fbpx

Še drugi čudež – mati Tereza bo postala svetnica

Foto: STA

Papež Frančišek bo pokojno mater Terezo razglasil za svetnico. Albanska redovnica, ki je življenje posvetila pomoči najrevnejšim in za to prejela Nobelovo nagrado za mir, bo svetnica postala septembra prihodnje leto.

Papež je materi Terezi priznal še drugi čudež, s čimer so izpolnjeni pogoji, da jo razglasi za svetnico. Drugi čudež predstavlja nepojasnena ozdravitev nekega Brazilca, ki je imel več neozdravljivih možganskih tumorjev. Njegova družina je za pomoč zaprosila mater Terezo, nakar si je moški opomogel, zdravniki pa niso mogli pojasniti, kako je do tega prišlo.

Za blaženo je mater Terezo razglasil že Janez Pavel II.
Mati Tereza, rojena kot Agnes Gonxa Bojaxhio, se je rodila leta 1910 albanskim staršem v Makedoniji. Ustanovila je red Misijonarke ljubezni za pomoč najrevnejšim na ulicah indijske Kalkute. Nobelovo nagrado za mir je prejela leta 1979. Umrla je leta 1997 v starosti 87 let.

Za blaženo jo je leta 2003 razglasil pokojni papež Janez Pavel II. Beatifikacija, za katero je potrebno priznanje enega čudeža, je zadnji korak pred imenovanjem za svetnika.

N. K., STA