fbpx

Levičarji šokirani: Napadalec na LGBTQ klub v Coloradu Springsu je bil “spolno neopredeljen”

Žalujoči pred LGBTQ klubom v Colorado Springsu. (Foto: epa)

Napadalec na LGBTQ klub v ameriškem Coloradu Springsu, ki je v soboto ubil pet ljudi, je v sodnih spisih glede spola naveden kot spolno neopredeljen (“non-binary”), je poročala ameriška televizija CBS. To pomeni, da se ne opredeljuje ne za moškega ne za žensko.

Anderson Aldrich je spolno neopredeljen. Oni uporabljajo osebna zaimka oni/njih in bodo zaradi tega za uradne potrebe navedeni kot Mx. Aldrich,” sodno vlogo povzema televizija CBS. V angleščini se moške navaja z nazivom Mr., poročene ženske z Mrs., neporočene pa z Ms. Naziv Mx. pa uporabljajo trans-spolne osebe in tiste, ki se ne prilagajajo spoloma ali so “non-binary”.

Novica odmeva, saj nasilje nad pripadniki LGBTQ po navadi izvajajo pripadniki desničarskih ideologij ali teorij zarot. Drugi mediji navajajo izjave sosedov, da je Aldrich, ki si je pred leti spremenil ime iz Nicholas Brink, potem ko je bil tarča grdih napadov na družbenih medijih, pogosto uporabljal žaljivke, ko je govoril o homoseksualcih. Prav tako naj bi priznal, da redno uživa heroin.

Foto: epa

22-letnega Aldricha je pred hujšim pokolom ustavil vojaški veteran, ki je bil v soboto zvečer v klubu s svojo družino. Zbil ga je na tla, mu odvzel pištolo in ga z njo hudo pretepel, navaja STA. Aldrich nima denarja in ga zagovarja odvetnik po službeni dolžnosti. Sooča se z obtožnico petih umorov, ki ji bodo v prihodnje dodani še drugi očitani mu zločini.

Sara Kovač