fbpx

Malezijski musliman v Italiji napadel zaljubljen par, ker sta se poljubljala pred mošejo

Foto: twitter

V nedeljo zvečer je bil v Rimu aretiran 24-letni malezijski državljan, ker je napadel par, ki je hodil z roko v roki in se poljubil blizu islamskega središča v rimski četrti Esquilino. Moški je mlademu paru dejal, da se ne smeta poljubljati pred mošejo, potisnil žensko in nato udarjal ter brcal moškega. Napadalec naj bi napadel tudi policijo, ki je prišla na prizorišče, in pri tem rahlo poškodoval policista.

Število tujcev se je v Italiji povzpelo za 25 odstotkov
To pa v Italiji ni prvi primer nasilja migrantov nad zaljubljenimi pari. Spomnimo na nedavno posilstvo, ki se je zgodilo 28. avgusta 2017, kjer so poročeni par s Poljske na večernem sprehodu po plaži obkolili štirje moški, ki so Poljaka pretepli do nezavesti, njegovo ženo pa so nato večkrat spolno zlorabili. Oba so tudi oropali.

Po padcu libijskega režima je Italija najbolj priljubljena tarča afriških migrantov, v petih letih se je število tujcev v tej državi povečalo za 25 odstotkov. Če pogledamo statistiko zadnjih 15 let, pa se je njihovo število povišalo kar za 270 odstotkov, kar bo imelo dolgoročne demografske posledice v državi.

D. Š.