fbpx

Nevarno: Ujeti džihadisti ISIS, okuženi z aidsom in drugimi boleznimi, zahtevajo vrnitev na Zahod!

Foto: printscreen

Kurdski zapori, v katerih se nahaja na tisoče džihadistov, so prava tempirana bomba, ki vse bolj ogroža Zahod. Tam so namreč mnogi okuženi z boleznimi, kot so AIDS in hepatitis, številni pa so tako poškodovani, da jim iz odprtih ran gledajo notranji organi. Ekipa AFP, ki je vstopila v zapor Hasakeh se je med drugim pogovarjala s številnimi, ki zahtevajo vrnitev na Zahod, nekatere zgodbe pa so prav šokantne. Eden izmed džihadistov je na primer zavedel ženo in otroke, da gredo na počitnice v Turčijo, končali pa so na vojnem območju kalifata. Ta džihadist je zdaj ujet in nima pojma, kje so njegova žena in otroci.

Številni nekdanji džihadisti teroristične skupine Islamska država, ki so trenutno zaprti v kurdskih zaporih na severu Sirije, so v naravnost grozljivem stanju. Kot povzemanje AFP, katere ekipa je vstopila v zapor Hasakeh, povzema portal Breitbart, so številni okuženi z nevarnimi boleznimi, kot so AIDS in hepatitis, nekaterim, ki so bili v bojih poškodovani, pa notranji organi kar gledajo iz odprtih ran. Med zaprtimi teroristi so tako najstniki, kot odrasli moški, v omenjenem zaporu pa so državljani več kot 50 različnih držav.

Mnogi džihadisti se bojujejo s Kurdi tudi po strmoglavljenju Islamske države
Kot pravijo kurdske sile, je bilo zadnje oporišče Islamske države v vzhodnem delu Sirije osvobojeno marca, ko se je 2 tisoč džihadistov predalo Sirskim demokratskim silam, ki jih pretežno tvorijo Kurdi, podpirale pa so jih tudi Združene države Amerike. Tudi potem, ko je bilo s pomočjo zračnih sil ZDA obglavljeno “glavno mesto” Islamske države Raka, se Sirske demokratske še nadalje soočajo z boji, saj so mnogi džihadisti ostali na območju, tisti ki so ujeti, pa zahtevajo povratek na države, iz katerih so se prišli borit za kalifat.

Džihadisti Islamske države so v svojem glavnem mestu Raka za seboj pustili pravo razdejanje (Foto: epa)

22-letni terorist Aseel Mathan je novinarjem povedal: “Želim zapustiti ta zapor in se vrniti k moji družini. Želim se vrniti v Veliko Britanijo!” Njegov kolega, 42-letni Aballah Nooman, ki je državljan Belgije je dvignil majico in novinarjem pokazal odprte rane, ki so nastale po nesreči, ustrelil ga je namreč džihadist medtem, ko je čistil svoje orožje: “Organi mi gledajo iz telesa!”

ISIS je izgubila svoje ozemlje, a njihovi načrti so grozljivi (Foto: epa)

Izprijeni džihadist ženi in otrokom rekel, da jih pelje na počitnice v Turčijo, pristali so v Islamski državi!
Da so džihadisti pravi izprijenci priča tudi pripoved 42-letnega Abdela Azima, ki je ženo in otroke spravil na vojno območje tako, da jim je lagal, da gredo na počitnice v Turčijo: “Nisem ji povedal, saj je nisem želel prestrašiti. Rad bi jo ponovno videl, potem me lahko obesijo. Želim ji povedati, kako mi je žal, da sem jih pripeljal v državo v vojni.” Azim zdaj ne ve, kje se nahajajo njegova žena in otroci.

Rok Krajnc