fbpx

London zaradi napadov z noži postal tako nevaren, da so starši poslali svojega sina nazaj v Somalijo

Slika je simbolična (Foto: iStock)

London se že dlje časa sooča z valom nasilja, ki kar ne pojenja, največ pozornosti pa vzbujajo grozljivi napadi z noži. Prav to je privedlo somalijska starša iz Londona, da sta svojega najstniškega sina zaradi njegove varnosti poslala nazaj v Afriko. Niso redki niti primeri, ko Afričani zaradi velikodušnih socialnih transferjev v Veliki Britaniji zaprosijo za azil, nato pa se kot turisti vračajo v Afriko.

Zakladnica organizacije Islington Somalia Forum in mati sedmih otrok iz Londona Sadia Ali je svojega 15-letnega sina zaradi nasilja tolp in napadov z noži poslala nazaj v državo, iz katere je sama nekoč pobegnila zaradi nasilja. Za medije je ob tem povedala: “Več sto mladih je odšlo v Somalijo, Somaliland ali Kenijo, nekateri tudi na tamkajšnja podeželska območja. Starši se počutijo kot, da so brez izbire, če želijo svojim otrokom zagotoviti varnost.” Podžupanja londonskega Islingtona Rakhia Ismail je po poročanju portala Breitbart dodala: “Poslati otroke stran je postal edini način, da se jim zagotovi varnost. Skupnost pogosto poudarja vprašanje varnosti, a nihče ni poslušal. Toliko otrok je odšlo v tujino. Dva tedna nazaj se je zgodil napad z nožem in otrok je odšel v tujino dva dni zatem.”

Porast kriminala v Veliki Britaniji v letu 2018 je skrb vzbujajoč
Na Nova24TV smo že pisali o tem, da se je na območju Anglije in Walesa v lanskem letu zgodilo 739 umorov, kar je 14 odstotkov več kot leto prej oziroma kar 90 umorov več kot v letu 2017. Prav tako se je skokovito povečalo število napadov z noži. Teh je bilo lansko leto kar 40 tisoč, kar je 21 odstotkov več kot leto prej, povprečno število napadov z noži, prijavljenih policiji, pa povprečno znaša kar 100. Prav tako se je povečalo število posilstev, ki jih je bilo v Angliji in Walesu lansko leto kar 56.698 oziroma 16 odstotkov več kot leto prej, naraslo pa je tudi število drugih spolnih prestopkov, ki jih je bilo v lanskem letu 101.464, kar je 13 odstotkov več kot leto prej. Kar je najhuje, pa je to, da je bilo kar 20 odstotkov spolnih prestopkov storjenih proti mladoletnim otrokom!

Foto: iStock

Tudi nekateri prosilci za azil se kot “turisti” radi vračajo v Afriko
Da občutek varnosti v Veliki Britaniji ni mnogo ugodnejši od tistega v Afriki pa priča dejstvo, da mnogo migrantov v Veliki Britaniji zaradi velikodušnih socialnih transferjev tam zaprosi za azil, nato pa se kot “turisti” vračajo v Afriko. Na Nova24TV smo lansko jesen poročali o migrantu, ki mu je grozila deportacija nazaj v Somalijo, ta je namreč vzbudil pozornost, ko je pričel izsiljevati in se na vso silo upirati deportaciji, skušal je celo skočiti z letala. Potniki so oblasti napadali s komentarji, če sploh imajo svoje otroke, a uradniki so jih nato presenetili, ko so jim povedali, da je omenjeni nelegalni migrant v času svojega bivanja v Londonu, ko naj bi bil ogrožen, večkrat kot turist obiskal Mogadiš. Predvidevamo, da so stroške njegovih turističnih potovanj v Mogadiš poravnali kar britanski davkoplačevalci, prek socialnih transferjev, ki jih je ta migrant prejemal.

J. Ž.