fbpx

Migrantska kultura posilstev v praksi

Foto: Demokracija

Lansko leto jeseni sta v avstrijsko javno hišo vstopila moška, mladeniča, stara 19 in 23 let. Iračana, ki sta leta 2015 v do sedaj največjem migrantskem valu prišla v Avstrijo in tam zaprosila za azil ter od tedaj naprej živela na socialni podpori.

Ker je življenje prosilcev za azil žalostno in osamljeno, sta postala stalni stranki linškega bordela Moulin Rouge, kjer sta skrbela za svoje mesene in pivske užitke. A vendar socialna pomoč, denar avstrijskih davkoplačevalcev, ni zadostovala za vse njune potrebe, tako da sta večkrat pila in se z dekleti družila na kredo ter si tako nabrala precejšen dolg. Ker dolga nista mogla plačati, sta si izmislila nov način za njegovo poravnavo. Lastnika bordela sta začela izsiljevati, da ga bosta s pomočjo še enega prosilca za azil in dveh Čečenov pretepla, lokal pa uničila in zažgala, če jima ne bo odpisal dolga, vsak mesec izplačal še 2.000 evrov za nekakšno varovanje in za povrh dodal še neomejen brezplačni seks. Lastniku je uspelo izsiljevanje posneti in ga izročiti organom oblasti, zato sta se Iračana kaj kmalu znašla pred sodnikom. Ta ju je zaradi izsiljevanja in groženj obsodil na 15 mesecev zaporne kazni, od katerih jih bosta morala po zakonu odsedeti samo pet.

Migrant plenil in posiljeval trupla
Medtem v Združenem kraljestvu odmeva primer migranta, 23-letnega Kasima Khurama, ki je vlomil v pogrebno podjetje v Birminghamu in odpiral krste, kradel nakit pokojnikom in svojo spolno slo zadovoljil na truplih dveh žensk. Policija ga je aretirala na kraju samem, saj se je med njegovim amoralnim početjem sprožil tihi alarm. Pred sodnikom storilec ni znal pojasniti svojega početja, češ da je bil to noč omamljen. Njegov novi naslov bivanja bo zapor.

Svoje nekdanje dekle štirinajstkrat zabodel
Afganistanec Ahmad, ilegalni migrant, je v Nemčijo prišel leta 2015 kot mladostnik brez spremstva in zaprosil za azil, ki pa so mu ga zavrnili. Sedaj se je pred sodiščem zagovarjal za umor svojega nekdanjega dekleta, 17-letne Nemke Mirelle, ki jo je štirinajstkrat zabodel s kuhinjskim nožem, potem ko je prekinila njuno zvezo, ker se ni želela spreobrniti v islam in ni želela nositi muslimanske rute okrog glave. Na sodišču ni opravičeval svojega početja, pač pa je poskušal igrati na karto svoje starosti oziroma polnoletnosti v času storjenega dejanja, a mu sodnik ni verjel in je naročil forenzično testiranje njegove starosti. Forenziki so potrdili, da gre za odraslo osebo, po vsej verjetnosti v poznih dvajsetih letih, zato so ga obsodili na dosmrtno ječo, kar bi po dosedanji praksi pomenilo najmanj 15 let. Potem bo zaradi primernega vedenja verjetno prišel na prostost.

In kam gredo “vsi ti dobri fantiči”?
Čeprav je frazem, da gredo “na hladno”, gredo pravzaprav ne samo na toplo, pač pa tudi − v nasprotju z državami, iz katerih prihajajo − v okolje z odličnimi življenjskimi razmerami. Skoraj nič dela, toplo pozimi in hladno poleti, izobraževanje, hrana po izbranem jedilniku, rekreacija, televizorji, vse zastonj. Vse na stroške davkoplačevalcev. Švica je objavila statistične podatke, da se je število zapornikov od leta 1988 do lanskega leta povečalo za petdeset odstotkov, prav tako pa je statistika pokazala, da je bilo v teh letih okrog 24 odstotkov zapornikov švicarskih državljanov, 31 odstotkov migrantov, ki so se naselili v Švici, 45 odstotkov zapornikov pa je bilo tujcev, ki niso imeli nikakršne povezave s Švico. Krajše obdobje zadnjih desetih let pa kaže velike spremembe: švicarskih zapornikov je samo še 20 odstotkov, 28 odstotkov je prišlekov z urejenim statusom in 52 odstotkov je migrantov azilantov. Osemdeset odstotkov zapornikov je torej tujcev. Tudi v Nemčiji je podobno. V njihovih zaporih je več kot polovica tujcev. In njihova kazniva dejanja, zaradi katerih jim države plačujejo bivanje v zaporih? Časopis Berliner Morgenpost je na podlagi uradnih podatkov preračunal in objavil primerjavo, v katerih kriminalnih panogah so tujci najbolj zastopani. Zmagovalna panoga je žeparstvo, kar 90,7 odstotka storilcev je tujcev, sledi preprodaja heroina s 84,9 odstotka, kraja avtomobilov z 79,6 odstotka, preprodaja marihuane z 62,5 odstotka …

V kraju North-Rhine v Vestfaliji so zapornike razvrstili po državah; prihajajo iz 113 držav, najbolj zastopana država je Turčija, sledi ji Maroko. Prav tako narašča število zapornikov muslimanske veroizpovedi. Če jih je bilo leta 2017 med dvajset in trideset odstotkov, jih je sedaj že 45. Še slabše je v Berlinu in Hamburgu − med zaporniki je 61 odstotkov tujcev.

Med kriminalci prevladujejo tujci
In te številke bodo rasle še naprej. Ne zato, ker bi bilo manj kriminalcev med domačini, pač pa zato, ker je tujcev čedalje več. Te številke pravzaprav odstirajo vpogled v demografsko strukturo Evrope, ki nam jo hočejo vodilni mediji zamolčati. Postopno prevladovanje tujcev po številu se bo iz zaporov preneslo tudi na države same, na kontinent, ki počasi izgublja bitko z zavojevalci. Na Švedskem je že tako. Državna švedska televizija STV je objavila, da ima vsaki četrti učenec na Švedskem tuje korenine. Seveda, državna javna televizija je ta podatek objavila v prispevku, ki ne obsoja tega podatka, ki kaže pravzaprav na postopno izginjanje avtohtonega prebivalstva, pač pa obsoja dejstvo, da so na Švedskem šole še premalo pomešane, premalo multikulturne, kajti veliko je šol, kjer je celo 90 odstotkov učencev nešvedskega rodu, obstajajo pa − v “sramoto” državi − celo šole, kjer je samo 5 odstotkov tujih otrok … Švedski državni organi so mnenja, da so šole “premalo mešane”

Nasilje v multukuturnih šolah se stopnjuje
V mešanih šolah, predvsem tam, kjer je število neavtohtonih otrok večje od števila domačinov, so doma nasilje, šikaniranje, omalovaževanje, posilstva, spolno nadlegovanje, pretepi, grožnje z noži. Veliko otrok se zaradi svoje lastne varnosti − po sistemu “če se jim ne moreš ubraniti, se jim pridruži” − dela, da so del neavtohtone populacije. Dekletom šolske službe svetujejo, naj nosilo muslimanska oblačila, da bodo varne. Družine bežijo iz svojih domov v kraje, kjer še ni toliko tujcev. Strah pred nasiljem povzroča nagonski umik. Pa bo to ohranilo vse to, kar so gradili naši predniki? Bo obvarovala naše zanamce, da bodo novim generacijam prenesli to, kar so nam prenesle prejšnje? Ali smo prav zaradi družbe, iz katere izhajamo, in vrednot, v katerih smo bili vzgojeni, preprosto preveč indoktrinirani z nauki, kot so “pomoč sočloveku, sprejemanje drugačnosti, demokracija, varstvo posameznikovih pravic …”, in zato nasedamo popolnoma drugačni kulturi od naše, ki nas uničuje?

Migrant “varuška” trinajstkrat posilil dekletce
Drugače se namreč ne da razložiti tega, da so nemški starši v Göppingenu najeli migranta Ufuka, 39-letnika, za občasno varstvo dveh otrok, šestletne Nicole in njenega štiriletnega bratca. Vsaj štiri mesece sta otroka večino koncev tedna preživela z Ufukom v njegovem stanovanju, kjer je ves ta čas spolno zlorabljal dekletce. Moral bi ju voditi na bazen, v park, se z njima igrati, namesto tega pa se je, izmeček najnižje vrste, sam igral s punčko na najbolj nizkoten način in jo s tem oropal njenega otroštva; po štirih mesecih sta otroka, čeprav prestrašena zaradi groženj, le povedala svojim staršem, kaj se dogaja. Čeprav je storilec svoja sprevržena dejanja najprej zanikal, so bili forenzični dokazi, njegovo seme na dekličinih oblačilih in telesu, dovolj, da je priznal, precej malodušno, da je dekletce posilil trinajstkrat. Zakaj bi kdo pri zdravi pameti lahko mislil, da je migrant primerna varuška otrokom, če ne bi bil bombardiran z manipulacijami tipa “ubogim beguncem moramo po vseh močeh pomagati, da se integrirajo v našo čudovito družbo”, omamljen zaradi narativa dominantnih medijev in oblasti o bogastvu, ki ga prinašajo s seboj? Kajti to bogastvo ni bogastvo, ki so nam ga prinesli, pač pa bogastvo, ki nam ga odnašajo, teptajo, uničujejo. Naše bogastvo, naše otroke, našo prihodnost.

Demokracija