Melonijeva poravnala račun za “idiote”, ki so zapustili restavracijo, ne da bi plačali

Italijanska predsednica vlade Giorgia Meloni (Foto: AFP)

Italijanska premierka Giorgia Meloni je velika osvežitev za zatohlo evropsko politiko. Pro-evropska, anti-ruska in trgom naklonjena voditeljica je slovensko levico tako zmedla, da niso niti dobro vedeli kako jo učinkovito zmerjati – “prvoborec” RTV Slovenija Igor E. Bergant jo je imel kar za neofašistko, prav tako je premier Golob najprej sugeriral, da si ne želi ponovnega vzpona fašizma v Italiji, takoj po volitvah pa se ji je začel dobrikati. Tokrat je z nenavadno diplomatsko potezo italijanska premierka Giorgia Meloni poravnala restavracijski račun štirih italijanskih turistov, ki so zapustili restavracijo v Albaniji, ne da bi plačali.

Albanski premier Edi Rama je tatvino italijanskih državljanov izpostavil Melonijevi, medtem ko je bila ta prejšnji teden z družino na obisku v Albaniji. Incident naj bi se zgodil v Beratu, ki leži ob reki Osum.

Melonijeva se je odzvala tako, da je svojemu veleposlaniku rekla, naj “gre in plača račun za te idiote”, poroča italijanski časopis La Stampa. Račun znaša okoli 80 evrov, poroča BBC. Veleposlaništvo Italije v Albaniji je potrdilo, da je račun plačalo z osebnimi sredstvi Melonijeve. “Italijani spoštujejo pravila in odplačujejo svoje dolgove in upamo, da se tovrstne epizode ne bodo ponovile,” so sporočili z veleposlaništva.

Albanija (Foto: AFP)

Francesco Lollobrigida, italijanski minister za kmetijstvo, je za Reuters povedal, da je to stvar nacionalnega ponosa. Potrdil je plačilo računa restavraciji. “Veleposlanik je bil na poti nazaj v Tirano in je bil na voljo, da to stori”, je povedal tiskovni službi. “Nekaj nepoštenih posameznikov ne more osramotiti naroda dostojnih ljudi,” je dejala Lollobrigida.

I. K.