Ko življenje postane nočna mora: Na Švedskem tolpa migrantskih otrok ustrahuje vrstnike do te mere, da se ti bojijo stopiti iz svojih domov!

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Življenje v švedskem kraju Grums se je za tamkajšnje prebivalce z množičnim prihodom migrantov sprevrglo v nočno moro. Grožnje s posilstvom, pretepi s palicami in obmetavanje s kamenjem s strani tolpe migrantskih otrok so postali vsakdanjik švedskih otrok, ki si ne upajo več ven.

Stanovalci v kraju Grums na Švedskem svojih otrok ne spuščajo več iz stanovanj, tolpa migrantskih otrok, starih od 8 do 12 let, je namreč lani poleti začela ustrahovati sosesko, od takrat pa se je življenje v tem kraju sprevrglo v nočno moro. Ena izmed mater je za časopis povedala: “V otroke so metali kamenje, pretepali so jih z jeklenimi cevmi, dokler niso pričeli krvaveti. Najhujše je bilo davljenje enega izmed otrok, ki je končal z znamenji. Pričeli so groziti tudi s posilstvi.”

Starši so se po pomoč obrnili na združenje najemnikov
Dve izmed mater sta se po pomoč obrnili na lokalno združenje najemnikov, ki pa je poslalo dopis lokalni policiji, socialni službi in stanovanjskemu podjetju Grumsbostäder, v katerem je zahtevalo ukrepanje proti vse bolj nevzdržni situaciji: “Tisti, ki povzročajo probleme in nasilje, so otroci novih migrantov. To je razlog, da so sosedi pričeli ugotavljati povezave med problemi in ksenofobnimi pogledi. Dolgoročno bo to rezultiralo v segregaciji soseske, kjer se bodo stanovalci delili na naše in njihove.”

Foto: iStock

Švedska policija proti tako mladim otrokom ne more ukrepati
Kljub resnosti poškodb otrok, ki so se že zgodile kot posledica nasilja, pa zaenkrat nihče še ni podal policijske prijave. Nekateri namreč menijo, da policija ne more ukrepati proti otrokom, ki imajo le osem let. Zaradi dogajanja je zaskrbljen tudi lokalni policist Lennart Hynynen: “Nisem seznanjen z vsemi dejstvi, a glede na to, kar sem slišal, je situacija zaskrbljujoča. V vseh letih v vlogi policista še nisem naletel na tako mlade otroke, ki bi bili tako nasilni.” Policist sicer potrjuje, da policija nima moči direktnega ukrepanja v takšnih primerih, saj so otroke dolžni predati socialni službi.

Fotografija je simbolična. (Foto: YouTube)

Tudi starši se ne upajo soočiti z nasilnimi migrantskimi otroki
Kot še poroča Voice of Europe, nekateri prebivalci ne le, da ne upajo več spuščati otrok iz svojih stanovanj, pač pa se tudi sami ne upajo soočiti z migrantskimi otroki. Ena izmed mater je povedala, da se bojijo maščevanja, v poštne nabiralnike odmetavajo smeti, na piko vzamejo njihove otroke, ko so sami, ali pa se z ženskami zaradi njihovega spola enostavno ne želijo pogovarjati in jih popljuvajo.

Rok Krajnc

 • Olga101

  Tako zgleda “integracija” islama po Poriću in pater Cestniku!

 • Nata

  Ja, bravo Švedi !! La zaprite in zaklenite se . Pa ša vrata zabijte zaradi onih, ki jih živite !! Reve. Vse ste zamudili po zaslugi politikov, ki so zato denar dobili.
  Kaj tam nimajo slavnih CSD ?
  Enako velja za naše obmejne ljudi.
  Namesto, da bi politike nesli iz države, se zapirajo v svoje domove ??

  • skorpijon93

   pravi pedri so švedi, da jih ni večjih

   • Nata

    Ja, njihova svoboda, denar in pokvarjenost jih bo pokopala.
    Izgubili so . . . . .

  • Novakec1

   Pri nas se isto dogaja v tej smeri, in kaj boš / bomo naredili, cvilil na spletu pa bo problem rešen. V podzavesti pa vsi vemo kaj nas čaka ane.

   • Nata

    Ja, kaj pa vem. . . lahko je govoričiti, vem. Vendar jaz ne bi samo gledala, da uničujejo mojo lastnino in svinjajo po moji posesti. Organizirala bi vaške straže. In vsako malenkost poslikala in poslala časopisom in ostalim pristojnim.

    • McBobo

     Narobe glede slikanja in časopisov. Samo potiho akcija….

     • Nata

      Ta varianta bi bila res najbolj učinkovita.

    • karlina

     Eh, draga Nata, prav nič ti ne bo to pomagalo, absolutno nič, počasi nas bodo pomorili, eden za drugim ,verjemi, če bo šlo tako naprej, že pri 8. letih !!!!!

     • Nata

      Hja. . . . kolikor se bomo pustili in se ne bo našel kak junak, ki bo narod resnično združil, bomo res izginili.
      Vendar , draga karlina, človek ima dolžnost in pravico upreti se za svoje dobro, za preživetje. Mene najbolj moti to, da nam je naša vlada, ne da bi koga vprašala, navlekla na glavo še te ljudi. In tako v senci migrantov delajo ravno vse , česar se spomnijo v svoje dobro.
      B A R A B E !!

   • karlina

    TOČNO !!!!

  • karlina

   Nata, ne velja to samo za Švedsko, to velja za celo Evropo, če mene vprašaš. glej , že pri nas se je začelo.

   • Nata

    Pa še zelo malo zvemo. Samo Nova in še kdo si upa pisati. Druge presstitutke so tiho.
    So pa preklemano drage te press. . . . veliko nas stanejo.

  • cosmosjasnovidec

   Res je.
   Enostavno takih zadev ne morem razumeti oziroma,da se nikoli ne najde niti en samcat se namaskirat ter poslati k njihovemu prašiču “alahu”nekaj musličev pa sploh nihče ne bi vedel kdo jih je.
   Po celotni Europi je navedeno kake kriminalne zadeve muslimanska golazen počne na dnevnem redu nikjer pa,da bi kdo enega samega poslal k vragu mu raztreščil bučo ali poslal šus v njo.
   To mi nikakor ni jasno in tega ne morem razumeti.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Nata

    Tudi jaz ne razumem. Kar vdali so se ljudje v usodo, ki so jim jo levaki določili ??
    Jasno mi pa je – zakaj .
    ker smo zopet popolnoma rdeči, so ljudje raje teho. Saj vidiš, kaj se na portalih dogaja.
    Me prav zanima, koliko jih bo zasliševalo tega policista, ki se ni dal zaklati in si je upal ” ubogega ” Asirca ustreliti v koleno.

    Sedaj se bo zdravil na naše stroške.
    Pa še ono Oštro se bo vtaknilo zraven.

    • cosmosjasnovidec

     Na žalost je res tako za kar pa enostavno ni pojasnila.
     Ne tega policaja ne bo nihče zasliševal,ker ima pravico ustreliti enako kot vsak državljan vsakega ilegalca kateri ilegalno prečka mejo ne glede ali ga napade ali ne.
     Takšen je zakonik RS in tudi za to mi še vedno ni jasno kako je možno,da se folk o teh zadevah ne pozanima ampak posluša samo tisto kar trobijo levaki in pristaši muslimanske golazni.
     Vsak ilegalec kateri ilegalno prestopi mejo kot sem že večkrat napisal ne glede katere narodnosti je se tretira kot prvo sovražno nastrojena oseba proti državi potem pa sledi terorist,morilec itd.,ker se za takega ne ve kakšen namen in kaj namerava storiti v državi in,če naredi primer teroristični napad z pobojem se seveda ne ve kdo je bil,ker ni nikakršnih podatkov o njem.
     Verjemi,da je tako,ker sem v nulo seznanjem z tem ne morem pa pisati še drugih pojasnil vendar bi že ta morala odpreti oči vsakomur.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

 • skorpijon93

  prav vam je, humanitarci vedno najebejo , vedno dobijo pukl po glavi , nacionalisti ki so močni pa zmagajo, po naravni zakonitosti je tako, da preživi tisti ki je močnejši , tisti ki pa je mehkužen pa propade !

 • Slovenec 33

  Ja kaj se pa čudite, ker živali maltetirajo ljudi.

  To je v živalski naravi, da deluje po nagonih in sli, v primerjavi z ljudmi, ki se obnašajo po etičnih in moralnih zakonitostih.

  Živali je potrebno zapreti v ograde in preprečiti njihov izhod med ljudi. Kakšnih 25 KV v mreži bi zadostovalo. Tudi čipiranje za take, ki jim etični in moralni prisotp delajo probleme bi zavrl njihovo delovanje v smeri nagonov.

  • Dada

   Če si ti normalen ??? Članek je bil prejšnji teden, da se šola in učenci bojijo tako očeta kot njegovega sina, ki je bil nasilen do sošolcev. IN KJE JE TO ? Celje, akterji, Slovenci…..

   • Slovenec 33

    Tudi med ljudmi se najdejo izrodki, ki ne zaslužijo naziva človek ampak so v manjšini. Med živalmi so pa taki v nezanemarljivem številu, enako kot je opisanao v članku.
    Ali res ne dojameš situacije, potem si pravi topoumni produkt usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki ima izravnane skoraj vse krivulje v glavi, žalostno.
    Imamo pa tudi Slovenci zgodovinsko izkušnjo in ne tako daleč nazaj, ko so rdeči verski blazneži izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji.
    Njihovi potmoci oziroma nasledniki, ki vladajo v Sloveniji pa k nam sedaj vabijo te invazivne živali. TO NI PRAV.

    • Dada

     Cel dan pozivam naj že kdo pokaže dokaz, kdo iz SLO je vabil…. NI JUNAKA.
     No uporabljaš zglazane in zastarele žaljivke, torej niti pameti nimaš samo tisto papajevstvo uporabljaš…. Probaj malo, vsaj poskusi, če imaš kak svoje pameti. Do zdaj je nisi pokazal….. čauči

     • Slovenec 33

      Poglej malo v Bosno in boš tam našel aktiviste, ki vabijo ta živali v Slovenijo (tako imenovani nevladniki so pri tem glavni, čeprav dobijo denar za svoje delo od davkoplačevalcev – prava golazen so, čeprav se imajo za napredne).
      Kje si pa ti pozabil svojo pamet, ker so tvoje izpeljave pav idiotske.

     • Dada

      Zdaj pa že obračaš….. Zdaj pa nevladniki……Tako se potem SDS obtožbe zvalijo na to, da ni nič res. Seveda ni. To so samo politični pamfleti SDS, z njimi je začel Grims. Zato bi bilo pametno njemu postaviti isto vprašanje in, niti iz petnih žil, ne bi niti poskušal odgovoriti, le meglo bi začel sejati. To počne kot politikanti.

     • macon

      Blabla, lažnivka. Do Slovenije so prišli sami, potem ste jim pa levičarji izrekali dobrodošlice. Dokazov smo ti dali cel kup, ti pa kar tumbaš kot zabita avša.

     • Dada

      Ti si pa blesav. Potrdil si, kar sem napisala, da jih nihče ni vabil…..Drugo ni pomembno. Seveda je šlo SDS na živce, ker so beguncem ljudje pokazali, da so ljudje. SDS bi jih poslal v odtočne kanale… SAmo v tem je razlika. Vabil jih ni nihče, zakonodaja pa po predpisih obravnava tako kot mora biti. Nihče ne gre kar brez obravnave. Slovenija ni končni cilj, gredo skozi, kar jim uspe, so na poti v boljše življenje……

     • macon

      Nekdo pride do tvojih vrat in samo to je važno, ni važno, če ga ti povabiš k sebi in mu odpreš vrata ali mu zavrneš vstop.

      Nobenih beguncev ni, samo socialni turisti. Vsi so ljudje, tudi tisti, ki koga zaštihajo ali posilijo. Glej, da boš do vseh enako sprejemajoča.

  • karlina

   No, živali pa ne moreš primerjati s to golaznijo, ker so hujši, mnogo hujši od vsake zveri, to so, jaz ne vem kaj-satani, še 1000 let za opicami, najmanj.

 • samsara

  Kulturna obogatitev po levičarsko in globalistično.
  Ali pa že kar, po Švedsko.

  Ne vem kaj vendar avtohtoni Švedi še čakajo, da se kolektivno ne izselijo in odžavo prepustijo v nemoteno uživanje novim Švedskim državljanom?

 • bojan

  Use so si sami krivi , če si bedaki pač pustijo po glavi hodit si kar naj…

  • Novakec1

   Kmalu tudi Slovenije ne bo več

   • karlina

    TOČNO TAKO, bo samo še-muslovenija, kajti srboslovenija je že.

  • karlina

   A mi bomo tudi sami krivi, samo vprašam. Isto se bo dogajalo in se že verjetno dogaja tudi v Sloveniji, pa si ne upajo dati v javnost, verjemi.

   • cosmosjasnovidec

    Če bo tudi v Sloveniji folk sledil pritegnjenim švedom si bo seveda sam kriv kdo drug pa naj bi bil?.
    Ni mi jasno kako mora nekdo biti tako zabit,da bi se pustil nekemu muslimanskemu gnoju,da ga ubije namesto,da bi on prej pospravil to nesnago.
    Jaz že ne bi čakal,da me doleti smrt z muslimanske nesnažne golazni ampak ga v trenutku razfukam na prafaktorje brez kakršnega koli pomisleka.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Dada

  NAIVNOST nima meja meja.
  PREJŠNJI TEDEN JE V VEČ MEDIJIH ZAOKROŽIL ČLANEK, DA SE V ŠOLI BOJIJO OČETA, NJEGOVEGA SINA PA SOŠOLCI. In kje je to Celje, akterji Slovenci…
  Brigajte se kaj se dogaja pred pragom in tam pometajte. Nasilje med vrstniki je problem v Sloveniji, še posebej, če gre za iniciacije……

  • xtc

   V take bloke z drhaljo predvsem naseliti levake,pa naj jih ubožci” pobijajo s koli in nič ukrepat,kajti to je rasistično in islamofobno.

   • Dada

    A v Celju…..

    • xtc

     Povsod.

     • Dada

      A si v bloku ???

     • xtc

      Ne nisem kot ti v samskem domu.
      Imam pa dve hiši tako,da sva kar precej narazen.

 • Skrajno Desni

  Če dobijo Švedske policistke ukaz naj raje same dajo kod da so posiljene je vse jasno da se je nekomu zmešal.

 • xtc

  Red se da naredit zelo hitro,mularijo nabit ko vole,po potrebi še tastare in nato izgon.

  • Novakec1

   Kdo bo pa to naredu pametnjakovič.

   • xtc

    Nalce skrajšaj svoj radio-pride pa kmalu ne se bat.

    • Novakec1

     Mi lohk narišeš, ne kapiram

     • cosmosjasnovidec

      Če ne kapiraš ti tudi narisano ne koristi.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

  • karlina

   A bejž, ti boš pa zaradi tega več let v kehi, veš zakaj, dejali bodo , da si bil TI, nasilen do ubogih otročičkov, ki so pridni, kot satani !!!

   • cosmosjasnovidec

    Vsak si lahko čez glavo potegne primer kapo ali žensko nogavico pa bejzbol palico v roke in je rešeno.
    Nihče ne bo vedel kdo je bil.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Dada

  NAIVNOST nima meja meja.
  PREJŠNJI TEDEN JE V VEČ MEDIJIH ZAOKROŽIL ČLANEK, DA SE V ŠOLI BOJIJO OČETA, NJEGOVEGA SINA PA SOŠOLCI. In kje je to Celje, akterji Slovenci…
  Brigajte se kaj se dogaja pred pragom in tam pometajte. Nasilje med vrstniki je problem v Sloveniji, še posebej, če gre za iniciacije……

  • xtc

   Ja baje gre za enega ubožca z Balkansko podlago=drhal.

   • Dada

    A si v bloku ???….

    • xtc

     Torej si v samsken domu kolikor razumem prav-Sqiperija,Bosanec,Srbin ali Arnavt?

     • joza joza13

      Drugo in tretje.. tam vmes.
      V Sloveniji prodaja nekatere usluge in misli, da je dobra v tem… hahahaha…

   • joza joza13

    …njen bivši sovaščan…

    • xtc

     Baje njen Balkanski j***,ki se jo je naveličal.

     • McBobo

      Baba si je navlekla jugovića, ker je kao boljši jebać, zdaj se jo je naveličal, ker je ratala stara, jo pa dnevno preventivno mlati. In zdaj smo mi avtohtoni Slovenci krivi, da ga ne umirimo.
      Za vsako rit se palca najde.

 • mona lisa

  Gamad ostane gamad. Pomaga samo šus v glavo. Drek je malo in veliko.

 • RATATA

  Da ne boste mislili, da u Krajni (in še kje po osamosvojeni socialistični Republiki Sloveniji) ni tako!! Pri nas ustrahujejo vrstnike in še koga shiptarji!

 • ZatonMesecnikov

  Slovenci to poznamo. Iz časov množičnega priseljevanja iz Juge….

  • karlina

   Ampak ne v takšnem nasilju, vsaj jaz se tega ne spomnim, pa sem 50+ ,klali nas sigurno niso, tako, kot nas te golazni. In vem, da so mnogi tudi šli v poboljševalne zavode zaradi hudih dejanj, te bodo pa še ujčkali, verjemi.

   • ZatonMesecnikov

    Klali ne, ampak izsiljevanje ter pizdarije so pa bile po šolah.

 • karlina

  To je socializacija po njihovo,bravo, vsaka čast, cela banda v Bruslju !!!!! V Evropo so spustili najhujše zveri, pardon, ne zveri-satanistično, muslimansko golazen. In potem se mogoče kdo čudi, da so v odrasli dobi še hujši, oz. po moje so že od rojstva naprej , “vzgojeni” za ubijanje nemuslimanov, mislim, da so pri teh letih že sposobni umoriti človeka, sem trdno prepričana. Mimogrede, aja, seveda-Fajonka in druga levičarska golazen-potrebno je sprejeti uboge begunce, še posebej ženske z ubogimi otroci, kajne. In to zgoraj zapisano , je njihova zahvala za blagostanje, ki jim ga nudi Evropa, pa še se bodo zahvaljevali, vsak dan bolj, po njihovo. Prihajajo iz okolja, ki je še najmanj 1000 let za opicami, navajeni so samo najbolj krvavega in brutalnega nasilja. Ubiti človeka, zanje ne pomeni drugega, kot ponos in udejanjanje tistega, kar jih uči alah. Kaj je že dejal spoštovani Dalajlama , opozarja Evropske voditelje, da naj ne sprejemajo muslimanske golazni, kajti EVROPA PRIPADA EVROPEJCEM, mislim, da je dejal tudi, da se ta golazen ne bo nikoli in nikdar socializirala, kajti to ni njihov namen. Namen je moriti vse nas, ki smo drugačni od njih in zavzeti Evropo, jo narediti muslimansko in pred tem Dalajlama zelo, zelo svari. No, pa še to-te njihove mame, ki niso vredne te besede, ker niso mame, pač pa hudičevke, lahko v svojem rodnem obdobju, že od 10. leta dalje , imajo, tudi več, kot 10 otrok in kaj se bo zgodilo v najmanj 10 . letih, si upate to zamisliti za Evropo ??????

 • Dada

  NAIVNOST nima meja meja.
  PREJŠNJI TEDEN JE V VEČ MEDIJIH ZAOKROŽIL ČLANEK, DA SE V ŠOLI BOJIJO OČETA, NJEGOVEGA SINA PA SOŠOLCI. In kje je to Celje, akterji Slovenci…
  Brigajte se kaj se dogaja pred pragom in tam pometajte. Nasilje med vrstniki je problem v Sloveniji, še posebej, če gre za iniciacije……

 • Dada

  NAIVNOST nima meja meja.
  PREJŠNJI TEDEN JE V VEČ MEDIJIH ZAOKROŽIL ČLANEK, DA SE V ŠOLI BOJIJO OČETA, NJEGOVEGA SINA PA SOŠOLCI. In kje je to Celje, akterji Slovenci…
  Brigajte se kaj se dogaja pred pragom in tam pometajte. Nasilje med vrstniki je problem v Sloveniji, še posebej, če gre za iniciacije……

 • Dragan Krstič

  Prvi razlog zakaj je tako na Švedskem je pomehkuženje moških. Švedska že 250 let ni bila v vojni. Drugi še bolj pomemben pa je da so ženske prevzele politično oblast, takoimenovane izobraženke diplomiranke fakultet kot je naša FDV in FF. Ne bo treba dolgo čakati ko bodo Švedi začeli nositi minice ter hoditi v visokih petkah, našminkani, napudrani in z umetnimi trpalnicami, Švedinje pa se bodo gonile izključno z dvakrat zapečenimi.