Migrantska Džungla je bila zaradi požara videti kot bojišče – migranti so podivjali

Policija straži migrantski kamp po požaru (Foto: epa).

V migrantskem kampu ‘Džungla’ je izbruhnilo več požarov in to zaradi prizadevanj francoske vlade, da bi ta kamp odstranili, migrante pa razpršili v manjše in bolj urejene centre po vsej državi. Ko so pričeli delavci odstranjevati infrastrukturo kampa, so se pričeli migranti upirati, čeprav po poročanju očividcev razmere res niso bile primerne za ljudi. Nasprotovanje migrantov se je zaostrilo do podtikanja požarov.

Poročevalec RT je povedal, da je odjeknilo je tudi več eksplozij, verjetno s pomočjo  prenosnih rezervoarjev za zemeljski plin. Za posredovanje gasilcev je morala policija zavarovati vhode in ceste. Gasilske akcije in požari so vnesli popolni kaos in ta je ostal tudi, ko so požare uspeli pogasiti. O nočnem dogajanju v ‘Džungli’ ni bilo informacij, saj so migranti javno izrazili grožnjo za vsak poskus približevanja.

Akcija premeščanja migrantov se je pričela v ponedeljek. Premestili naj bi jih v 300 drugih centrov po vsej Franciji. Ko so migranti videli, da jih bodo pričeli razvažati z avtobusi, so poskušali preskočiti avtocestno ograjo. Francoske oblasti so morale uporabiti policijo, da so jih potisnili proč od ograje.

Kako je nastala ‘Džungla’?
V bližini mesta Calais so se pričeli zbirati različni migranti, v neslavnem kampu ‘Džungla’, ki je nastal januarja 2015, pa je bivalo okrog 1000 ljudi. Nastal je kot dnevni center, namenjen zatočišču za okrog 50 žensk in otrok. Ko je izbruhnila migrantska kriza, se je število priseljenih povečalo s 1000 na 10.000 ljudi. Migrantska Džungla je bila zaradi požara videti kot bojišče 1

Migranti so takoj zgradili začasno mesto pod milim nebom, zato je bilo področje obremenjeno z mnogimi problemi, kot npr. naraščajoč kriminal in nelegalna trgovina. Prebivalci kampa so se pogosto spopadali s policijo, ki jim  je poskušala  preprečiti dostop do avtoceste, kjer so se vzpenjali na tovornjake, da bi se pretihotapili v Anglijo. Tudi požari so nastali iz protesta in da bi v paniki lahko izrabili priložnost za nelegalni prehod meje do obljubljene dežele – Anglije.

A. B.

 • Feriss.H

  Neki tu ne štima, kar naprej nam govorijo kako so “begunci” in “migranti” naši novi znanstveniki, inovatorji, doktorji in podobno, skratka same pridobitve, zdaj pa naenkrat kriminalci in švercerji. Še vedno se Evropa ni znebila Rasizma, uboge”migrantske” “otroke” in “mladino” zmerjajo s kriminalci in celo s posiljevalci. Le kako neki so ti “ubogi otroci” lahko posiljevalci na primer.

  Tudi tale primer iz EUtimesa je “zlonameren” – 21yo Jihadist UK Refugee posing as 12yo “child” Threatens To Kill His Foster Mom & Her Kids – http://www.eutimes.net/2016/10/21yo-jihadist-uk-refugee-posing-as-12yo-child-threatens-to-kill-his-foster-mom-her-kids/

  To ne more biti res, da bi 21-letni Afghanistanski “otrok” kar grozil da bo pobil svoje dobrotnike ki so ga posvojili. Članek sta objavila tudi “rasistična” Dailymail – http://www.dailymail.co.uk/news/article-3863392/Foster-mother-discovers-12-year-old-Afghan-refugee-orphan-cared-21-year-old-jihadi.html – in The Sun – https://www.thesun.co.uk/news/2030373/migrant-foster-mum-reveals-her-horror-at-discovering-12-year-old-refugee-in-her-care-is-actually-a-21-year-old-jihadi/

  V Sloveniji bo čisto drugače, tu bo Država posvojila vso to 20 do 30 letno “migranstko mularijo” in jih bodo nastanili v otroške džungle z ropotuljicami in dudicami. Zavedne Slovenske družine bodo lahko posvajale te “gremline” po izbiri. Vsaka bo dobila mreže in si bodo nalovili primatov kolikor ih lahko nosijo domov.

 • xtc

  Uporabiti silo za zatrtje nemirov;kamp pa zravnati in uničiti in preprečiti nastanek novega:

 • Olga

  Enosmerna karta za tja, od koder so prišli! Komaj čakam Sarkozija, da naredi red!

  • Razocarana

   Kar Sarkozi zdajle faflja po medijih je enako Cerarjevem nakladanju pred volitvami; samo vaba za volilce nič drugega.

 • Razocarana

  Če bi vse države držale že napisanih zakonov glede ilegalnih prehodov, črne gradnje, in ilegalnih migrantov, do Jungle in podobnih primerov ilegalnih kampov sploh ne bi prišlo.
  Poleg tega pa je potrebno poudariti, da nobeden izmed ilegalcev v Jungle, ni bil prisiljen bivati tam, ter da so namerno zavračali da bi zaprosili za azil v Franciji.

  Evropske države bi morali že leta nazaj ukiniti socialne prejemke za ilegalce, ki so glavna motivacija za vdor migrantov v Evropi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!