Migranti v nizkem startu, zahtevajo odprtje mej – Slovenija pa nujno potrebuje zaprtje, sicer nam grozi nova invazija!

Poskus odhoda iz migrantskega centra Miral v Veliki Kladuši. (vir: N1)

Iz Bosne in Hercegovine poročajo, da so se tujci iz migrantskega centra v Hadžićih pri Sarajevu in sarajevske vojašnice že preselili v Bihać in Veliko Kladušo – kraja, ki sta od slovenske južne meje oddaljena približno 70 kilometrov. Migrantska centra pri Sarajevu pa sta že prazna. Domačini navajajo, da tujcev pri tem prehajanju nihče ne ovira, niti nadzira, kar še dodatno spodbuja ostale, pa tudi sicer jim v BiH zelo primanjkuje policistov, saj 25 kilometrov državne meje varuje en sam policist.

V soboto je bil pred migrantskim centrom Miral v Veliki Kladuši velik protest migrantov, ki zahtevajo, da Evropska unija in Hrvaška odpreta meje. Zahtevajo tudi boljšo oskrbo, več in boljšo hrano, ogrevanje in podobno. Nekateri sicer navajajo, da naj bi mejni prehod Maljevac med BiH in Hrvaško kmalu spet zaprli. Vsi skupaj pa pričakujejo, da bo spomladanski val v letu 2020 bistveno večji kot pred letom dni.

Včeraj je nato več sto migrantov poskušalo oditi iz sicer prepolnega centra Miral. O tem so poročali agencija Reuters in nekateri hrvaški ter bosanski mediji. Med poskusom zapustitve Mirala je bilo slišati vzklike Svoboda, Vrnite nam denar, Prenehajte nas pretepati. Slednje naj bi bilo uperjeno zoper hrvaške policiste, ki jim dokaj uspešno preprečujejo prehod državne meje. Policisti so včeraj nekaj migrantom odvzeli prostost, ranjenih ni bilo.

Foto: epa

V centru Miral se trenutno nahaja okoli tisoč ljudi, kar je 300 več od zmogljivosti. Mediji še poročajo, da je v letu 2019 skozi BiH šlo okoli 50 tisoč migrantov, večinoma so se izrekali za državljane Pakistana, Afganistana, Iraka, Maroka in Sirije. Po nekaterih raziskavah bosanskih oblasti sicer kar 90 odstotkov migrantov ne pove svojih pravih osebnih podatkov.

Ob tem še spomnimo, da je slovenska policija lani prijela dobrih 16 tisoč migrantov. Če podatek o 50 tisoč, ki so šli skozi BiH, drži, je na dlani, da so jih prijeli manj kot tretjino.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska

 • Steiermark

  Naj takoj odprejo meje, ampak tiste, skozi katere so se v BiH privlekli ! Naj se vrnejo v turčijo ali pa kar direktno domov! Mi jih imamo že preveč in jih ne potrebujemo, še tiste ki so nam jih vrinili naj pošljejo nazaj, ker odžirajo kruh našim upokojencem, ki hirajo , tudi po 40 letih garanja, s 400 evri penzije! Fuj gniloba satanistična, svetovnih razsežnosti!

  • zaslosds

   Še te šamije deportirat,ki so tu s fujonko,jojjojovovo vred.

 • ljubinica

  Kdo hoce unicenje zahodne civilizacije?

  Kdo strasansko sovrazi Evropo in krscanstvo?
  Poglejte si na You tube:
  Adam Green Know More News
  Esau&Jacob: The Ancient Conflict

 • mona lisa

  Naj se čimprej sestavi vlada in se uredi da migrant ne bodo vsak dan kot zdaj vstopali v državo. Popolna zapora za dijake. Janša reši nas.

 • Lisjak

  Kdo pravi,da Šiptar ne dela???
  Pri Šarcu se ne dajo. Nadaljujejo z naročili in sklepanjem pogodb, ki se nanašajo na tujce, ki nezakonito prestopijo državno mejo in jih morajo nato policisti na njihovo željo (ki je za policiste “ukaz”) brezplačno odpeljati v azilni dom.

  Tokrat je vladni urad, ki deluje neposredno pod okriljem kabineta predsednika vlade Marjana Šarca, sicer v odstopu, včeraj objavil pogodbo za storitve tolmačenja in prevajanja za potrebe migrantov.

  Znesek pogodbe oziroma okvirnega sporazuma, kot to poimenujejo, je 107.000 evrov. Trajanje pogodbe je 24 mesecev. Še za dve leti tako načrtujejo potrebe po prevajanju in tudi sodnemu tolmačenju zadev, ki se nanašajo na migrante. Vse to bomo plačali vsi državljani.

  Za prevajanje in tolmačenje so izbrali kar 11 prevajalcev ali prevajalskih hiš.

  • Lisjak

   Izbrani bodo v slovenščino prevajali iz naslednjih jezikov:

   arabščina,
   paštu,
   farsi,
   kurdščina,
   tigrinjščina,
   turščina,
   solmaščina,
   ruščina,
   albanščina,
   pandžabi,
   urdu,
   hindi,
   ukrajinščina,
   bosanščina,
   tigrejščina,
   amaru,
   vietnamščina,
   angleščina,
   italijanščina in
   francoščina.

  • semicstane

   To se ni nič, kje so tukaj še oblačila in obutev ki morajo biti pravih blagovnih znamk, katerih si še domači ki delamo ne moremo privoščiti pa hrana ki mora bit halal da jim je be pas mater kozjejebsko in seveda Fajonki in ostalim migrantoljubcem.

   • samsara

    Pa hrana biološko pridelana in en meni se lahko v mesecu dni ponovi največ dvakrat, sicer bi bilo to zelo hudo in slabo za nezakonite vdiralce na ozemlje slovenske države.
    Ustavin sodniki, razen ddr. K. Jakliča, pa podpirajo masovno invazijo opisanih na dvomilijonsko državico, s pravico do individualne obravnave njihovih zahtev za azil (neomejeno rento in All-Inclusive storitve in udobje na račun tlačanov udbofevda).
    Sam kot državljan in davkoplačevalec dajem odpoved ustavnim sodnikom, ker ogrožajo varnost, zdravje in življenje sodržavljanov, ter zavestno ogrožajo obstoj države in naroda.

    • samotoje

     Citiram:
     Klemen Jaklic
     @kjaklic

     Predvčerajšnja odločitev ESČP: ko množica ilegalno prestopi Schengensko mejo, nima pravice do individualne obravnave. Skladno s Konvencijo je država upravičena takšne osebe vrniti brez individualnega postopka.

     462
     11:38 AM – Feb 15, 2020
     Twitter Ads info and privacy

     309 people are talking about this

 • ZatonMesecnikov

  Zanimivo je tole, poročajo pol leta nazaj o 20.000, pa 50.000, sedaj le še 1000. Ni čudno, da avstrijski komentatorji pod podobnimi članki zahtevajo zaprtje meje s Slovenijo.

 • Olga101

  Kdor si jih je uvozil, naj jih živi! Bosanci bi se šli švercarijo z ljudmi, živimo naj jih pa Slovenci!!! Malo morgen!
  Mar ni evropsko sodišče odločilo, da jih lahko države vračajo tja, od koder so prišli?

 • Andrej

  So že v fazi ZAHTEVANJA.

 • šmentanamuha

  Glede na nedavno razsodbo ESČP glede ilegalcev, mislim, da se bo kmalu odprla meja proti Grčiji in bomo tem turistom samo še pomahali v pozdrav.

  • Felikss_AH

   Na žalost na to lahko kar pozabiš, ker UNHCR je nad ESČP… sam UNHCR je pa navaden potrčko tistega čemur se poenostavljeno pravi NWO. Tudi vse “pogodbe” od Barcelonske, UNHCR Global Compacta do Marakesha so “nezavezujoče” zavezujoče in im podlega tudi “opevani” ESČP. Take zadeve se urejajo samo po naravni poti – z silo… bolj natančno vojnami…in tako je že od davnin.

   • samotoje

    Razsodbe ESČP so države EU dolžne spoštovati. Temu je podrejeno tudi US.
    Klemen Jaklic
    @kjaklic

    Predvčerajšnja odločitev ESČP: ko množica ilegalno prestopi Schengensko mejo, nima pravice do individualne obravnave. Skladno s Konvencijo je država upravičena takšne osebe vrniti brez individualnega postopka.

    11:38 AM – Feb 15, 2020
    Twitter Ads info and privacy

    309 people are talking about this

    • Felikss_AH

     O temu lahko govori 309, 3009 ali 3,000,000,009 ljudi… ali cela planeta… ne spremeni pa tistega kar sem napisal. Zakaj? … zato ker je pri tej razsodbi šlo za en konkreten primer kjer sta dve Negroidne stranke tožile Španijo in tema dvema ni bilo ugodeno… pri tem pa tudi obrazloženo zakaj. Catch-22 pa je v naslednjem –

     11. Tožeči stranki in vlada sta vložili pisna stališča o dopustnosti in utemeljenosti zadeve.

     12. Belgijska, Francoska in Italijanska vlada, ki jim je bilo dovoljeno posredovanje v pisnem postopku (drugi odstavek 36. člena Konvencije in člen 44 § 3), so predložile pripombe tretjih oseb. Pripombe so prejeli tudi komisar Sveta Evrope za človekove pravice in UNHCR, CEAR in Skupina AIRE, Amnesty International, ECRE in Mednarodna komisija pravnikov, ki se jim je pridružil Nizozemski svet za begunce. V spis so bila vključena tudi pisna stališča OHCHR v postopku v senatu. Stranke so na te pripombe odgovorile med ustnimi stališči na obravnavi (člen 44 § 6).

     13. Na obravnavi je govorila gospa Dunja Mijatović, komisarka za človekove pravice od 1. aprila 2018, v skladu s tretjim odstavkom 36. člena Konvencije. V obravnavi je sodeloval tudi UNHCR, ki mu je predsednik dopustil sodelovanje v ustnem postopku pred velikim senatom v skladu z drugim odstavkom 36. člena.

     Pogodba o Evropski uniji (kakor je bila spremenjena z Lizbonsko pogodbo, je začela veljati 1. decembra 2009)…že samo leta 2015 pa je bilo več kot milijon in pol nasilno-ilegalnih vdorov v EU… pri čemer so večino tvorili divjaki tipa kot sta bila ta dva v tej sodbi. Od 2015 do danes se vdori nadaljujejo… tokrat samo še moški… v glavnem razne vucibatine, lopovi, brezdelneži, dezerterji, notorni kriminalci in celo pripadniki ISIS. Iz Libije ih pobirajo Soroseve barke in “rešujejo” v Italijo, pri čemer so celo Salvinija umaknili ker je motil pretok teh proti katerim je razsodilo ESČP. Nihče ne deportira, razen redkih izjem, ki so pogosto neuspešne ker podivjajo razne usekane babure iz vsemogočih združenj. Sloveniji Italija vrne nekaj teh, Slovenija je baje vrnila na “tisoče” PoP-ovih in RTv Slo “prebežnikov” Hrvaški… kam ih je pa ta vrnila? V Bosno prihajajo valovi novih… tako imenovani Push-back pa je prepovedan. Vse to se nemoteno dogaja navzlic konkretni razsodbi ESČP v Španskem primeru.

     Kdo bo pa razveljavil Islamofilno sodbo “Slovenaćkog Ustavnog KrivoSuda”? … Policaji v Sloveniji sledijo ukazom Načelnikov Postaj… ti pa sledijo ukazom z vrha Policije… ta pa izvaja kar ji politika ukaže… Slovenaćka Politika pa je Islamo-Afro-filna… čemur se je tudi “nezavezuječe” zavezala… na veliko veselje prismojenih bab ki se s temi še parijo ob splošni nezainteresiranosti večine folka.

     S tistimi Twitti se še zadnjice ne da obrisati

     • samotoje

      Pri tej razsodbi je šlo za precedenčni primer, zato bo morala Slovenija spremeniti zakon, ki ga je US delno razveljavilo. oz. sprejeti nov zakon, ki mora glede na razsodbo ESČP precej zaostriti pogoje za obravnavo prošenj za azil in pospešiti vračanje nezakonitih invazivcev. Verjetno se strinjava, da ravnanje bosanskih oblasti, tihotapski kriminal NGO in vse ostalo, ni stvar slovenske zakonodaje.

     • Felikss_AH

      Kar si napisal je vse lepo in prav… vendar vic je v temu da Slovenska zakonodaja, kolikor sem uspel spoznati, ne “obvlada” zavezujoči instrument presedana kot ga pozna Anglofonski pravni sistem. Tu gre bolj po Serpentinškovo… včeraj je bilo tako… danes malo drugače… jutri pa ugibajte. Tudi če formalno spremenijo tisti “popravek”… glede ilegalnih “prebežniških imigracij” se ne bo spremenilo nič v ravnanju s temi. Preveri UNHCR Slovensko stran pa boš videl kako jahajo nad postopki policije. Dokler ne bo “explodiralo” pri vsaj treh velikih v EU, iz te mokce ne bo nič.

 • Felikss_AH

  Ja… zgodovina se ponavlja… čeprav ne v fotokopirnem stilu, se pa v ključnih parametrih… Islam po niti 100 letih premora zopet prodira v Evropo… Vojna Krajina pa je kot “Austro-Ogrska” obrambna črta kjer se je Severno Evropo branilo pred vdori Turkov. Kot nekoč tudi tokrat novodobni “Turki” prebijajo Krajinsko linijo… pravzaprav ne prebijajo ampak jo pre-jogirajo in z lahkoto “vdirajo” naprej v delno im že osvojeni Severo-Zahod… pomeni da so tokrat bolj “uspešni”. Sicer ne terorizirajo več Evropejce (Evropejke) s sabljami ampak pretežno s “pimpeki”… in ob tem se mi zabliska en stari refren ki pravi – “Jutros rano poranili Turci, po kaldrmi vuku im se ….. sablje”

  Prvotno Otomansko “pimpekiranje” Južne Evrope je trajalo nekih 1300 let… tam nekje do 1912… a pomeni da bo tokrat daljše… ker glede na globino “vdora” bi se dalo sklepati da smo kar gotofi. Ali pa, zopet v skladu z fenomenom ponavljanja, lahko pričakujemo da se bo Evropa le zdramila v neko novo Križarsko Vojno proti večnim starim Muslimanskim sovragom. Tokratna eventualna Križarska Čistka, da bi res bila uspešna, bi morala pa primarno počistiti kompletno Levo Euro-Janičarsko sodrgo. Ti bi si zaslužili enako kot so stari Rimljani počeli z tistimi ki so im najedali Pax Romana. Namesto na križe (da se prišpara drgoceni les) dalo bi se okrasiti z Levo-Janičarskimi (predvsem Janičarkami) “pribitki” ali “obeski” vse mestne in cestne kandelabre po širni Evropi… in pustiti take Janičarske “jelke” kar do in še preko Božiča”… vse do Pomladi.

  • samsara

   He, he, spominja na zgled Vlada Tepeşa – Natikalca, ki je namenil invazivcem Turčinom učinkovit špalir.
   Ja, ne vem no, skrajne razmere ponavadi prinesejo skrajne ukrepe. Vzrok/akcija, vedno da tudi posledico. Bomo videli…

   • Felikss_AH

    Yeap… točno tako… namreč Newtonov tretji zakon gibanja pravi – – “Če prvo telo deluje na drugo telo s silo, deluje to na prvo z enako veliko, a nasprotno usmerjeno silo” – – Tudi človeštvo, kamor na žalost spadajo celo tile novodobni “osvajalci”, je del narave. Samo eno Pleme ki danes iz ozadja NWO ki mu popularno pravimo tudi Deep State, kreira vsa ta gibanja, pozablja na naravne zakonitosti, ker so uzurpirali vlogo Boga. Kakšno kazen si pa ti zaslužijo… ne bom opisoval ker je to antisemitizem in je kriminalizirano.

    • samsara

     Zakon vzroka in posledice je univerzalen kozmični zakon, kateremu so podložni tudi vsakršni Bogovi in ‘bogovi’ in sploh vse kar je znotraj in tudi izven omejenih zaznav, vedenja, razumevanja in zavedanja omejenih in še dokaj nevednih bitij-ljudi.
     Kako ga posamezne skupine ali posamezniki imenujejo ali etiketirajo, tudi kakšen odnost zavzemajo do njega ali ga celo vcepljajo in vsiljujejo drugim, je za delovanje omenjenega kozmičnega zakona povsem brezpredmetno. Deluje v svojem ritmu, trenutnim človeškim naseljencem Zemlje pretežno nerazumljivem in nedoumljivem, a deluje. Je absolutno nesentimentalen, njegov namen pa je učenje, ozaveščanje in kliče k prebuditvi dremajočih kimavčkov, ki čakajo znotraj cone relativnega udobja, da jih bo že nekdo odrešil. Kot, da jim kaj takega pripada samo zato ker obstajajo, morda s tem namenom izvajajo nekakšne rituale… in so si sami to tako zamislili, ali so jih nekateri tako indoktrinirali, zaslepili.
     “Brez muje se še čevelj ne obuje”, saj veš ;-)

 • pajot

  Kje sta Andrej Turjaški in vitez Adam Ravbar?

  • samsara

   Ko bo nastopil pravi trenutek, se bosta pojavila.
   Morda jih bo še več v njuni družbi.

 • Mirko

  Z letalom iz Sarajeva lahko poletijo kamorkoli v Evropo, kjer bi jim tista država, ki jih vabi, odprla meje. Še enkrat https://www.flightradar24.com/airport/sjj/arrivals iz Istambul priletijo trije leti na dan torej okoli 600 potnikov, torej je BiH bogata država, da ima toliko letov v Istambul dnevno to je 1100 letov letno oz. prepeljejo lahko 660.000 ljudi letno. V Libijo (Misrata) https://www.flightradar24.com/airport/mra/arrivals pa iz Istambula tri ali štiri lete dnevno v državo, kjer divja vojna. Torej tudi tja Turki “izvažajo” islamistične vojščake. Veliki senat ESČP pa je jasno napisal, da se lahko vrne VSE ki nelegalno prečkajo meje, brez opcije za azil. Hrvati bojo veseli vsakega, ki jim ga vrnemo, ker bo še vedno imel denar in mobitel.

 • Slovenec

  Čimprej naj bo na oblasti desnica in Janša naj zapre meje, drugače bo izredno hudo se posebej za Slovence ob jugo-vzhodni meji.

 • samsara

  Računajo, da bi še lahko ujeli veljavnost sodbe izdajalskega Ustavnega sodišča RS, ki je ustvarilo pravno podlago za invazijo tujerodnih nepovabljeih oportunističnih nezakonitih vdiralcev na ozemlje slovenske države.

  Kot državljan Slovenije in davkoplačevalec, dajem kolektivno odpoved (izjema je ddr. Klemen Jaklič) US, ker namerno ogroža varnost, zdravje, življenje in premoženje slovenskih državljanov, kar vse pa je tudi njihova/naša ustavna in človeška pravica.
  Poleg tega jim očitam veleizdajo z vsem kar temu sledi. Odvzel bi jim pravico do opravljanja poklica sodnika na kakršnikoli instanci in jim doživljensko prepovedal zaposlitev v kakršnikoli državni službi.

 • Van Der Waals

  NE VEM KAJ MISLIJO… DA JIH ČAKAMO Z ODPRTIMI ROKAMI (RAZEN ANTOKOTA KI JIH FUTRA Z PRORAČUNSKIM DENARJEM).

 • Domoljub

  Kdo še lahko ustavi poblaznele levake… Agende migrantskih potrebnih polopic, ekoloških avtistk iz bogatih družin, visoko perspektivnih (s stališča človekove prihodnosti) LGBTR-jevcev – pa kaj se jim je na Marxovi strani res odpelo do konca? Armagedon je očitno vse bliže.

  • samsara

   Ustavi in odstavi jih lahko le prebujeno in ozaveščeno ljudstvo, ki zaenkrat še prenaša in celo dobro plačuje in zasipa z najraznovrstnejšimi ugodnostmi tiste, ki jih/nas vodijo po poti uničenja.
   Kakšna bo cena tega spoznanja/prebuditve? Odvisno od ljudstva samega in njihove svobodne volje.

   • Domoljub

    Načeloma res. A “svobodno voljo” oblastniki po Orwellovem vzoru oblikujejo preko svojih uzurpiranih medijev. Pri nas tako rekoč ves čas od 1945. Drugod od prihoda Obame na oblast v ZDA. Kaj storiti zavednemu in kritičnemu državljanu, reciva torej 5% populacije?

    • samsara

     Ne drži!
     Svobodno voljo zamenjuješ s ‘svobodno voljo’ kot jo omenjaš, kar kaže na to, da je, tako kot velika večina ljudi ne dojemaš pravilno. Med razumevanjem in dojemanjem je odločilna razlika. Osnova za pravilno razumevanje oz. dojemanje, je ozaveščenost. Pravilno videnje in razumevanje dane situacije in ne po liniji najmanjšega upora in napora kopiranje ali privzemanje takšnih ali drugačnih pridig, subtilnih slepil, iluzij, s kaerimi najraznovrstnejši ‘dušebrižniki’ in oblastniki nadvse premeten bombardirajo nevedne in neozaveščene.

 • hajduk

  Brez panike, saj ne mejimo na bosno, preden bi karavana prišla do nas, mora prečkati 70 kilometrov Hrvaške đamaherije.

 • rubec

  Turki so morali za vsak top, da so ga privlekli pred obzidje Konstantinopla, vpreči svojih 60 do 70 volov.
  Ne vem s kakšnim orožjem se nas bodo zdaj lotili, sem pa prepričan, da je v sloveniji za evropo sesut že v sloveniji dovolj volov.

  • Felikss_AH

   He, he… močna… in še drži kot biblijsko proročanstvo

 • Anton Slapnik

  ona vrla eu poslanka jim bo pa pregledala odsotnsot ( prisotnost ) kalamar obročka

 • xtc

  Nemara bi celo kazalo odpreti meje do nekarerih preizkušenih tehnelogij,malce remontapa b mogoče zadeva šla pa priklop na zeleno eektriko -saj smo zeleni ……… pa to.