Protesti “rumenih jopičev”, dan pozneje: 125 tisoč protestnikov, 1.700 aretiranih, na francoskih ulicah pa oklepniki z zastavo EU

Nasilje policistov nad protestniki Rumenih jopičev je preseglo vse meje (vir: twitter)

1.700 aretiranih, brutalno obračunavanje policije in žandarjev s protestniki, požgani avtomobili, vojaška vozila, označena z zastavami EU namesto Francije, Macronova vztrajna tišina. To je realnost protestov rumenih jopičev, ki niti po enem mesecu ne ponehajo, temveč so se razširili tudi na sosednje države.

Med včerajšnjimi protesti rumenih jopičev v Parizu in vseh večjih mestih v Franciji je bilo po poročanju portala Advance.hr aretiranih 1.700 ljudi. Dan je zaznamovalo nasilje, v katerem je prednjačilo 89 tisoč pripadnikov policije in žandarmerije.

Na številnih posnetkih je namreč videti, kako se predstavniki oblasti, ki naj bi zagotavljali red in mir, brutalno izživljajo nad protestniki. Eskalacija je bila še posebej opazna v francoski prestolnici, kjer so po ulicah patruljirali tudi oklepniki vojaške policije, ki pa niso bili označeni s francosko, temveč z zastavo EU. Tako smo lahko videli, kako izgleda delovanje zametkov Macronove ideje skupne evropske vojske.

Število policistov v Parizu je bilo ves čas večje od števila protestnikov, teh naj bi bilo okoli 10 tisoč. Medtem ko se francoski predsednik Emmanuel Macron skriva pred javnostjo v strahu, da bi moral odgovarjati na pozive rumenih jopičev k njegovemu odstopu, je francoski premier Edouard Philippe pozval k “nadaljevanju dialoga z mirnimi protestniki” in poudaril, da “nikakršen davek ne bi smel ogroziti naše nacionalne enotnosti.”

To bo najbrž tista nacionalna enotnost, o kateri je Macron rekel, da Francija pripada priseljencem in da je nacionalizem slab. Vse to se dogaja medtem, ko zvišuje davke na gorivo v boju proti klimatskim spremembam in dodatno dviguje davke, da lahko financira vedno večje število migrantov na socialni podpori. Francozi so z razlogom besni. Oblasti so jih, namesto da bi jim prisluhnile, brutalno napadle.

Po ocenah notranjega ministrstva je v protestih sodelovalo 125 tisoč ljudi. A če je bilo protestnikov v nedeljo manj kot pred enim mesecem, to ne skrije dejstva, da so se protesti rumenih jopičev razširili v sosednjo Belgijo in Nizozemsko. Obljuba polletnega moratorija na dvig davka na goriva je mogoče pomirila del protestnikov, a preostali, pri katerih so protesti že davno prerasli v odprt poziv k odstopu elitističnega Macrona, nadaljujejo s svojim bojem za boljši jutri.

Macron demission!
Brez dvoma je nadvse nenavadno, kako levica o protestih v Franciji še naprej molči. Ko je potrebno kritizirati Madžarsko in jo navkljub demokratično izvoljeni vladi, ki ima ustavno večino, obtoževati za nedemokratično, so pa prvi v vrsti. Ko pa bi bilo potrebno obsoditi nasilje nad protestniki v Franciji, pa molčijo.

Ivan Šokić

 • RATATA

  EU zastavo, ki jo je oblikoval grof Kalergi in njegova panevropska klika delanja enotnega Europejca po negroidnem izgledu podobnem starim Egipčanom ne bo dolgo, če bo šlo tako naprej.
  Ne le EU vojsko, tudi novo EU banko bodo ustanovili, da folk še dodatno podredijo in ga spravijo v popolno odvisnost!

 • samsara

  EU postaja okupatorska sila nacionalnih evropskih držav.
  Vsi simboli EU so simboli okupatorske sile, ki si prizadeva, poleg podkupovanja in skupnega denarja, svojo moč in vpliv povečati tudi z vojsko pod komando EU satanistov.
  Preko EU se manifestira satanova energija. Energija čistega zla.

 • bojan

  kej tazga bi rabli po vsej evropi

 • Olga2345

  Tudi v Sloveniji je prišel čas za rumene jopiče!

 • xtc

  Tole ni konec zadeve bodo eskalirale do te meje,da bo vojska potegnila z narodom.
  Sicer pa tole z EU oznakami je bil strel v koleno Macrona in še eden nevaren korak k razsipu EU.
  Zakaj?
  Če so tole gledali Čehi,Madžari,Poljaki in ostali Viišegrajci,se jim je zgodovina ponovno zavrtela pred očmi,ko so enako počeli Rusi v teh deželah,oni pa ne želijo Rusov zamenjati za bruseljske Ruse,ki bi nato z EU vojssko rušili demokratične vlade po EU,ki nebi ustrezale EU birokratom in socialističnim multikultarjem.
  Definitivno te vojske zagotovo ne bo saj Višegrajci nanjo ne bodo pristali niti je ne bodo dovolili v države pa še katera druga država ne,saj po videnem gre za formiranje EU birokratsko okupacijske vojske ,ki bi rušila zakonite vlade z orožjem in silo-tole ne bo šlo.
  Je pa tole verjetno začetek razpadanja EU,ki se je začela spreminjati v Multuikultilevofašistično diktaturo in so nemara Angleži imeli prav da so pobegnili iz nje in še kdo utegne.
  Če je bila EU vojska smiselna če bi temeljila na osnovah EU da,sedaj pa zagotovo ne več,kajti ta vojska nebi bila posegati nikjer v tujini,pač pa bi bila predvsem namenjena rušenju in obračunu z vladami in državami,ki se nebi uklanjale EU birokratom in bi Bruselj preprosto z vojsko izvedel državni udar nastavil svoje birokrate in talal pritepence in ostalo bando po svoji volji in zapiral nasprotnike.
  Skratka tole vuideno spominja na to da postaja EU vse bolj multikultikomunistični gulag po vzoru SZ.
  In upam ,da narod zruši socialiste in mulrikultarje preje preden ta drhal spremeni EU v različico SZ ali Putinove Rusije.
  Bi pa bil čas ,da države razmislijo zoper poslance,ki ravnajo v nasprotju z interesi naroda v EU parlamentu,da jim je možno odvzeti državljanstvo in obsoditi za izdajo države na smrt.

 • Maca

  https://www.youtube.com/watch?v=x2UsmnS4UEY Govor Makarona, ki najprej grozi “oportunistom” (kdo so že to?), potem pa (kot Hitlery v predvolilni tekmi!) obljublja neobdavčene nadure in božičnico, zaposlitev za mlade Francoze, obdavčenje bogatih podjetij in podobno s.anje in si na koncu upa reči “Vive la France!”, tista Francija, ki jo je leto in pol tlačil, obdavčeval in potujčeval. Fuj to!

 • sodnikisozločinci