fbpx

Migranti v taboriščih posiljujejo otroke vpričo mater

Foto: STA

Grške oblasti preiskujejo številne primere ekstremnega nasilja in spolnih napadov med migranti, ki živijo v malem zapuščenem mestu poleg atenskega letališča. O spolnih napadih poročajo tudi po Evropi.

Tisoče migrantov preseljujejo iz nekdanjega letališča Ellinikon v več migrantskih kampov po Grčiji. Temu ukrepu se upirajo družine z otroki, saj nočejo biti skupaj s problematični migranti – mladimi moškimi, piše spletna stran Breitbart.

Prihod mladih moških je naredil pravo zmedo. Afganistanski oče petih otrok je obupan dejal, da je tam kot na Divjem zahodu. “Ne grem nazaj, prav tako ne moji otroci.” Preselitev so odredili zaradi smrti 17-letnega afganistanskega fanta, ki ga je z nožem zabodel prebivalec taborišča v Ellinikonu. Iz migrantskega kampa se sliši veliko govoric, da se tam dogajajo redna posilstva otrok.

Otroka so ji posilili pred njeni očmi
Zabeležena je tudi prijava afganistanske matere, ki je bila priča posilstvu svojega otroka s strani drugih migrantov. Številni mladi možje imajo težave z alkoholom, zato kričijo, so nasilni in počnejo grde reči, vendar se jim nihče ne upa postaviti po robu. “Priče smo bili posilstvom mladih fantov in deklet v tukajšnjih kopalnicah ter ropom družin, ki so jim grozili z noži,” pravijo obupani migranti.

Levičarski aktivisti dopuščajo posilstva
Zloraba otrok v migrantskih centrih je ena od večjih nesrečnih stranskih učinkov te migrantske krize. V Grčiji so priča zlorabam celo petletnih deklic, ki so jih posilili afganistanski moški, medtem ko se  v Avstriji, Nemčiji in na Švedskem dogajajo posilstva otrok na javnih bazenih.

Zadnji tovrstni incidenti prihajajo iz Linza v Avstriji, ko je šest neznancev na bazenu obkolilo triletnega dečka in so ga z rokami otipavali pod kopalkami. V Kölnu pa je šest moških otipavalo 12-letno deklico.

Nekatera kopališča in zdravilišča so že prepovedala vstope migrantom, a so ti ukrepi trajali le začasno, saj so jih morali ukiniti zaradi protestov aktivistov, ki migrante podpirajo. V enem primeru je prepoved veljala le 24 ur, saj so bili pritiski levice, ki je grozila s pravnimi sredstvi, preveliki.

M. P.