Levičarska kuga razsaja po ZDA in Evropi

Foto: STA

V zadnjem času smo priča nasilnim izgredom v ZDA, ki jih je zagrešila zlasti skrajno levičarska Antifa. Posnetki na družbenih omrežjih prikazujejo, kako anarho-levičarji požigajo poslopja in pretepajo ter ropajo nedolžne ljudi, ki so se slučajno znašli na njihovi poti. Obenem pa upanje vzbujajo prebivalci nekaterih ameriških mestec, ki so organizirali “vaške straže” in preprečili huliganom, da bi opustošili tudi njihove rodne kraje. Vendar pa je zaskrbljujoče dejstvo, da rdeči demon obseda tudi Staro celino. Na nedeljskih izgredih v Londonu so anarho-levičarji oskrunili kip slavnega politika Winstona Churchilla, ki je Evropo ubranil pred fašizmom, kar kaže resnično podobo vse te anarho-histerije. V resnici ne gre toliko za protestiranje proti rasizmu in policijskemu nasilju, kot za poskus diskreditacije bele evropske/zahodne kulture, predvsem pa za nabijanje občutkov slabe vesti. V zadnjih dneh lahko “ameriško grozljivko” spremljamo tudi v velikih zahodnoevropskih mestih kot so Bruselj, London in Göteborg. Še kako prav je imel Churchill, ko je izjavil, da se bodo fašisti prihodnosti imenovali antifašisti! Svet je padel na glavo: Na enem izmed posnetkov policija beži pred anarho-levičarji! 

Levičarska pandemija anarhovirusa že pustoši po zahodni Evropi. Vesti o kaosu in pustošenju trgovin namreč prihajajo iz Bruslja, Londona in Göteborga. “Demonstracije”, ki so v ZDA sicer izbruhnile po smrti črnega kriminalca George’a Floyda, so se sedaj reinkarnirale še na Stari celini. V nedeljo popoldne so protestniki skupine “BlackLivesMatter” blokirali Bruselj, najprej mirna manifestacija pa se je sprevrgla v spopade s policijo in pustošenje po trgovinah. Podobne izgrede smo lahko opazili tako v Veliki Britaniji kot tudi na Švedskem. Malce bolj mirne podobne dogodke, pa smo gledali tudi v številnih drugih evropskih mestih in po svetu: v Krakovu, Budimpešti, Madridu, Barceloni, Parizu, Københagnu, Braziliji, Rimu, Sydneyu, Seulu, Pragi in Münchnu. Najbolj vroče je bilo sicer prav v Veliki Britaniji, na Švedskem in v Belgiji, poroča Polonia Christiana.

V nedeljo popoldne se je namreč na trgu pred Palačo pravičnosti v Bruslju zbralo preko 10 tisoč anarhistov. Navkljub pozivom k ohranjanju socialne distance zaradi pandemije koronavirusa, pa je bilo to, pri takšnem številu udeležencev, tako rekoč nemogoče. Skupine zamaskiranih oseb so pričele vlamljati v butične trgovinice in razbijati vitrine trgovin ter vlamljati v trgovine s športnimi oblačili. Nekateri ultra-levičarji pa so se spravili kar nad pripadnike policijskih enot, njihova vozila pa so obmetavali s kamenjem. Vse skupaj se je nadaljevalo s pustošenjem ulic, uničevanjem parkiranih avtomobilov, postajališč javnega prevoza in semaforjev.

Protestniki so uničili tudi spomenik kralja Leopolda II, vladarja iz obdobja belgijskega kolonializma, ki je zagrešil zločine nad civilisti v Kongu. V nekaterih primerih je morala policija sicer uporabiti silo, aretiranih pa je bilo 21 oseb. Nekaj podobnega se je odvijalo tudi v švedskem mestu Göteborg. Poleg ropanja trgovin in pustošenja ulic so se pripadniki potencialne teroristične organizacije Antife spopadli s policijo. Med drugim so napadali policijska vozila, policiste pa so obmetavali tako s kamenjem kot tudi s steklenicami. V neredih v Londonu  je bilo ranjenih 29 policistov. Tako so se v začetku mirne demonstracije sprevrgle v popolno norijo, v rovarjenje ponorelih hord razjarjenih aktivistov in srdite spopade z varuhi miru.

“Britanska policija se je umaknila in dovolila, da so #Churchilla oskrunili,” je nekdo komentiral ravnanje levičarskih aktivistov na včerajšnjih “miroljubnih demonstracijah” v Londonu. Zgodila se je namreč oskrunitev kipa zgodovinskega politika Winstona Churchilla, kar je jasen dokaz, da ne gre za protestiranje proti rasizmu in policijskemu nasilju, katerega žrtev naj bi bil temnopolti kriminalec George Floyd, ki je sicer zaslovel po številnih kaznivih dejanjih in bil večkrat zaprt, osrednji slovenski in svetovni mediji pa glede tega molčijo. Intimna opcija ultra-levičarskih aktivistov je namreč demonizirati vse kar pripada tako beli rasi kot tudi evropski/zahodni kulturi.

Ob tem pa je še posebej škandalozno to, da policija uničevanja ni preprečila in nikogar aretirala, kar kaže na nove družbene standarde “privilegiranih”, ki lahko nekaznovani uničujejo zgodovinske spomenike, obenem pa lahko prst usmerimo tudi v lokalne oblastnike, ki so škandalozno dejanje “demonstrantov” velikodušno dopustili. Vse kaže na to, kdo ima v resnici moč in oblast v zahodnem svetu in kdo ga nažira od znotraj. Politiki so pogosto le zrcalna podoba pouličnih anarhistov. Še kako prav je imel Churchill, ki je izjavil, da se bodo fašisti prihodnosti imenovali antifašisti!

Žan Novak