fbpx

Merklova se končno zaveda katastrofalnih posledic njene migracijske politike. Zdaj načrtuje popoln obrat

Foto: epa

Nemška kanclerka Angela Merkel je naredila še en drastičen korak k svoji politiki odprtih vrat do migrantov. Evropsko unijo je zaprosila za sprostitev evropske zakonodaje človekovih pravic, da bi lahko deportirala več migrantov. 

Merklova je v skupnem pismu s francoskim predsednikom Francoisom Hollandeom zapisala, da potrebuje več zakonodajne moči za boj proti deportaciji (prisilni preselitvi) nezakonitih migrantov.

Nemška kanclerka se zdaj z bliskovito hitrostjo umika od politike odprtih vrat za migrante, ko so ji javnomnenjske ankete začele kazati alarmanten padec priljubljenosti med nemškimi volivci.

Kot poročajo mediji se Merklova zdaj zavzema za izgon več tisoč neupravičenih prosilcev za azil, z namenom stabilizacije padca priljubljenosti. Kot je znano, bo njen tekmec v kanclerski tekmi Martin Schultz, ki mu podpora v primerjavi z Merklovo skokovito narašča.

Kritiki Merklove so že zdavnaj opozarjali, da je sprejem več kot milijona migrantov v Nemčijo velika strateška napaka. 

Prva varna država ne bo več Nemčija
Tudi iz Bruslja prihajajo podatki, da bodo razmislili o ponudbi dveh največjih držav članic, saj ima Evropska komisija enaka stališča glede reševanja migracijskega problema. V skupnem nemško-francoskem predlogu se namreč zavzemajo za preveritev kriterija “prva varna država” za zavrnitev azila.

Z novim predlogom bi se za varne države lahko razumelo tudi severnoafriške države, kot so Libija, da bi se vanje vračali nezakonite migrante. Voditelja dveh največjih držav želita namesto “gradnje utrdb,” množične migracije ustaviti in jih ponovno uvesti pod kontrolo.

M. P.