fbpx

Migranska invazija je za našo celino enako nevarna kot koronavirus

Slika je simbolična (Foto: STA)

Migranska invazija je za našo celino enako nevarna kot koronavirus. Pritisk na grške meje. Srednja in Vzhodna Evropa skušata Grkom pomagati, Zahodna Evropa pa sabotira obrambo meje. Bomo končno le doživeli evropsko pomladi in preprečili propad naše celine?

Ob širitvi epidemije koronavirusa v Evropi se je migrantska invazija na grško-turški meji v medijih nekoliko odmaknila v »drugi plan«, kar pa ne pomeni, da se je njena intenzivnost zmanjšala. Pritisk migrantov na mejo je še vedno močan, pomoč turških uradnih in poluradnih organov pri tem pa tudi. Grški obmejni organi na drugi strani delajo nadure, da pritisk, invazijo, preprečijo. Pri tem jim pomagajo pripadniki evropskih policijskih enot, ki so deloma v okviru Frontexa, deloma pa na iniciativo posameznih evropskih vlad prišli v Grčijo kot okrepitev grške policije in vojske, ki preprečuje migrantsko povodenj. Med njimi je tudi kontingent slovenske policije. Kamere grške državne televizije so Slovence »ujele« v konvoju policijskih kontingetov iz Italije, Hrvaške in Poljske, ko je prihajal na območje ob grško-turški kopenski meji. Kot rečeno, velike medijske hiše zdaj predvsem dajejo prostor širjenju epidemije koronavirusa in njenim posledicam, medtem ko se novice o dogajanju na grško-turški meji širijo predvsem po družbenih omrežjih. (Ne)poročanje velikih medijev o migrantski invaziji ni na mestu, grozeča invazija je za evropsko družbo enako nevarna kot epidemija koronavirusa. In ne pozabimo, oboje izvira iz Azije.

Azijska hinavščina

A opozarjanje na to dejstvo je po mnenju levoliberalnih globalistov rasizem in ksenofobija. Kitajska je šla celo tako daleč, da je uradno zahtevala, da se vsak, ki opozarja, da korona virus izhaja iz Kitajske, ali virus poimenuje »kitajski virus« oziroma »wuhanški virus«, utiša in kaznuje zaradi širjenja »rasističnega sovražnega govora« in »lažnih novic«. Pri tem pa kitajske oblasti same širijo izmišljije, češ da so virus ustvarili in lansirali Zahodnjaki, konkretno Američani. Podobno hinavske so tudi turške oblasti, ki dejansko spodbujajo in usmerjajo ter servisirajo migrantsko invazijo, pa si drznejo kritike, da o poskusih zavarovanja grške meje niti ne govorimo, razglašati za rasistično, ksenfobno in nacistično nasilje. Še več, turška stran kriči o »grškem nasilju«, čeprav migrante spodbujajo turški uradni organi, saj so celo z zažigalnimi sredstvi (molotovkami) zasuli grške obmejne policiste, in to ne le enkrat.

“Aktivisti” so slabo naleteli

Da gre pri tem pritisku na grško mejo (ne pozabimo, gre tudi za zunanjo mejo Evropske unije) za načrtovano invazijo, dokazujejo tudi izjave turških ministrov, ki so se hvalisali, da bodo migranti preplavili Evropo in zrušili evropske vlade. Tej grožnji navkljub pa je odziv večine evropske politike še vedno cagav. Vrh Evropske unije kljub vsemu turškega avtokrata sprejema kot verodostojnega sogovorca in ga skuša podkupiti z novimi stotinami milijonov evrov iz skupnega evropskega proračuna, globalistični migrantoljubci, zbrani v različnih nevladnih organizacijah, pa celo pihajo s turškimi oblastmi v isti rog ter obtožujejo grško vojsko in policijo »rasističnega nasilništva«, ko ti skušajo ustaviti horde migrantov, ki naskakujejo meje. Migrantoljubske organizacije, ki jih bogato financirajo globalistični »progresivni« skladi (npr. Sorosova »Odprta družba«) in dobivajo tudi proračunska sredstva, ki jim jih odmerjajo predvsem levoliberalne vlade (pri čemer niti sluzavi kvazi desničarji niso nedolžni), so tudi poslale skupine »aktivistov« na omenjeno obmejno območje, da bi delali težave na kriznem območju. Pri tem pa so mnogi teh aktivistov slabo naleteli, saj so domačini, ki prebivajo na najbolj kritičnih območjih, že do grla siti težav, ki jih prinašajo »redne« migracije, zato si težav, ki bi jih prinesla invazija, niti najmanj ne želijo. Domačini so se zato večkrat verbalno in celo fizično znesli nad migrantoljubskimi »aktivisti« in jih pregnali.

Sabotaža “progresivcev”

Nekatere »progresivne« vlade pa skušajo tudi na drugačne načine sabotirati grška prizadevanja pri obrambi meje. V prvi vrsti sta tu Finska in Danska; policisti iz teh dveh držav so celo pomagali migrantom pri prehajanju meje. To sicer ni zelo presenetljivo, saj vladna kabineta obeh omenjenih držav obvladujejo mlade levoliberalne »aktivistke«, ki so se večinoma politično kalile prav v nevladnih »progresivnih« organizacijah, ko podpirajo množične migracije. Sabotiranju zavračanja invazije so se pridružile tudi migantoljubske levoliberalne vlade Francije, Nemčije, Nizozemske in Španije, ki so se ponudile, da bodo sprejele na tiso

e »mladoletnih migrantov«. No, kar se mladoletnih migrantov tiče, prav Francija (o tem smo že pisali) priznava, da je njihovo preverjanje tako ohlapno, da je kar petina »mladoletnikov« v resnici odraslih, rekorder je možakar, ki na papirju šteje rosnih 16 let, dejansko pa jih ima sedeminštirideset! In sploh, izkušnje iz širokoustenja tipa »zmoremo, pri nas je prostora za vse«, ki ga prakticirajo zahodnoevropske države, predvsem Nemčija, pomeni kasnejše vsiljevanje množice migrantov drugim državam, predvsem tistim v Srednji in Vzhodni Evropi.

Višegrajci ponujajo pomoč Grkom

No, del evropske politike dejansko skuša pomagati Grkom pri ustavitvi invazije. Višegrajske države in Avstrija so denimo ponudile na stotine policistov, ki bi tudi zunaj kontingentov Frotexa priskočili na pomoč Grkom. Bolgarija je odgovorila na prošnje Grčije in odprla jezove, s čimer je dvignila nivo vode na reki Marici, ki je mejna reka med Turčijo in Grčijo, in tako otežila migrantom prehod preko meje. Pomoč obljubljajo tudi druge države na Balkanu. Pri tem ne gre prezreti, da so pomoč predvsem obljubile tiste države, ki so zgodovinsko že imele opravka z invazijami azijskih hord.

Se bo Evropa končno zbudila?

Se je pa v zadnjem času le pojavil žarek upanja, ki nakazuje možnost spremembe mišljenja v zahodnoevropskih državah. Rezultati nedavne ankete namreč kažejo, da je 42 odstotkov Nemcev mnenja, da so sprejeli že zadosti migrantov in da jih ne potrebujejo še več, 33 odstotkov vprašanih podpira sprejemanje migrantov, petnajst odstotkov vprašanih pa »ne ve« ali »nima mnenja«. Posledica teh anketnih rezultatov je nedavno glasovanje v parlamentu največje nemške zvezne dežele Severno Porenje-Vestfalija. Nov uvoz migrantov, ki ga propagira kanclerka Angela Merkel, so družno zavrnili Alternativa za Nemčijo, liberalci, krščanski demokrati in celo socialisti, kar je bil velik šok za globalistične migrantoljubce. Upajmo torej, da to ni le osamljena lastovka, ampak začetek evropske pomladi, začetek konca norosti, ki grozi, da bo uničila našo kulturo, zgodovino in tradicije ter spremenila našo celino v multikulturno greznico.

Bogdan Sajovic