom. Deček, ki postaja istospolno usmerjen, zapusti otroštvo z globokim strahom in sovraštvom do očeta. Hkrati pa ima moč- no željo po očetovi sprejetosti in naklonjenosti. Raziskovalca trdita, da deček, ki ga je oče obdajal s toplino in spodbudo, ne bo postal istospolno usmerjen. Dodata pa še, da otrok, ki je imel agresivnega očeta, ne bo vedno postal istospolno usmerjen. Opozarjata tudi, da dober oče lahko nevtralizira pretesen odnos mati – sin na poti oblikovanja zdrave moškosti. Slab odnos oče – sin pa še okrepi patogenični odnos mati – sin. Torej, na simbolnem nivoju spolnost predstavlja večplastno resničnost. Po eni strani lahko izraža željo po očetovski naklonjenosti, po drugi pa jezo do iste osebe. Spolna želja ne izraža samo spolne potrebe, ampak na obrambnem (simbolnem) nivoju izraža druge potrebe.

Izvor ženske homoseksualnosti
Izvor ženske homoseksualnosti ni bil tako natančno proučevan. Ruth Barnhouse (1977) trdi, da deklice sicer ostajajo poistovetene z materjo, toda kljub temu se morajo v razvoju ločiti od matere v tolikšni meri, da lahko razvijejo svojo lastno identiteto. Deklica mora od matere pridobiti v zadostni meri občutek, da je lepo biti ženska. Istočasno pa mora pridobiti ob očetu dovolj občutka, da je ‘biti ob moškem’ varno. Vsi ti trije razvojni elementi se lahko napačno odvijajo. Lahko se zgodi, da mati ne ‘dovoli’ (nezavedno), da bi hči razvila svojo identiteto. Mati lahko na mnoge načine sporoča, da je biti ženska nesreča in da odnos z moškim prinaša le trpljenje. Če je ob tem oče tudi krut ali trd do deklice, hčerka lahko posploši, da se je moških treba bati. Hči razvije podzavestni strah do moških. Tako hči prevzame nezavedno istospolno usmerjenost, v kateri se izraža želja po varnosti, ki naj bi jo sicer doživljala ob moškem (ker se ga boji, varnost išče pri ženski).

Obrambni značaj istospolnih zvez
Istospolna usmerjenost je obrambnega značaja. Tako so trdili Freud, Jung, Adler in drugi. Moberley trdi, da sta deček ali deklica v razvoju trpela neki primanjkljaj v odnosu s strani starša istega spola. Ta primanjkljaj iš-četa v istospolnem odnosu v odrasli dobi. Istospolni odnos ne predstavlja samo spolne želje, ampak zadovoljuje skrite potrebe (varnost, naklonjenost, samospoštovanje, obvladovanje, agresivnost ipd.). Ker sta se srečali dve osebi, ki imata isti problem, so takšne zveze zelo drugačne od heteroseksualnih odnosov. V odnosih moški – ženska se srečata dve osebi, ki sta biološko in psihološko različni, zato se dopolnjujeta kot moški in ženska. Ker sta naravno različna, sta si lahko dopolnjujoča (komplementarna), kar je pravi vir veselja in zadovoljstva (občutek harmonije). Pri istospolnih odnosih pa manjka ravno ta resnična komplementarna drugačnost. Istospolni partner postane del podzavestnega obrambnega sistema osebnosti. Zato takšne zveze niso lahke, ker se v duševnosti enega in drugega partnerja ustvarjajo napetosti. Ni redko, da so takšne zveze pogosto odvijajo v ciklih poniževanj in sprave. Odnos se odvija na obrambnem nivoju osebnosti (nevrotično področje), zato ne prinaša stalnosti, trdnosti in gotovosti.

Obstojnost in zdravost istospolnih zvez
Dr. Paul Cameron (1997) poroča, da so istospolne zveze mnogo manj zdrave od dvospolnih. V njih je veliko domačega nasilja in predstavljajo slaba okolja za vzgojo otrok. Istospolne zveze so kratkotrajne, ve- činoma se končajo v enem letu (pri moških), oziroma od enega do treh let pri ženskah. Osebe dajo prednost različnim partnerskim zvezam in ne monogamnim. Raziskovalce je presenetil podatek, da so stabilne istospolne zveze za zdravje oseb bolj nevarne in hitreje umrejo (za AIDS-om ali drugimi boleznimi) kot druge istospolne osebe. Nasilje v družini je pod drobnogledom družbe in je vedno znak nezdravega partnerskega odnosa. Susan Holt (1996) poroča, da je domače nasilje lezbičnih skupnosti takoj za problemom AIDS-a in zasvojenostjo z drogo. Med poročenimi pari je približno 2-4 % zvez, kjer se v prvem letu poraja nasilno vedenje, med neporočenimi od 20- 25 %, med lezbičnimi skupnostmi pa približno 50 %. Mediji pogosto poročajo o nasilju in nestrpnosti, ki jo istospolni trpijo s strani drugih. Raziskava (Merrill, 1995) je pokazala, da je fizičnega nasilja, ki je storjeno med samimi istospolnimi osebami, več kot dvakrat več od nasilja, ki ga tem osebam storijo drugi. Zato v mnogih primerih domovi istospolnih zvez ne pomenijo varnega bivališča, ampak nevarno področje sobivanja.

Starševstvo istospolnih zvez
Največja raziskava v ZDA o starševstvu istospolnih zvez (Cameron P. in Cameron K, 1996) poroča, da je bilo manj kot pol odstotka otrok dodeljenih homoseksualnim staršem. Otrokom istospolnih staršev se v večji verjetnosti lahko zgodi, da so imeli spolni odnos s starši, da je bil prvi spolni odnos s partnerjem istega spola, da so bili spolno nadlegovani, da so postali istospolno ali obojespolno usmerjeni, da so bili nezadovoljni s svojim otroštvom. Cameron zaključi, da istospolne poroke niso dobra ideja, ker prinašajo vsem udeležencem težave, najbolj pa partnerjem samim. Te zveze niso stabilne, nevarne so za zdravje in ustvarjajo slabo okolje za vzgojo otrok. Patricia Morgan je (2002) objavila raziskavo, v kateri je natančno raziskala podatke o istospolnem starševstvu. Tudi njeni podatki razkrivajo isto resničnost.

Homoseksualci ne-geji
Nekateri istospolno usmerjeni ne čutijo gejevske nuje, da se borijo za politične pravice. Svoje čutenje čutijo kot nenaravno in zato si želijo, da bi jim kdo pomagal poiskati njihovo pravo (naravno) čutenje. V svoji koži se ne počutijo dobro (Nicolosi, 1991). Na ta problem opozarja tudi Cukjati (Vzgoja št. 45), ko navaja raziskave Spitzerja in Laumanna. Ko je Italija sprejela zakon, da se psihiatrične bolnice zaprejo zaradi civilnega pritiska v imenu človekovih pravic, da bodo tako bolniki svobodni in ne na silo zadržani v bolnišnicah, se je kar naenkrat pojavilo veliko ljudi na ulicah, ki svojega življenja niso znali samostojno usmerjati v prihodnost. Prepuščeni so bili sebi in ulici. Namesto zdravstvene oskrbe in pomoči so bili ‘svobodni’ in vrženi na cesto. Tudi homoseksualnost je bila izbrisana iz seznama bolezni. Ugodno za zdravstveno blagajno, neugodno za osebe, ki bi se rade spopadle s svojo težavo. Razvijati znanje in ponuditi možnosti pomoči osebam, ki tovrstno pomoč iščejo in potrebujejo, bi bilo mnogo bolj spoštljivo in pozorno do njih in osvobajajoče zanje.

24kul.si

 • AlojzZ

  LGTB je kuga današnje dobe. Zdravilo je enostavno, poceni in vsakomur dostopno: “Spreobrnite se in verujte v Jezusa!” Za srečno življenje se priporoča vsakodnevno jemanje.

  • dr Janez Sveti

   Ti pojma nimaš o veri, ker če bi imel, bi vedel, kaj je Jezus učil!
   DR Janez Sveti genij

   • Zgornji

    TI SI PA PRAVI KOZEL, KER SPLOH NEVEŠ KDO JE JEZUS DEJANSKO.

    • dr Janez Sveti

     Nisem ga poznal osebno, vendar je opisano v Svetem pismu. Osebno ne verjamem, da je živel, saj je tudi datum njegovega rojstva pobran iz stare vere, križanje pa tudi ni nikjer zabeleženo, kar je zelo čudno za tako odmeven dogodek. Verjetno si eden tistih,ki z jezo in grdim govorjenjem želi nekaj doseč in doseže ravno nasprotni učinek od želenega. Vem, da si zlovoljen, jeznorit in hudoben. Takšen si in to je tvoja kazen. Veliko trpiš.
     DR Janez Sveti genij

     • FUCK COMMUNISM

      Seveda ni nikjer zabelezeno, ce so ga pa zidje na kriz prbil. Sej se holodomor tut kar naprej pod preprogo pometa, ker so ga boljsevisticni zidje povzrocili, o holokavstu se pa zgodbice napihuje tako, da je ze pateticno vse skupaj.

     • dr Janez Sveti

      Kakšne narodnosti je bil Jezus? kakšne narodnosti je bil Poncij Pilat in kakšne so bili vojaki, ki so ga bičali in križali? (po Svetem pismu)
      DR Janez Sveti genij

   • Polde

    Dr. Janez Sveti Genij in ne vem kaj se še vse! Kaj je Jezus učil, mi mal dol maha. Verjetno ti to veš. Veš tudi to, da pes ne skače na psa, ampak na psico. Pa mi verjemi, da ni bil takrat tam, ko je Jezus predajal učenje. Torej, raje se vrni k naravi in ne ubadaj se z zadevami dogmatske podlage.

    • dr Janez Sveti

     Homoseksualnost je dejstvo in verjetno je tako že od nekdaj. V nekaterih obdobjih zgodovine manj, v drugih bolj zaničevana in preganjana. Primerjava z živalskim svetom je neumesna, saj pes tudi ne tipka po tipkovnici in mi razlaga svoje mnenje. Svet in realnost dojemam drugače kakor večina in tako tudi včasih če se mi da komentiram. Večinoma pa norce brijem iz ljudi, ki sami sebi grenijo svojo realnost. Nisem homoseksualec, vendar me tovrstna seksualna praksa ne moti. Moti me razkazovanje in zahtevki po mojem priznanju in nekakšnih “pravicah”. Motijo e tudi osebe, ki so do homoseksualcev nasilne fizično ali verbalno.Vendar jim ne kratim pravice, do jeze in gnusa.

     DR Janez Sveti genij :)

     • indijanka

      :) pes ne tipka po tipkovnici.

  • Polde

   Mal nakladaš. Preberi si koliko jih je narobe vezanih z verovanjem v Jezusa!

  • Zgornji

   DOOOOOOOBRO RAZLOŽENO !!! ! !!! :-)) HVALA :-)
   Problem je le, da Večina Človeštva sploh neve Kdo je Jezus pravzaprav.
   Mst.

   • AlojzZ

    Res je. Ne samo da ga zakriva Satan, celo Cerkev ga včasih bolj skriva kot odkriva. A tistim, ki iskreno želijo srečati Jezusa, pomaga Sveti Duh. Tako da človek nima izgovorov.

    • Artur

     A tistim, ki iskreno želijo srečati Jezusa, pomaga Sveti Duh ??!! Kje si ga srečal ti a si ti morda time traveler . Sveti Duh ??!! Kje si pa spet tega srečal ?

     • tramal

      Si se kdaj vprašal zakaj se morilec ali ostali ljudje čez noč spreobrnejo ,tako kot se je sveti pavel?Vidiš ,živ dokaz prisotnosti svetega duha.Morda se bo Bog usmilil tude tebe in ti poslal svetega duha.

     • Artur

      Si se kdaj vprašal zakaj se morilec ali ostali ljudje čez noč spreobrnejo ??!! Ja in ko se spreobrnejo so mu po vaše odpuščeni vsi grehi a ne ?. Ko đihadisti odrobijo glave nedolžnim otrokom , kje je takrat ta vaš sveti duh , čaka , da se bo morda kdo od njih spreobrnil in ,da se bodo srečali z božjo milostjo, za njihova pretekla dejanja pa se bo že našla neka pokora za njihove predhodne žrtve pa bo že poskrbljeno v nebesih . Bolano. Morda se bo Bog usmilil tude tebe in ti poslal svetega duha.??!!
      Od takšnega vašega boga res ne potrebujem usmiljenja , ozri se okoli kaj se dogaja zdaj po svetu in mi pokaži kje se vidi to njegovo usmiljenje .
      http://znanost-i-biblija.blogspot.si/2012/05/bozje-egzekucije-nevinih.html

     • AlojzZ

      Zlo ni od Boga, Bog ni ustvaril Zla. Zlo pride iz svobode, ki jo je Stvarnik dal človeku. Zlo pride, ko se človek odloči zanj.

     • Artur

      Pa ustvaril naj bi Luciferja njegovo desno roko ali ne po vaši Bibliji, ki zdaj vlada na tem svetu on pa mirno opazuje svoje človeško stvarstvo oziroma psihopate, debile, normalne, nadnormalne, običajno normalne itd. kako se cmarijo pod luciferjevo kapo . vsem naštetim je podaril svobodno voljo zdaj pa kdo bo koga , vse kaže da psihopati, ki pa obstajajo odkar človeštvo obstaja s svojo svobodno voljo in tiranijo nad ostalimi navkljub njihovi svobodni volji odlično služijo satanu oz Luciferju. Kaj je potem ta vaš bog ljubi oče stvarnik falirani mega experimentator ali največji sadomazohistični psihopat vsega univerzuma .

     • Lustrator

      Po vsem prebranem vidim, da imaš očitno velik problem z milostnim krščanskim Bogom, ker je človeku dal največji zemeljski dar: svobodo – edino njemu izmed vseh živih bitij. Ta svoboda je lahko največji blagoslov (če jo človek uporablja za dobro) ali pa prekletstvo (če jo uporablja v zle namene), a ključno pri vsem tem je to, da se o vsem odloča vsak sam. Po prebranem vidim, da ti je idejno precej bližje muslimansko ali judovsko pojmovanje Boga, torej totalitarnega avtokratskega strička z nebes, ki deli ljudi na prvorazredne in drugorazredne, seveda brez možnosti prehajanja med njimi. V zadnjem stavku pa tvoj totalitarni jaz celo kriči po tem, da bi moral Bog na svetu dopuščati le dobro, s čimer bi človeku odvzel prav vso svobodo. Kakšen smisel pa sploh ima življenje razumskega bitja, če nanj nimamo nikakršnega vpliva – kot npr rastline ali živali, ki delujejo strogo po nagonskih vzorcih?

     • Artur

      Pa dobro kateri je vaš pravi bog milostni kršćanski ali biblijski Krut in maščevalen ? Kot vem je vaša biblija skupek stare in nove zaveze kako je potem imate na eni strani Jahveja krutega in Jahveja milostnega ali se je v novi zavezi kar naenkrat prelevil v milostnega boga kaj potem tistega iz stare zaveze negirate v novi zavezi spreobrnjenega častite in katerega ima vaš odrešenik za svojega očeta .
      Pa človeštvo je polno psihopatov, ki obstajajo že od nastanka človeštva za njih pa je znano že od nekdaj , da se zaradi svojega genetsko pogojenega psiho mentalnega sklopa ne spreobrnejo nikdar njim je “dobrohotno” dal svobodno voljo ostalim njihovim žrtvam je dal svobodno voljo. Oni operirajo že od vsega začetka z zlom brez kakršnekoli spremembe v njihovem modusu operandiju , ostali pa so nesposobni kljub podarjeni svobodni volji parirati njihovemu zlu . Kaj jim nuca podarjena svobodna volja, če pa jo že od vsega začetka pa do zdaj niso sposobni praktično uporabiti tudi z obrambnega vidika (” namerna božja napaka v njihovem softweru svobodne volje ” ? Če je tako potem ni vsemogočen potem ni bog še manj pa dobri ljubeči oče ) .
      V zadnjem stavku pa tvoj totalitarni jaz celo kriči po tem, da bi moral Bog na svetu dopuščati le dobro, s čimer bi človeku odvzel prav vso svobodo. Kakšen smisel pa sploh ima življenje razumskega bitja, če nanj nimamo nikakršnega vpliva – kot npr rastline ali živali, ki delujejo strogo po nagonskih vzorcih?

      Pa ta stvarnost deluje po principu akcije in reakcije in učenja na tem in na neponavljanju napak, če se naučiš kaj iz teh napak je dobro torej je napaka dobra učna lekcija, če ne je to slabo, brez teme nebi vedel ovrednotit svetlobe ipd. Če ti pade nekje kamen na glavo se boš drugič izogibal tega mesta ali pa ga boš previdno zaobšel ali pa odstranil grozeče kamenje zaradi varnosti v bodoče, če tega ne boš storil in boš ravnal enako kot prej boš kot bedak imel vedno razbito glavo , človeštvo ima “rado” ” od psihopatov razbite glave” kljub podarjeni svobodni volji ni mu bil pa milostno podarjen učinkovit obrambni mehanizem proti temu zlu za to pa je vsemogočni bog tudi poskrbel kdo si ga vedi zakaj , da bi agonija in cmarjenje trajalo čim dlje a traja že celo večnost. Čudna so pota tega vašega “ljubega očeta”.

     • tramal

      Mislim da si pomešal krščansko in muslimansko vero.Preberi si deset Božjih zapovedi pa boš razločil kaj uči krščanska vera in kaj morilska muslimanska.Grehe pa odpušča BOG po JEZUSU KRISTUSU ki je umru za naše grehe.
      Kaj se dogaja po svetu.Seveda saj na zemlji vlada hudič tako kot piše v svetem pismu do ponovnega prihoda Jezusa kristusa .Če bi sedaj vladal Bog bi bil raj na zemlji že sedaj.

     • Artur

      Grehe pa odpušča BOG po JEZUSU KRISTUSU ki je umru za naše grehe ???
      Ma kakšen Jezus , ma kašne grehe bi moral neki bog odpuščat za množične zločine psihopatov . Oko za oko zob pa bi bila zadeva hitro urejena a ni in še dolgo ne bo ker žrtve psihopatov s svojo svobodno voljo niso sposobne tega dojeti pa se nekateri izgovarjajo na neki prihod odrešenika, ki jih bo oderšil teh muk. Ma dajte no
      Ali je bil vaš Kristus pismen ?Kje so njegovi originalni zapiski ? Da je bilo pisano o Njem ??!! To je – rekla kazala !!! Zakaj ni sam zapisal in evidentno ovekovečil svoje napisano kar je imel za napisat tako kot 400 ali 800 let pred našim štetjem Platon ali Homer in še veliko drugih celo pred več tisoč leti Mezopotamci, Asirci….. na svojih glinenih ploščicah ? Ni duha ni sluha o njegovih citatih napisnih iz njegove roke. Imeti spoštovanje do Kristusa, ki je kao za nas šel na križ ???? Jaz imam spoštovanje do tistih, ki si to zaslužijo , do tistih ki jih poznam in tistih pokojnih ki sem jih poznal, da pa bi imel spoštovanje do nekega možakarje izpred 2000 za katerega nisem niti prepričan ali je sploh živel , e to je pa skregano z vsako zdravorazumsko logiko . Wake up people for “god” sake !!!!
      https://en.wikipedia.org/wiki/Plato#/media/File:P._Oxy._LII_3679.jpg
      https://en.wikipedia.org/wiki/Plato#/media/File:Clarke_Plato_page_1_recto.jpg
      https://en.wikipedia.org/wiki/Homer#/media/File:Townley_Homer.jpg

      Najbolj učinkovita metoda tudi zapisana v stari zavezi, ki mi za moje pojme najbolj leži je oko za oko zob za zob.

     • tramal

      Bog grehe odpusti tistim ki se resnično pokesajo in jim je žal.Oko za oko imajo izraelci.Vsi še tako zabiti priznavajo da je Jezus živel in je dokazov kolikor hočeš.Bog je v sedmih dneh ustvaril zemljo in nebo ti pa mi razloži kako je po tvojem nastalo to.Goethe je napisal.Naj svet napreduje kolikor hoče,naj se človekovo spoznanje razvije do najvišje meje,nič ne more nadomestiti Svetega pisma ki je osnova vsake vzgoje.
      Abraham linkoln je napisal.Brez Svetega pisma ne bi vedeli kaj je pravično in kaj ni.Vse kar je najbolj zaželeno za človekovo srečo na zemlji ali v nebesih je v njem opisano.Lahko bi ti našteval tri dni pa še nebi bilo dost

     • Artur

      Ali je bil pismen ta vaš Jezus ?
      Bog grehe odpusti tistim ki se resnično pokesajo in jim je žal in ukaže pomoriti vse živo s otroci vred kadar kaj ne paše njegovi nečimernosti a ne ? Pa z vesoljnim potopom potamani njegovo “grešno človeško stvarstvo” razen par primerkov morda v drugo njegov bolani eksperiment le uspe pa v tretje, če drugi ne bo uspel itd pa nedolžne živali .
      http://znanost-i-biblija.blogspot.si/2012/05/bozje-egzekucije-nevinih.html
      Menda vsak razume hrvaški jezik pa se mi ne zdi vredno prevajat .
      Richard Dawkins:
      Bog Staroga zavjeta je nedvojbeno najantipatičniji fiktivni lik svih vremena: ljubomoran i ponosan na to; sitničav, nepravedan, zlopamtilo, frik kontrole nad ljudima; osvetoljubiv, krvoločan etnički čistač; ženomrzac, homofob, rasist, čedomorac, genocidan, sinoubojica, pošiljatelj pošasti, megaloman, sadomazohist, naprasiti zlobni nasilnik.
      Nimam se jaz kaj pokesat pred takšnim vašim bogom zaradi mojih človeških grehov saj se ve kako gre tisto : “Prvo pometi pred svojim pragom”

     • tramal

      Ja veliko je antikristov na svetu Samo kdor ni spoznal Boga lahko napiše takšne bedarije..Nisi mi napisal kako je nastal po tvoje svet.Bog je ustvaril zemljo in ostalo zato lahko dela z svojo lastnino kar misli da je prav.

    • Zgornji

     Dobro Povedano … a žal tudi Cerkvi Ni jasno Kdo je Jezus, ker se enkrat zgovarjajo na Sina, drugič na Sveto Trojico, pa na Boga, pa spet nazaj zmixajo vseskupaj … Problem je, ker v Svetem Pismu Marsikaj Manjka, … Ampak, Točno Tako mora biti , Zato da se Preizkusi Vera Vernikov v Stvarnika. Mir naj vam bo.

 • Domoljub in gej

  Ma vi se vsekani nova24 res… Če je kdo nenaraven ste to homofobi, torej tisti, ki se ne morete sprijazniti s tem kako vas je ustvarila narava in si ne upate živeti tako kot čutite in sedaj frustracije usmerjate v nas, ki smo zadovoljni v svoji koži. Jaz z svojo spolno usmeritvijo nimam nobenih problemov, sem ponosen da sem gej, srecen in se počutim dobro v svoji koži, le homofobi imate preveč časa, in se ukvarjate že malo preveč z istospolno usmerjenimi, le zakaj? Mene vaš način(od homofobov) življenja ne moti, in se ne ukvarjam z vami, le zakaj se vi toliko obremenjujete z nami, da vam gremo cele dneve po glavi!? Skrite perverzije!?

  • Polde

   Po pravici, mene ne motiš. Motijo pa me razne zahteve po raznih pravicah in potenciranje javnega razkazovanja svoje usmerjenosti. Razne ponosne povorke so mi totalno brezvezne. Kot da bi jaz skupaj z mojo punco hodil po sredini ceste in jo vsake toliko časa zalizal. Kar si to si. In obdrži to zase tako, kot to naredim jaz. Parada ponosa! ¨ponosa¨, kakšnega že?

   • KIKI

    Ko pa Primc naredi shod mamic, očetov in otrok, babic in dedkov, pa bi jih
    vi, geji, najraje obglavili, s takim sovraštvom do normalnih nastopate!

   • asdfg

    Hmmmm, kakšnega ? Ritnega.
    Razkazujejo svoje smrdljive riti, kot da so njihove nekaj posebnega.
    Kot, da je nima nihče drug.

  • KIKI

   Uživaj in drži lape! Nismo vsi za!

  • FUCK COMMUNISM

   Sprijazni se, da greste pedri vecini normalnega folka na jetra in da se nam gravzate!

 • tarantela

  Kako pa to, da je med duhovniki tudi homoseksualnost? Pa njihovo nagnjenje k pedofiliji? A o tem pa ne upate pisat?

  • asdfg

   Si pa res pobožna, da tako dobro veš, kaj se dogaja med duhovniki.

  • Zgornji

   JA, SAJ O TEM BOMO PA TUDI ŠE PISALI !!! ! !!!

   • KIKI

    O duhovščini se piše več kot o katerihkoli “skupnosti” istospolnih in pedofiliji !
    Kaj pa vojska, pa zapori, pa razni internati, pa učitelji in učiteljice ? – in
    ne nazadnje DZ RS! Tam jih je na pretek in uzakonijo vsak pederski zakon,
    pa če je še tako družbeno škodljiv !! …

    • Zgornji

     DOBRO POVEDANO !!! ! !!!

  • tramal

   Par pedrov duhovnikov vsaj to skriva ker jih je sram in vedo da delajo greh ,ostali pedri in lezbače pa te gnusobe ne skrivajo in so celo ponosni na svojo umsko bolezen.

 • Zgornji

  TEJ SPOLNI SPREVRŽENOSTI – IZTIRJENOSTI – POKVARJENOSTI SE REČE DUHOVNA BOLEZEN DUŠE IN IZHAJA IZ ZLOBE V DUŠI KI SE NOČE VEČ UPIRATI POKVARJENOSTIM. TAKE DUŠE TAKO DUHOVNO UMREJO, IN SO ZATO MRTVE DUŠE .

 • pajot

  Mene zanima,kva vidjo pedri tolk lepga v ritni luknji. V tisti iz katere prleze ven drek. Po moje niso dal skoz analne faze. Tko kot normalni moški.

  • asdfg

   Najbrž jih privlačijo vonjave, he, he

   • KIKI

    Kar v Vrhniko z njimi in podobna Slovenska smrdišča ! Tam se bodo
    odlično asimilirali med vonjave!

    • Artur

     Na mrhovišča za privabljanje medvedov.

  • Artur

   Nekateri jo celo poližejo kot sladoled .https://www.youtube.com/watch?v=oPLL9UuNvpw

 • Gru

  Kok enih lazi in zavajan ,
  stala kaksen clanek ;) Primer zavajanja z podatki iz 80s in nesmisli ;)

  ” Raziskovalce je presenetil podatek, da so stabilne istospolne zveze za zdravje oseb bolj nevarne in hitreje umrejo (za AIDS-om ali drugimi boleznimi) kot druge istospolne osebe.”

  In se ena debela laz homofobov ;)

  ” Otrokom istospolnih staršev se v večji verjetnosti lahko zgodi, da so imeli spolni odnos s starši, da je bil prvi spolni odnos s partnerjem istega spola, da so bili spolno nadlegovani, da so postali istospolno ali obojespolno usmerjeni, da so bili nezadovoljni s svojim otroštvom.”

  Laz na laz , kokr se spodobi za verne ljudi ;)

  • pajot

   Majmun. dej,preber si kakšno znanstveno razpravo o tem problemu.

   • Gru

    Osel en jz sm si jo, ti pa si najbrz bral 24kul.si in misu da beres znansteno razpravo haha . Res si bogi v duhu ;p

    • pajot

     Jest ne,ti pa si. zelo si bogi,ker morš delat tko kot ti reče murglparkeljc. Za tist mal dnarja,ki ti ga ruknejo v žep. Tvoji gospodarji. Hlapček.

     • Gru

      Jst ne , sam ti si pa pohabljeno bogi v duhu, ker moras pisat tko k ti rece princ teme JJ .zal te ne placa sploh, murgle vsaj placajo ;) Ti ti pohabljencek ;p

     • pajot

      No,vidiš. Pa se le razlikujeva. Ti tukej serješ za denar,jest pa zastonj. Pozdravi kućana,pizdek slovenački…

  • tramal

   Spet si pomešal vse pojme pederski zmedenec.

   • Gru

    Kere pojme, dj mi razlozi umsko prizadeto prase ;)

  • FUCK COMMUNISM

   Ti rabis en kol u rit! Tak, ki ti bo pri goflji ven pogledal…

   • pajot

    Ne bo dolgo,k ga bo dobu. Pol bo pa grulu: gru,gru.gru……

 • totex39

  Res je nerazumljivo, da se te istospolniki obnašajo tako neokusno in na javnih paradah izgledajo kot pravi maškaradni obsedenci.

  • Res so čudaki.
   Se nič ne ozrejo okoli, da bi videli tudi tiste, ki se tako noro ne obnašajo.

 • Anton

  da apeliram na naslovnik, homoseksualnost je duševna motnja in tu ni kaj debatirati. Izhajati je potrebno iz stališča duševne motnje in ker smo ugotovili, ne jaz da ne bo pomota, temveč strokovnjaki poklicani zato, da je temu pač tako, je apriori klic k enakopravnosti hetero in istospolnih družin brezpredmeten oz je zgolj klic obupancev v sili, da dosežejo nekaj kar jim pač ne pripada.

  sarkazem press

 • Najplemenitejši

  Zakaj se pa desnuhi tako močno zanimate za homoseksualnost?

  • KIKI

   Osel! Nam se žal, samo gabite! Vaši nagibi bi lahko bili celo med ljudmi sprejeti
   če nebi ves svet okoli preplavili z ogabnim eksibicionizmom! Sicer pa veste sami,
   kaj je prav in kaj ne! S takimi paradami pokažete kdo pravzaprav ste!

   • asdfg

    kdo ? perverzneži prve vrste.

 • Artur

  Bolani v njihovem podstrešju in ponosni na to??!! Toliko so bolani da to škodi že njihovi presoji in že mešajo pojme. “Ponosni” ekshibicionisti vseh dežel pridružite se njihovim paradam , da bo scena še bolj nadildana in nakičurena , plašče pa kar doma pustite namesto njih si mavrično pentljo zavežite okoli svojega “ponosa”.

 • Domoljub in gej

  Imate se za nek resen medij, pa citirate 24kul primitivce… Popolnoma neprofesionalno.

  • KIKI

   Preseli se na Mladino ali Slovenske novice! Tudi Delo je o:k.

 • Vojteh Dovč

  Je-Be-Te-Z

  • KIKI

   Če si na rit natakneš še tole peterokrako rdečo zvezdo,
   tvojemu ljubčku sigurno prej “pride” !?

   • Domoljub in gej

    Uuu ti se pa spoznaš na homoseksualno spolnost…

    • asdfg

     Saj razširjate nagi po ulicah svoj “nauk” – saj se ne skrivate.

     • FUCK COMMUNISM

      Njihov nagravzen sprevrzen “nauk”. Fuj!!!

   • Vojteh Dovč

    to itak

 • AlojzZ

  Ne smeš ležati z moškim kakor se leži z žensko; to bi bila gnusoba. (3 Mz 18,22)

  Bog bo tudi na tem področju naredil red. Oziroma ga že dela. Ker EU domorodci nočejo, ne morejo narediti reda, je poslal muslimane. Če ne gre zlepa, gre pa zgrda.

  • Domoljub in gej

   Ma muslimani so še večji geji kot Evropejci… Med muslimani je še več homoseksualnosti…

   • Anton

    temu bi jaz pritdil, da so altentni homoti, le ti so še hujši od vas, ki marširate po cestah ponosa

    sarkazem press

   • FUCK COMMUNISM

    Rece se peder! Sprijazni se, da nisi noben gej ampak navaden peder!

    • asdfg

     ali pa buzirant – hmmm , kako buzi se to sliši, ali pa guzi…..

     • Artur

      Guzi buzi po smrdljivi guzi . Nižje od Kolpe so guzići buzići, pri nas so guzeranti buzeranti, višje od nas so guzerji guzeranti , v Italiji so guzeroniji buzeroniji, na Mađarskem so guzaroši ali buzaroši ……..

   • AlojzZ

    Ah! To povej tistim gejem, ki so bili kamnani do smrti.

  • Nata

   Saj ni ravno primeren komentar , no. .. .. .
   Ampak , prizadeti smo pa vsi !! Moj Bog bi moral narediti selekcijo ??

 • tramal

  Na hrvaškem in drugod po normalnem svetu si lahko v kopalkah ali zgoraj brez samo ob obali čene plačaš kazen ,ti izrodki pedri in lezbače pa letajo po celem svetu napol nagi pa jih nobeden ne kaznuje..Potrebno jih je poloviti in peljati na obvezno zdravljenje..

  • Nata

   Ja, je hudir !! Preveč jih je, pa politikom zelo prav pridejo. Saj imajo denar !!

  • samsara

   Vladajoči levičarji po svetu čutijo do najrazličnejših spolnih deviantov tako neustavljivo afiniteto in simpatije, da si ne morejo pomagati, da jih ne bi podpirali in promovirali na najraznovrstnejše načine, kot si jih oblast lahko izmisli in privošči.

 • FUCK COMMUNISM

  Fak so nagravzni!

  • takole

   Bolniki

 • Najplemenitejši

  Najbolj so nagravžni tisti deci, ki ob nedeljah hinavsko mašujejo pri oltarju, v zakristiji pa natepavajo ministrante! Le zakaj so vsi oblečeni v kikle?

 • FRANC3

  Čudno: Buzaranti in lezbače se ne razmnožujejo, a jih je vedno več!

  • asdfg

   Mogoče pa so istospolni, kot polži. Tudi teh je zmeraj več.
   Še posebej nagravžni so tisti rdeči.

  • FUCK COMMUNISM

   Procentualno jih ni nic vec, samo glasni so vedno bolj, ker jim pederska oblast dovoli na glas razglasat njihove odvratnosti. Tako bo, dokler jim ne bomo stopili na rep. Potem bodo nekaj casa cvilili, potem pa se spet potuhnili.

 • goldhorn

  Mladi par se je odločil za otroka. Poskušala sta mesec ali dva, poskušala leto … ne deluje. Odločila sta se, da gresta k zdravniku, da ugotovi kje je težava.

  – Doktor, tako in tako, ža dolgo časa poskušava imeti otroka, pa ne moreva. Že več kot leto poskušava, kaj naj narediva?

  Zdravnik ju je pogledal in rekel:

  – Fanta, vidva to resno, ali kaj?

  • FUCK COMMUNISM

   Hahahahahahaha

 • Nata

  Moram napisati, da me njihove težave prav nič ne zanimajo. Pa kar naprej pišete o tem ??
  Dajte no ! Ko pogledaš ona dva zgoraj na sliki, je takoj čisto jasno, da imata prvo težave s samim seboj. Ko pa trčita dva taka . . . . . . .
  Sem že večkrat napisala. Jih veliko poznam. So solidni, enakopravni člani družbe in se tega zavedajo in tako tudi obnašajo. . . . . .

 • Snorri Sturluson

  Raziskave kažejo, da je psihološki razvoj osebnosti, v katerem se oblikujejo simbolni procesi, ključnega pomena za nastanek istospolne usmerjenosti. Bieber I. in Bieber T. B. (1979) sta opravila intervju z več kot tisoč homoseksualci in s sto starši, ki imajo homoseksualnega sina. V večini primerov – ne v vseh, je imel sin preveč tesen odnos s svojo materjo, v katerem je bilo tudi nekaj skrite erotične vsebine. Ponavadi so imele matere raje sina kot moža. Hkrati je bil odnos oče – sin težaven in je običajno vseboval prikrit agresiven in tekmovalen značaj.

  • vse je jasno

   BRAVO, KER RAZUMEŠ BISTVO: “Ponavadi so imele matere raje sina kot moža. Hkrati je bil odnos oče –
   sin težaven in je običajno vseboval prikrit agresiven in tekmovalen
   značaj.”

   VEDIMO PA TOLE, da mati, ki sina postavi pred lastnega moža, dela temu sinu škodo. MATERE, VAŠI SINOVI NISO VAŠI MOŽJE, mož naj vam bo vedno na 1 mestu!!!

   • Snorri Sturluson

    Feminizem je naredil svoje.

    • vse je jasno

     Res je. LEVIČARSKI freminizem, ki ne pozna vrednot.

  • marta

   Ampak to je že splošno znano. To opazimo skoraj vedno pri otrocih in prav tako pri starših, da ima enega otroka za nianso raje, kot drugega in obratno. Vzroki pa so različni.

   • Snorri Sturluson

    Skratka primitivizem

    • marta

     Zakaj primitivizem, če je vse v naravi že od vekomaj tako. Zdaj so raziskovalci le za zelo drag denar to potrdili, kar je navadnim ljudem že dolgo znano.
     Pa, ali nisi tega opazil tudi pri živalih ? Čudno. Tako je. Zakon narave.

     • Snorri Sturluson

      Živali so istospolne?

     • za varne evropske meje

      Ali si kdaj brala, da je ženski spolni organ ustvarjen za moškega? Ker je razmnoževanje pač tako določilo, Bog, Narava ali karkoli. Ja? Razumeš?

     • za varne evropske meje

      KONSTITUCIJA ženskega spolnega organa je po obliki narejena tako, da se ujema z obliko moškega spolnega organa. Tako piše v medicinski literaturi!!!!!!

  • vse je jasno

   ŽE JEZUS ODREŠENIK JE POVEDAL: ” Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno.”

   zapisano v Matejevem evangeliju, poglavje 19, vrstica 5 http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+19%2C5&id4=1&pos=1&set=2&l=sl

 • takole

  Mati, ki sinu pokaže, da ji njen mož pomeni vse, tega sina vzgoji v normalnega moškega, ki gre nekoč v svet in si najde dobro ženo. Mati, ki se s sinom ukvarja več kot s svojim možem pa sinu povzroča občutke krivde, ker očetu krade njegovo ženo, saj taka mati vso pozornost usmerja samo na sina. Sina to globoko v srcu boli, ker si vsak sin želi, da sta oče in mati srečna. On, sin, pa mora nekoč oditi, ter si svojo ženo najti.
  ŽE JEZUS ODREŠENIK JE POVEDAL: ” “Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno.”

  zapisano v Matejevem evangeliju, poglavje 19, vrstica 5

  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+19%2C5&id4=1&pos=1&set=2&l=sl

 • takole

  “Zaradi tega bo mož zapustil očeta in mater in se pridružil svoji ženi in bosta oba eno.”

  Jezus Kristus Odrešenik

  zapisano v Matejevem evangeliju, poglavje 19, vrstica 5

  http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Mt+19%2C5&id4=1&pos=1&set=2&l=sl

 • .

  Kako se počutijo otroci, ki na ” paradah” vidijo našemljene, na pol gole gole moške, ki se ližejo, z vibratorji v rokah? Kaj smo dopustili?

 • .

  Kako se počutijo otroci, ki na ” paradah” vidijo našemljene, na pol
  gole moške, ki se ližejo, z vibratorji v rokah? Kaj smo dopustili?

 • Snorri Sturluson

  Mogoče pa so tile sinkoti ob svojih pretirano ljubečih mamicah zasovražil ženske.?

  • ..

   niso bile ” ljubeče” ampak so bile posesivne. Bravo, sklepaš v pravo smer.

 • Duhec

  So pač nenavadni… verjetn je največja težava kr vprašanje, katero vlogo bojo odigrali.

 • Ana Job

  “BRAVO!” Res, ste nas fantastično informirali! Antropološko ste razcepili geje v prafaktorje in naredili njihov psihološki profil. Dobro bi bilo preučiti tudi novinarje Nove, zakaj dopuščajo ta kaos med komentatorji in še vedno nimajo moderatorja???

 • Aron

  Man kot 0.5% otrok posvojijo istospolni pari? In to naj bi bila velika nevarnost za obstoj človeške rase, hehehe.

  • FUCK COMMUNISM

   Manj kot 0.5% prevec!!!

  • Lustrator

   Pred 100 leti je tudi bilo v Sloveniji manj kot 5% komunistov, danes pa vas je skoraj 70%. Tako pač je to, če pustiš plevelu, da se razraste okrog pšenice…

 • Bozz

  Slika: Norišnica na prostem.

 • neny

  Spoštljivo do njih bi bilo, če bi novinarstvo kaj vedelo o genetiki.

  • !!!

   Spoštljivo do ljudi v javnosti pa je to, da na cesti ne vidijo na pol golih našemljenih moških, ki ližejo vibrator, kar se vidi na ” paradah”.

   • neny

    nekdo stoji za njimi. O tistih pišite.

    • Lustrator

     Saj pišejo. Nekateri jih pa volijo/te.

  • Lustrator

   Genetiki? Torej verjameš v to, da so milijarde let evolucije katere temeljni cilj je preživetje določenega genskega zapisa skozi čim več generacij dopustile genetsko prenašanje anomalije, ki dela dobesedno proti zgoraj omenjenem načelu (preživetju genskega zapisa skozi čim več generacij)? Je res tako težko sešteti 1+1 in ugotoviti, da se narava ne bori sama proti sebi, ampak le človek?

   • neny

    to je pa tako lucidno vprašanje, kot da bi kdo hotel vprašati v 21. st.: ali je možno da se rodi otrok npr. z Downovim sindromom.

    • Lustrator

     Downow sindrom ni karakterna/psihološka lastnost, ampak anomalija pri kopiranju kromosomov torej nima z evolucijo nikakršne zveze, nasprotno: downow sindrom je na evolucijo “imun”.

  • asdfg

   Glej pozivajo, da rabijo sodelavce. Nudijo ti zaposlitev.
   Prijavi se in ne šinfaj stalno čez njih. Če ti, kaj ni prav, izvoli drugam.

 • Olga

  Dodala bi še: reklama in dolgčas!

 • Lustrator

  No ja, ne vem če bi temu rekel reprodukcija v klasičnem pomenu besede. Rdeči fašisti prezirajo klasično heteroseksualnost, družino in otroke, razmnožujejo se nespolno, torej preko ideološkega strupa, ki ga špricajo po mladini od 6 leta dalje.

  Če si imel pa še kakšne druge fašiste v mislih, pa ne bi vedel – tisti manj rdeči, pa še vedno socialistični, so izumrli že pred 70 leti.

  • Aron

   Zanimivo, komunisti sovražijo heteroseksualce, otroke, pa še vedno jih je eksponentno več, kot fašistov, zagovornikov tradicionalnih katoliških družin. Kako to? Kje se vam je zalomilo?

   • Lustrator

    Fašisti so zagovorniki tradicionalnih katoliških družin? S katerega planeta pa so tebe poslali stresati nesmešne šale na ta portal? So ti pozabili povedati, da so bili komunisti in fašisti oboji pripadniki istega gnezda in da so pri nas sodelovali tekom cele vojne in še kasneje, po italijanski kapitulaciji. Če želiš najti antipod komunizmu, si boš moral izmisliti drugo entiteto, žal.

    Kako vas je vedno več, sem ti opisal že zgoraj – tako kot kmetje pršijo svoje pridelke s takšnimi in drugačnimi pesticidi proti škodljivcem, na tak način vi široke mase pršite z ideološkim strupom proti zdravemu razumu. A ksreči ne povsod. Gojilnice nekritično enoumno razmišljajočih državljanov imate večinoma postavljene v večjih mestih dekadentnega zahoda, kjer lažje večjo maso popršite z istim strupom in je manjša možnost, da pride do kritičnih soočenj z nepopršenimi. Na podeželju in v državah, kjer kraljuje zdrava kmečka pamet, so množičnemu poneumljanju zaprli vrata, in tam vaši destruktivni strupi nimajo omembe vrednega vpliva.

    • Aron

     Vidiš kako bebast izpadeš, ker pišeš na pamet- ali pa zavestno lažeš?

     Fascism sought to accommodate Italian conservatives by making major alterations to its political agenda—abandoning its previous populism, republicanism, and anticlericalism, adopting policies in support of free enterprise, and accepting the Roman Catholic Church and the monarchy as institutions in Italy.[118] To appeal to Italian conservatives, Fascism adopted policies such as promoting family values, including promotion policies designed to reduce the number of women in the workforce limiting the woman’s role to that of a mother. The fascists banned literature on birth control and increased penalties for abortion in 1926, declaring both crimes against the state. Več na wikipediji in ostalih virih…

     Torej, zakaj si ne rečeš to kar si- fašistek?

     • Lustrator

      Bedasto je edino brati črke brez razumevanja dejanskega dogajanja za njimi in razloga zakaj so bile sploh zapisane. Vso to nakladanje ni nič drugega kot fasada, ki so jo uporabljali vsi trije socializmi 21. stoletja, da so privabili k sebi širše množice, zavedajoč se, da z odkrito proticerkveno kampanjo ne bodo dosegli kritične mase, ki so jo potrebovali za uspešno izvedene državne udare. Podobno farso so izvajali tudi nacisti in komunisti, ki so bili v začetku še relativno “prijazni” do vernikov in glavnih duhovnih avtoritet, čim pa je tehtnica prevagala v njihovo stran, so sladke besede v hipu snedli. Odkrita konfontacija s kristjani že v samem začetku, bi gladko odnesla tako Mussolinija, kakor Hitlerja in Stalina v svojih deželah in tega so se dobro zavedali. Ker so v tistih časih besede politikov še nekaj veljale, saj niso odgovarjali le pred narodom ampak tudi pred Bogom, je na nek način še razumljivo, da so množice naivno verjele v te servirane Potemkinove vasi, da pa takšne klobasaš še danes, ko je PRAKSA v vseh omenjenih režimih že davno obelodanjena, pa mi je precej bolj tuje.

     • Aron

      Zakaj si nisi prihranil precej časa in v enem stavku priznal svojo zmoto, ne pa da se še bolj in bolj zapletaš v bistroumne nesmisle? Bo bolje zate in zame:)

     • Lustrator

      Če nimaš materiala za repliko, ti svetujem, da raje ostaneš modro tiho ali pa se zahvališ za zgodovinski poduk. Tovrstne pasje bombice ti le še dodatno znižujejo komentatorski ugled.

      Tudi Kučan se je nekaj časa deklariral za kristjana, prav tako Cmerar (tik pred volitvami), ni to zanimivo? Sta tudi ona dva fašista in zagovornika tradicionalnih družinskih vrednot? Če imaš probleme s poznavanjem zgodovine, boš menda vsaj zdaj dojel poanto?

     • Aron

      KAj točno bi pa lahko odgovoril na to inteligenčno skropucalo?

      Kje sem napisal, da je vsak kristjan fašist? Nasprotno, pravi kristjan nikakor ne more biti fašist, kar pa seveda ne velja za zavedene ovčke, ki rabijo trdo roko pod krinko božje volje in avtoritarca.

 • Donald J. Trump

  Najpogostejši probem istospolnih parov je konstantno poslušanje izrojenih in paranoičnih komentarjev o tem, kako so rak rana človeštva in kako bodo uničili družine in posledično cel svet.
  Čeprav je homoseksualnost popolnoma naravna in pogosta med živimi bitji, se s tem ne “obremenjujejo”

 • ghjjhtzkk

  ne v reprodukciji idiotov. ce to zelis videt tudi sam, moras za nekaj let v tujino potem pa na pocitnice v SLO. ce zelis se posebaj dober kontrast, potem MB z okolico….tam najdes visek idiotizma in srovsne

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!