Levičarji se v Veliki Britaniji borijo, da bi rešili dva terorista, ki sta mnoge ubila, pred smrtno kaznijo v ZDA

Jihadist (Foto: TW)

Levičarski politiki se razburjajo, ker Sajid Javid, minister za notranje zadeve Združenega kraljestva, ne namerava niti poskusiti reševati morilcev iz Islamske države pred možno smrtno kaznijo v ZDA.

Minister Javid je napisal pismo ameriškemu pravosodnemu ministru Jeffu Sessionsu, v katerem je dejal, da ne išče zagotovila, da bi terorista Alexanda Koteya (spreobrnjenca iz Londona) in Shafee El-Sheikha (migranta v VB) oprostili smrtne kazni, če se bodo tako odločili v Ameriki.

Sajid Javid (Foto: epa)

Javid je še dejal Sessionsu, da meni “da ni potrebe, da bi izpodbijal možno smrtno kazen v teh dveh primerih, zato tudi ne bom”. Saj sta bila omenjena terorista, naučena s strani Islamske države, kako postati morilca. Ugrabila in umorila sta številne posameznike, med njimi tudi tri Američane in dva državljana Velike Britanije, poroča Jihad Watch.

Ampak levičarji in liberalci so se na to odzvali zelo negativno, saj se Javid ne želi potruditi rešiti teroristov. Zaskrbljeni so, ker je minister odklonil, da bi pripeljali džihadista v Veliko Britanijo, in ker ju niti ne želi zaščititi pred tamkajšnjim sodiščem. Čeprav jima je bilo odvzeto britansko državljanstvo, to leve politične stranke v parlamentu ne zanima.

A. B.