fbpx

Krvav spopad pijanih migrantov sredi Trsta: Najprej so letele po zraku steklenice in pepelniki, nato so pograbili nože …

Foto: Primorska24

Včeraj popoldne se je v središču Trsta, na Trgu svobode, zgodil oborožen nasilni obračun med približno 10 migranti. Po glasnem prerekanju, najprej v bližnjem parku, nato pa še pred lokalom, je vroče besede okajenih migrantov kmalu zamenjalo hladno orožje.

Po hitrem posredovanju policije so reševalci v bolnišnično oskrbo zaradi težkih vbodnih ran odpeljali tri Iračane. Sled za preostalimi nasilneži se je pred prihodom policije porazgubila.

Problemi z migranti v Trstu vse večji
Poročali smo že o migrantski problematiki na Trgu svobode, kjer je policija iz parka preganjala tam pohajkujoče migrante. Včeraj pa se je na trgu zgodil nov incident med migranti, ki se je najprej začel z verbalnimi napadi.

Skupina približno 10 migrantov se je najprej zadrževala v parku, okoli 16.30 pa je med njimi izbruhnil vroč prepir. Prepir se je kmalu iz parka premaknil pred bližnji bar, kjer so nekateri migranti v alkoholiziranem stanju začeli postajati vse bolj nasilni. Po zraku so sredi prepira zleteli pepelniki in steklenice, kmalu pa se je začel tudi oborožen spopad med migranti. Obračun se je končal zelo krvavo, kar si lahko ogledate tudi na posnetku, ki so ga na kraju dogajanja posneli novinarji Il Piccola. Po obračunu je posredovalo približno 12 patrulj italijanske policije, na kraj pa so prispele tudi reševalne enote za ranjene Iračane.

Tržačani ogorčeni
Včerajšnji oboroženi spopad med migranti je po Trstu sprožil nov val kritike nad reševanjem migrantske problematike. Tržačani se vse bolj nagibajo k nujnosti zaščite vzhodne meje, velika večina pa Salvinija kritizira, saj menijo, da njegova anti-migrantska politika še vedno ni dovolj zaostrena za zaščito Italije pred novim valom vdora nasilnih migrantov v državo.

Foto: epa

Zaostrovanje že tako napete situacije glede vzhodne meje s Slovenijo pa bo pred jutrišnjim obiskom italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija v Trstu še dodatno spodbudilo italijanske politike k zahtevam po dokončnem zaprtju meje s Slovenijo.

Primorska24