fbpx

Levičarji bodo zaradi domnevne neenakosti v debatiranju moškim na ameriški univerzi onemogočili sodelovanje!

Foto: Twitter

Univerza George Washington bo sredi meseca aprila gostila debatni turnir na temo “spolna manjšina”, kar seveda pomeni, da moškim udeležba ne bo dovoljena, saj bo turnir namenjen izključno ženskam in transseksualcem. Prvi predsednik ZDA se tako obrača v grobu, ko izobraževalna ustanova tako grobo krši načela, ki so si jih izborili Američani.

Parlamentarna debatna skupina univerze George Washington se je skupaj s kolidžem Wellesley odločila organizirati debatni turnir, namenjen izključno ženskam in transseksualnim moškim, ki se identificirajo kot ženske. Moškim, ki se opredeljujejo kot moški, pa ne bo dovoljeno sodelovati.

Študent Galen Ekimov iz univerze George Washington je za neodvisni študentski časopis GW Hatchet povedal, da ločevanje udeležencev med sabo ni pravi odgovor. “Namesto da bi uvedli strukturne spremembe glede načina, kako v razpravi poteka dinamika spolne moči, in bi poskušali rešiti vprašanje, Združenje ameriške parlamentarne debate vprašanje neenakosti med spoloma rešuje na tak način.” Po prepričanju Ekimova turnirji, ločeni po spolu, ne predstavljajo pravega odgovora, saj so v nasprotju z enakopravnostjo spolov zaradi krepitve negativnih stereotipov v smislu, da naj ženske in spolne manjšine ne bi mogle tekmovati z moškimi.

Foto: Twitter

Na kritiko so se že odzvali
Nekdanja predsednica in podpredsednik parlamentarne debatne skupine univerze George Washington Rachel Kane in Joey Schnide sta se na kritiko Ekimova odzvala in zavzela stališče, da je prav, da se moške tokrat izključi iz debate, saj naj bi se bi bilo mogoče le tako bojevati proti institucionaliziranemu seksizmu. Ob tem sta izpostavila, da naj bi se vsak sodelujoči, ki ni moškega spola, soočal z diskriminacijo v parlamentarnih razpravah. Transseksualne moške, ki se identificirajo kot ženske, naj bi sodniki po njunem mnenju v debatah obravnavali na seksističen način.

“Ustvarjanje prostora, v katerem so ženske in spolne manjšine deležne manj mikroagresij, vodi do boljše izkušnje v turnirjih, s tem pa se povečuje verjetnost, da bodo manjšinske skupnosti še naprej sodelovale v razpravah,” po navedbah Breitbarta poudarjata Kanova in Schnide. Ob tem je potrebno omeniti, da se izraz mikroagresija nanaša na primere, ko posamezniki nezavedno ali nenamerno žalijo nekoga, ki ga levičarji smatrajo kot marginaliziranega.

H. M.