fbpx

Maduru se je dokončno zmešalo – namesto hrane ljudem ponuja salso

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro, (Foto: epa).

Socialističnemu predsedniku Venezuele Nicolasu Maduru se je očitno dokončno zmešalo. Ljudje umirajo od lakote in od nasilja, ki je pogosto na ulicah Venezuele, predsednik pa jim je svetoval, da naj se razvedrijo in zaplešejo salso. “Roke gor vsi tisti, ki plešete salso. Priznajte. Vsi smo nori,” je dejal Maduro.

Tako se je socialistični predsednik tudi v sredo pred televizijskimi kamerami z nasmehom na obrazu s svojo ženo Cilio Flores zavrtel v ritmih salse. Praznoval je svoj 54. rojstni dan, ob tej priložnosti pa je predsedniku zaigrala glasbena skupina El Gran Combo de Puerto Rico.

S salso bo osvojil srca ljudi
Medtem ko državo prežemata lakota in nasilje ter se vrstijo pozivi opozicije k njegovemu odstopu, je to nova strategija predsednika, da bi osvojil srca in misli ljudi. S tem Maduro spet dokazuje, da je popoln manijak, ki je že tako oddaljen od trpljenja svojega ljudstva, da sploh ne ve, kaj počne. Morda pa je to za Madura zadnji ples, saj pozivi k njegovemu odstopu postajajo vse glasnejši.

Kot nekdanji voznik avtobusa je Maduro sicer pogosto pel in plesal na različnih shodih. A njegovo vztrajno poskakovanje med krizo ter nedavna uvedba radijske oddaje Ura salse se mnogim zdita neokusna, poroča STA. Oddaja sicer traja dve uri, voditelj pa v tem času kramlja s poslušalci o izvajalcih, pa tudi o družbenih vprašanjih. Izbor glasbe je namenjen predsednikovim nasprotnikom.

“Smešen je. To je žaljivo. Ljudem se posmehuje,” meni 62-letni venezuelski upokojenec: “Namesto da trati denar za takšne programe, bi nam moral zagotoviti zdravila.” Katastrofalno stanje, v katerem se nahajajo prebivalci Venezuele, je očitno jasno vsem, le Maduru ne. No, ne smemo pa pozabiti na Violeto Tomič in Miha Kordiša. Poslanca Združene levice sta Venezuelo razglasila malodane za raj na Zemlji. S tem sta pokazala, kakšna je lahko Slovenija pod vlado “demokratičnih” socialistov.

A. R.