Prizadevala sta si, da se osebi z downovim sindromom odstranijo dojke, zdaj svetujeta šolskemu okrožju

(foto: družbena omrežja)

Javno šolsko okrožje v Los Angelesu je gostilo usposabljanje za vzgojitelje o “dobrobiti spolno in spolno raznolikih deklet”, ki ga je vodil zakonski par, ki nudi zdravljenje za otroke s spolno disforijo.

Enotno šolsko okrožje Los Angelesa (LAUSD) je učiteljem ponudilo finančne spodbude za udeležbo na izobraževalnem spletnem seminarju, na katerem sta sodelovala Aydin in Johanna Olson-Kennedy, dve priljubljeni osebnosti v svetu transspolnega aktivizma in medicine, ki sta zasedali vodilne položaje v organizacijah, ki otrokom omogočajo zdravljenje s pomočjo nepopravljive menjave spola.

LGBTQ ideologija

Par, ki se je predstavil skupaj z uradnikom za raznolikost šolskega okrožja, ima dopolnilne vloge, ki jima omogočajo, da operacijo spremembe spola naredita bolj dostopno za otroke. Aydin Olson-Kennedy, ženska, ki se identificira kot moški, je licencirana klinična socialna delavka, zaradi česar je upravičena do pisanja odobritvenih pisem za “postopke za potrjevanje spola” – njena spletna stran navaja, da storitev zagotavlja brezplačno. Njena žena zdravnica, Johanna Olson-Kennedy, je medicinska direktorica Centra za zdravje transspolne mladine v otroški bolnišnici Los Angeles. Razglašena je za največjo kliniko za transmladince v državi in sprejema bolnike, stare tri leta.

Okrožje je učitelje, ki so se udeležili usposabljanja, nagradilo s plačnimi točkami, ki se uporabljajo za določitev plačilne lestvice v Los Angelesu. Dobili so tudi kredite za nadaljnje izobraževanje, ki so potrebni za ohranitev določenih licenc za poučevanje v državi.

Ni jasno, kaj točno je bilo učeno na spletnem seminarju. Aydin in Johanna Olson-Kennedy nista odgovorila na zahteve za komentar. Prav tako ne Judy Chiasson, okrožna uradnica za raznolikost, ki je nastopila skupaj s parom.

Aydin Olson-Kennedy pravi, da pisma o soglasju zagotavlja brezplačno, ker meni, da za otroke ne bi smela biti potrebna. “Verjamem, da je zahtevanje pisem za postopke potrditve spola diskriminatorna praksa, ki podpira nadaljnje odvzemanje volilnih pravic transspolnim, spolno neskladnim in nebinarnim članom skupnosti,” navaja na svoji spletni strani.

Prav tako navaja, da za predpisovanje oskrbe uporablja “model informirane privolitve”, ki posameznikom omogoča “dostop do hormonskega zdravljenja in kirurških posegov brez ocene duševnega zdravja ali napotitve specialista za duševno zdravje,” piše v Journal of Humanistic Psychology.

Zdi se, da Aydin Olson-Kennedy nima zadržkov glede kogar koli, ki se podvrže operaciji spremembe spola – leta 2017 je spodbujala zbiranje sredstev za posameznika z downovim sindromom za pomoč pri plačilu nepopravljive dvojne mastektomije.

Johanna Olson-Kennedy je podcenjevalno govorila o resnosti medicinskih posegov, ki želijo spremeniti pacientov spol, vključno z dvojno mastektomijo. “Če želite prsi pozneje v življenju, jih lahko dobite,” je bila ujeta na video.

Johanna Olson-Kennedy, katere klinični interesi vključujejo “spolno neskladne otroke, transspolne mladostnike in mlade odrasle”, je vodilna oseba na transspolni medicinski sceni. Članica Svetovnega strokovnega združenja za zdravje transspolnih (WPATH) je soavtorica študije o psiholoških učinkih navzkrižne hormonske terapije na mlade, ki jo je financiral Nacionalni inštitut za zdravje. Dva udeleženca v raziskavi sta naredila samomor, drugih 11 pa je imelo samomorilne misli.

Študija, ki jo je financirala vlada, je bila izvedena kljub temu da je transspolna klinika CHLA vedela, da lahko medspolno hormonsko zdravljenje povzroči neplodnost, so razkrili obrazci za soglasje, ki jih je pridobil The Daily Wire.

LAUSD je otrokom v okrožju večkrat vsilil radikalno ideologijo spola. Chiasson, okrožni uradnik za raznolikost, je leta 2022 govoril o “strategijah za izgradnjo afirmativnih in vključujočih šol” na konferenci, ki je spodbujala otroško transspolnost in so jo sponzorirale številne kirurške klinike za spremembo spola.

Chiassonov oddelek je v učilnico vnesel ideologijo spola. The Daily Wire je razkril, da je LAUSD študente spodbujal k uporabi “pobarvank LGBTQ+”, ustvarjanju “kartic obljube zaveznikov” in igranju “LGBTQ+ Bingo” za praznovanje meseca ponosa.

LAUSD je celo izdal vodnik za “mavrični klub”, ki administratorjem ponuja navodila za organizacijo aktivnosti za klube ponosa LGBT za osnovnošolce, je razkrilo poročilo The Daily Wire.

January Littlejohn, zagovornik organizacije Do No Harm, ki si prizadeva zaščititi zdravstveno varstvo pred vplivom radikalnih ideologij, pravi, da ni presenetljivo, da Olson-Kennedyjevi ponujajo svoje storitve velikim šolskim okrožjem.

“Ni presenetljivo, da dr. Olson-Kennedy, zdravstvena direktorica največje klinike za enakost spolov mladih v Združenih državah, sodeluje s šolskim okrožjem, tako kot smo videli v drugih delih naše države, kot je Chicago,” je dejal Littlejohn. “Te klinike za enakost spolov imajo neposredno finančno korist od prepričevanja otrok, da so rojeni v napačnem telesu, zato so šole postale neposredna tarča klinik za enakost spolov zaradi spodbujanja ideologije spola.”

I. K.