fbpx

London postaja “divji zahod”: 60 napadov motoristov na dan; višja stopnja umorov kot v New Yorku; kar 5,4 milijona spolnih napadov v zadnjem letu!

Foto: twitter

Velika Britanija je v rokah nasilnega kriminala, medtem ko so nasilneži zagnali nemir na motorjih. Poročajo namreč, da oboroženi tatovi v Londonu napadejo vsaj 60-krat na dan. Ravno v torek zvečer se je mladenka borila za svoje življenje, medtem ko so jo tatovi na motorjih napadli in okradli. V istem dnevu je v Londonu “tolpa motoristov” napadla in oropala eno od luksuznih trgovin z nakitom.

Policisti in politiki so opozorili javnost, da se število teh napadov v zadnjem času močno povečuje, tako kot tudi umorov, preprodaje drog in nasilja, ki jih izvajajo tolpe. London ima zdaj višjo stopnjo umorov kot New York, z več kot 70 umori v tem letu. Z nožem sta bila v zadnjih dneh umorjena tudi 17- in 15-letna fanta, poroča Mail Online.

Nekateri deli države so postali kot “divji zahod”, so dejali poslanci v parlamentu ob razpravljanju o povečanem kriminalu v državi
– V londonskem okrožju Scotland Yard v zadnjih 12 mesecih beležijo kar 22.025 napadov motoristov z motorjev, kar je 50 odstotkov več kot v prejšnjem obdobju.
– Policisti so razkrili, da so mestne tolpe vzpostavile mrežo 650 okrožij za preprodajo drog v mestih in vaseh.
– Lansko leto so trgovine pokradli za 6,3 milijarde evrov.
– Kriminal je v porastu za 21 odstotkov, pri čemer je policija zabeležila 1,3 milijona kaznivih dejanj.

Napadi z noži so se povečali za 22 odstotkov, ropi so se povečali za tretjino, spolni napadi pa za četrtino, saj so policisti zabeležili 5,4 milijona kaznivih dejanj. “Zaskrbljujoče je, da v Angliji kriminal tako hitro narašča,” je dejal Ed Davey, član parlamenta. “Ljudje mi pravijo, da se v svojih skupnostih ne počutijo več varne. Nekateri deli države postajajo kot divji zahod in kriminalci se ne bojijo, da bi jih ujeli. Krivica je popolnoma pod nogami te vlade. Theresa May je bila odgovorna za zmanjšanje policijskih proračunov in celo zdaj nasprotuje pozivom za dodatno porabo za policijo.”

Foto: Twitter

Številke Metropolitanske policije so pokazale, da so zločini, storjeni z uporabo motorjev in skuterjev, v letu do maja narasli za 50 odstotkov, torej na 22.025 napadov. Kot rečeno, se 24-letnica zaradi enega izmed teh napadov bori za življenje, saj je v napadu dveh nasilnežev utrpela poškodbe glave. Tudi komika Michaela McIntyreja so motoristi napadli v severnem delu Londona, medtem ko je pospremil sina v šolo.

A. G.