Krvavi vikend v Londonu: manjkalo ni streljanja, napadov z noži in kislino

Foto: Twitter

V času nedavnega prazničnega vikenda na Otoku je bilo vse prej kot prešerno, saj se je dogodilo kar 11 napadov s pištolo, nožem in kislino. Prva žrtev je bil komaj 17-letni raper Rhyhiem Ainsworth Barton, ki je deloval pod okriljem nekdanjega BBC-jevega didžeja Tima Westwooda. 

Barton je bil član skupine Moscow17 iz Kenningtona, ki se je zapletla v nasilni spor s tekmeci iz bližnjega Peckhama. 17-letnik, ki je bil v soboto ustreljen kar sredi ulice, se je lansko leto zakrit s kapuco pojavil v glasbenem videu, ki je bil na YouTubu ogledan več kot 170.000-krat.

Foto: Twitter

Westwood je skupino Moscow17 imenoval kot legendarno, preden je ta pričela rapati o tekmecih; po navedbah Timesa je bil Rhyhiem na listi raperjev Scotland Yarda, ki spodbujajo nasilje in izzivajo tekmece v spletnih videoposnetkih. Dan po napadu se je mati umrlega odpravila na mesto, kjer so v prsi ustrelili njenega sina, in pozvala h koncu nasilja med tolpami. Njen sin je bil ena izmed 5 žrtev streljanja v času prazničnega vikenda Bank Holiday. V Liverpoolu, Lutonu and Macclesfieldu pa so poročali o treh usodnih napadih z noži.

V glavo je bil med sprehodom z družino ustreljen komaj 13-letni fant
O umoru Bartona v Kenningtonu, južnem delu Londona, so bili policisti in reševalci obveščeni ob šesti uri popoldan, potem ko je bil ta najden ranjen na cesti. Mati 17-letnega raperja je glede ubitega sina povedala, da je bil njen sin izjemno nadarjen in simpatičen, ter pozvala k prenehanju nasilja. “Naj bo smrt mojega sina zadnja in naj predstavlja opomin drugim. Samo naj se že preneha nasilje.” Žal pa je njen poziv naletel na gluha ušesa, že naslednji dan je bil namreč v glavo ustreljen komaj 13-letni fant, ki se je s starši sprehajal po severozahodnem delu Londona. Nesrečni 13-letnik je najmlajša žrtev vala napadov s pištolo, nožem in kislino med prazničnim vikendom.

Foto: Twitter

Napovedali dodatne okrepitve
Po napadih je policija za ponedeljek napovedala dodatne okrepitve, z namenom ohranjanja varnosti. Vodja detektivov Simon Messinger je povedal, da je nasilje upravičeno zbudilo skrbi, in dodal, da delajo vse, kar je v njihovi moči, da se nastala situacija reši. Ob tem je napovedal, da bodo na londonske ulice poslali dodatne policiste, in dodal, da za nasilje ni mesta na ulicah.

Smrt Bartona predstavlja eno izmed najnovejših nasilnih smrti v britanski prestolnici, potem ko je policija v letošnjem letu preiskovala že več kot 60 domnevnih umorov. Uradni statistični podatki, objavljeni aprila, so pokazali, da se je število umorov v Londonu v zadnjem letu povečalo za kar 44 odstotkov.

N. Ž.

 • Valter BraniSlav

  A so morili clani SDS ali Kucan?
  Who was a chicco malo?

  • Olga_10

   Antifa, židanova in kucanova skrajna levica!

   • Valter BraniSlav

    Bili so Olgisti in Olgistke

 • Olga_10

  To imaš, če ti županuje eksotika, od imuslimana do Balkanca….

  • KAPIBARA

   Bosman je pa kaj. ??

 • Zgornji

  da delajo vse, kar je v njihovi moči, da se nastala situacija reši. … JA, AMPAK NIČ , PRAV NIČ NEBODO REŠILI !!! ! !!! JE TUDI PREROKOVANO TAKO !!! ! !!!

 • xtc

  Britanci žanjejo sadove uvoza svojih iz Commonwealtha brez omejitev.

 • Adolf Hitler
 • cosmosjasnovidec

  Kake okrepitve policije neki.
  Postrelijo in stirajo naj to kamelotrajbarsko muslimansko golazen iz Britanije pa bo mir.
  Jebeš tako policijo katera si ne upa streljati ter jih samo aretira ali pa celo beži pred to drhaljo enako kot pri nas v Sloveniji.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • lauraas

  Ha ha, sami belci.

 • bojan

  Vse to se dogaja zaradi musimanskega dreka na županskem stolčku

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!