fbpx

Kim Džong Un grozi: Zmešani predsednik Trump bo plačal za svoj govor

Foto: epa

Po ostrem govoru ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Generalni skupščini ZN se je zdaj oglasil tudi severnokorejski diktator Kim Džong Un in dejal, da je prav zaradi Trumpovega govora še toliko bolj prepričan, da je prav, da razvija orožje za Severno Korejo.

Severnokorejski voditelj je svojo izjavo dal prek državnega medija, v njem pa med drugim poudaril, da bo Trump drago plačal za svoj govor, v katerem je ostro napadel Severno Korejo. Trump je namreč dejal, da bodo ZDA popolnoma uničile Severno Korejo, če se bodo seveda prisiljene braniti.

Te besede je Kim označil za “najhujšo vojno napoved v zgodovini”, nato pa dodal, da ga je Trump z njegovimi žalitvami pred svetovnimi očmi javnosti prepričal, da je jedrski program in orožje, ki ga razvija, nujen, poroča BBC. Zaključil je z besedami, da bo “z ognjem zagotovo in dokončno ukrotil tega zmešanega starca”.

Foto: epa

ZDA in Severna Koreja sta v zadnjem času sicer izjemno zaostrili svoji retoriki, vendar pa je to vseeno redek osebni napad severnokorejskega voditelja le nekaj ur potem, ko je Washington napovedal ostrejše sankcije proti Severni Koreji.

B. O.