fbpx

Levičarski mediji lažejo – večina ameriških volivcev podpira ukrepe Donalda Trumpa

Foto: epa

Velika večina ameriških volivcev podpira začasno prepoved vstopa migrantom iz nestabilnih in nevarnih držav. Skoraj dve tretjini volivcev v ZDA podpira ustavitev migrantskih tokov, dokler ne bodo vzpostavljeni boljši mehanizmi za preverjanje tujcev.

Raziskava, ki jo je prek telefonov izvedlo podjetje Rasmussen, je pokazala, da 57 odstotkov ameriških volivcev podpira začasno prepoved za migrante iz Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana in Jemna. Podpirajo odločitev vlade, da sprejme strožje ukrepe za preverjanje potencialnih teroristov. 33 odstotkov tem ukrepom nasprotuje, 10 odstotkov pa je neodločenih.

Volivci podpirajo Trumpove odločitve
Prav tako 56 odstotkov volivcev podpira začasno prepoved izdajanja vizumov za državljane Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana in Jemna. 32 odstotkov nasprotuje tej prepovedi, 11 odstotkov pa je neodločenih. Vprašanji, ki so ju postavljali v institutu Rasmussen sta sledeči:

1. Ali podpirate začasno prepoved sprejemanja migrantov iz Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana in Jemna, dokler zvezna vlada ne nadgradi sistema za odkrivanje potencialnih teroristov?

2. Ali podpirate začasno prepoved izdajanja vizumov za državljane Sirije, Iraka, Irana, Libije, Somalije, Sudana in Jemna, dokler zvezna vlada ne nadgradi sistema za odkrivanje potencialnih teroristov?

Javno mnenje ostaja dokaj nespremenjeno od avgusta 2016, ko je bilo 59 odstotkov volivcev za začasno prepoved migracij iz držav, ki podpirajo terorizem. Septembra je 59 odstotkov volivcev nasprotovalo propadli kandidatki demokratov Hillary Clinton, ki je načrtovala v državo pripeljati sto tisoče sirskih migrantov. Druge raziskave razkrivajo, da je javno mnenje večinsko naklonjeno prepolovitvi ali celo ukinitvi vseh kvot za sprejem migrantov v ZDA. 58 odstotkov državljanov meni, da bi morali izgnati vse ilegalne migrante iz ZDA.

 Aleksander Rant