fbpx

Zaradi spolnega nadlegovanja plavalk migrantom prepovedali vstop v javne bazene

Slika je simbolična; Foto: Pixabay

V mestu Bornheim na zahodu Nemčije so moškim prosilcem za azil prepovedali vstop v javne plavalne bazene, potem ko so se ženske pritoževale zaradi spolnega nadlegovanja. Pri tem naj ne bi šlo za kazniva dejanja, so danes sporočile lokalne oblasti.

Po Evropi se povečujejo spolna nadlegovanja in strah pred novimi spolnimi napadi migrantov, zato mesta z veliko migranti sprejemajo različne prepovedi.

Podobno prepoved so že pred dobrim mesecem dni sprejeli tudi v francoskem mestu Calais, kjer morajo obiskovalci na vhodu v bazen pokazati veljaven dokument, iz katerega je razviden stalni naslov. V kolikor obiskovalci stalnega prebivališča v Franciji nimajo, jim je vstop na bazen prepovedan. V mestu Rheinberg na Spodnjem Saškem pa so medtem odpovedali načrtovano pustovanje, saj v bližini kraja, kjer običajno poteka karneval, vozi vlak do begunskega centra.

Prepoved so migranti iz bližnjega centra sprejeli z razumevanjem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemčija je samo v lanskem letu prejela preko 1,1 milijona prošenj za azil; od takrat se število izgredov, povezanih z migranti, le še povečuje.

A. D., STA