fbpx

Krvav napad v Pakistanu terjal vsaj 23 življenj in 30 ranjenih

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

“Povsod je bila kri in deli trupel, ljudje pa so jokali,” je dejal očividec samomorilskega napada na mošejo na zahodu Pakistana na meji z Afganistanom, kjer je bilo danes po zadnjih podatkih ubitih najmanj 23 ljudi, še najmanj 30 jih je bilo ranjenih. Napad se je zgodil v času petkove molitve. 

Napad se je zgodil v vasi Butmana v okraju Mohmand, kjer se pakistanska vojska spopada s talibani. Na območju je zelo dejavna pakistanska talibanska skupina Jamaat-ul-Ahrar, ki je znana po svojem nasilju.

V času petkove molitve se je razstrelil samomorilski napadalec in ubil najmanj 23 vernikov. Ranjenih je bilo 30 ljudi, je povedal predstavnik tamkajšnjih oblasti. Zaradi močne eksplozije so deli mošeje pod seboj pokopali vernike. Med umrlimi so štirje otroci, stari deset let ali manj, na območju pa so razglasili policijsko uro.

Povsod je bila kri in deli trupel
Eksplozijo je med hojo domov slišal tudi eden izmed vernikov, ki je prej molil v bližnji mošeji. Ko je prišel na kraj dogodka je bila povsod kri in deli trupel, ljudje pa so jokali. S svojim avtomobilom je pomagal trem ranjenim in jih odpeljal v bolnico.

Napad je že obsodil pakistanski premier Nawaz Sharif, ki je napovedal, da bo vlada ostala zvesta boju proti ekstremistom.

Odgovornosti za napad še ni prevzel nihče, sumi pa se, da so napad izvedli pakistanski talibani.

M. P., STA