fbpx

Madžarski premier Orban: Uvesti moramo največji sveženj spodbud za gospodarstvo!

Foto: epa

“Letošnji proračun mora biti korenito preoblikovan za obvladovanje trenutne krize in ponoven zagon gospodarstva, vendar pa je potrebno tudi začrtati proračun za prihodnje leto in uvesti največji madžarski sveženj spodbud za gospodarstvo,” je tekom video konferenco s člani vlade in vodjami gospodarskih zbornic poudaril madžarski premier Viktor Orban. 

Medtem, ko večina levoliberalnih držav napada Madžarsko, se ta uspešno bori proti koronavirusu in že pripravlja ukrepe za reševanje gospodarstva. Madžarski premier Viktor Orban je med video konferenco izpostavil, da je potrebno letošnji proračun prilagoditi trenutnim razmeram in spremembam, ki se bodo odvijale predvidoma do konca leta.

Potreben bo največji akcijski načrt za oživitev gospodarstva do sedaj
Pogovor je tekel o snovanju bolj okleščenega proračuna za naslednje leto, ki bo omogočil najširšo paleto možnosti pri kriznem upravljanju in ponovnem zagonu gospodarstva. Poleg Orbana so pogovoru prisostvovali tudi vodilni na centralni banki, podjetniška združenja in minister za inovacije in tehnologijo Laszlo Palkovics, poroča V4Agency.

Foto: Printscreen

Orban je dal jasno vedeti, da bo Madžarska potrebovala svoj do sedaj največji akcijski načrt za oživitev gospodarstva, ki bo usmerjen v rast, ustvarjanje delovnih mest in ohranjanje delovnih mest.

Hana Murn