fbpx

Liberalna norost: Kanada uvaja nov spol “X” za transseksualne osebe

Justin Trudeau (foto: Twitter)

Kanada bo uvedla možnost novega spola v potnih listih. Tisti, ki se ne bodo hoteli identificirati kot moški ali ženske, bodo imeli na voljo spol “X”. Junija pa so sprejeli še en bizaren ukrep, in sicer država lahko kaznuje starše z odvzemom otrok, če mu ti ne dovolijo, da se sam odloči za svoj spol.

Ameriška soseda, ki jo vodi ekstremno liberalni predsednik Justin Trudeau, uvaja novost, za katero sicer marsikateri meni, da je velika norost. Osebe, ki se ne bodo identificirale za moški ali ženski spol, bodo imele možnost izbire spola “X”.

Ukrep je podprl kanadski minister za imigracije Ahmed Hussen, sicer tudi velik zagovornik LGBTQ-pravic. Po njihovem bo “novost” pripeljala do tega, da se bodo nekateri Kanadčani počutili bolje in skladno s svojo spolno identiteto. Ukrep bo stopil v veljavo 31. avgusta, poroča Breitbart.

Se jim je do konca odpeljalo? Onemogočanje spolne identifikacije je zloraba otrok?
To pa ni edina zakonska novost na področju družinske politike, ki jo uvaja Kanada pod ultralevičarskim Trudeaujem. Junija je provinca Ontario sprejela zakonodajo, ki državi dovoljuje, da odvzame otroka družini, ki mu ne dovoljuje izbire svojega spola. Kanadski minister za izobraževanje Michael Coteau pojasnjuje, da je onemogočanje spolne samoidentifikacije otrok del zlorabe otrok in se kaznuje.

Foto: iStock

C. Š.