[Izredna novica] Terorist iz Utrechta je 37-letni turški migrant Gökmen Tanis!

Gökman Tanis (Foto: Twitter)

V Utrechtu se je na tramvaju zgodil strelski napad, v katerem je bilo po do zdaj dostopnih podatkih 9 ljudi ranjenih, 3 osebe so umrle, napadalec pa naj bi bil še kar na prostosti. Oblasti so danes po večurni obsežni iskalni akciji aretirale osumljenca za strelski napad na tramvaju v Utrechtu, v katerem so bili ubiti trije ljudje. Kot so potrdili na policiji, gre za iskanega 37-letnega Gökmena Tanisa, aretirali pa so ga med racijo v središču Utrechta.

V nizozemskem Utrechtu je prišlo do streljanja na tramvaju, pri čemer za zdaj poročajo o tem, da je ena oseba umrla, pet je ranjenih. Napadalec je s kraja napada uspel pobegniti in je bil dolgo časa na begu, policija pa je zaprla območje in bližnje ulice. Na kraju dogodka so bile prisotne urgentne službe, prav tako pa po poročanju RT tudi protiteroristične enote.

Nad krajem krožijo helikopterji, premier Rutte se je že sestal s skupino za krizni odziv
V celotnem Utrechtu so ustavili vse tramvaje, na kraj pa so prispeli reševalni helikopterji. Ob tem je lokalna policija pozvala voznike, naj naredijo prostor za reševalna vozila, nizozemski predsednik vlade Mark Rutte pa je preklical tedensko zasedanje koalicije, da bi se lahko sestal s skupino za krizni odziv. Podrobnosti o napadu za zdaj niso znane. Na območju so protiteroristične enote, policija ne izključuje možnosti terorističnega napada.

Ni še jasno, ali je imel napadalec pomočnike
Priča pripoveduje, da je “moški začel divje streljati”, ni pa še znano, ali je imel napadalec pomočnike. Spletni portal AD.nl je poročal o priči, ki naj bi povedala, da je videla kar štiri strelce streljati na žensko v bližini postaje tramvaja.

J. Ž.