Milijarder in tajkun Soros na vso moč brani EU pred spremembami, ki bi okrepile moč držav članic

George Soros (foto: epa)

Milijarder in kreator novega svetovnega reda George Soros namerava uporabiti ves svoj vpliv, da zaustavi širjenje sprememb, ki bi lahko vplivale na zmanjšanje moči Evropske unije.

EuroActiv razkriva, da se več nevladnih organizacij, ki jih financira madžarsko-ameriški poslovnež in evrofilski magnat Soros, pritožuje nad predlogom štirih srednjeevropskih držav, ki se zavzemajo za to, da bi se moč iz EU prenesla na države članice.

Višegrajska skupina se zavzema za krepitev nacionalnih držav
Voditelji Višegrajske skupine (Poljske, Madžarske, Slovaške in Češke) se zavzemajo za oblikovanje predloga, ki bi zmanjšal birokracijo in ureditve, ki veljajo v Evropski uniji, saj verjamejo, da to ne koristi njihovim državam. V predlogu je med drugim navedeno tudi nasprotovanje odprtim mejam in migrantskim kvotam.

Predlog bo skupni dodatek Rimski deklaraciji, ki bo s svojimi smernicami začrtala prihodnost Evropske unije. Kljub temu, da ni še potrjeno, kdaj naj bi bil dodatek sprejet, so nevladne organizacije, ki jih financira Soros, javno in ostro spregovorile tudi proti povečanju nacionalne suverenosti znotraj EU.

Sorosove nevladne organizacije najdemo tudi na Poljskem 
Katarzyna Pelczynska-Nalecz, direktorica programa Open Europe pri poljski fundaciji Stefan Batory, ki jo je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ustanovil prav Soros, je za EurActiv povedala, da bi bila krepitev suverenosti držav članic škodljiva za položaj Poljske v Evropi. Poleg tega je tudi zatrdila, da bi zmanjšanje vloge nadnacionalnih institucij oslabile poljsko pogajalsko moč, pri čemer je izpostavila tudi šibkost poljskega gospodarstva.

Predsednik poljske vladajoče stranke Zakon in pravičnost (PiS) Jaroslaw Kaczynski je bil zelo kritičen do načina, kako se je Evropska unija soočala z migrantsko krizo in dodal, da s tem tvega uničenje evropske civilizacije, ki je zrasla na krščanskih temeljih. Brez dlake na jeziku je komentiral tudi brexit in pripomnil, da ta prinaša odlično priložnost za spremembo pogodb, s čimer bi okrepili moč nacionalnih držav in zmanjšali pristojnosti Unije.

Na Madžarskem je Robert Csehi iz Centralne evropske univerze, financirane od Sorosa, javno branil Evropsko komisijo in poudarjal, da slednja deluje v skladu s strogimi pravili. “V večini primerov bi morala biti odgovornost na strani medvladnih organizacij in držav članic.” Po prepričanju Csehija bi moral madžarski premier Viktor Orban, ki je znan po svojih evroskeptičnih pogledih, poskusiti zgraditi koalicijo znotraj Evropskega sveta in podati predlog za spremembo pogodbe EU.

Madžarski premier Viktor Orban.
Foto: epa

Med Orbanom in Sorosom vlada velik spor
Madžarski premier Orban je v ponedeljkovem nagovoru narodu neposredno napadel Sorosa in opozoril, da poskušajo nevladne organizacije, ki jih financira miljarder, vplivati na politiko držav, ki imajo anti-globalistične vlade. “V vodi je veliko število plenilcev, ki predstavljajo transnacionalni imperij Georgea Sorosa.” 

Prejšnji mesec je proti Sorosu govoril tudi madžarski zunanji minister Peter Szijjartoin in dejal, da je več kot očitna Sorosova želja, da bi madžarska vlada padla. “Soros želi zanetiti ogenj, ker se ne strinja z našimi pristopi, našo politiko,” je dejal in dodal, da konec koncev ni Soros ta, ki bi se lahko za to odločil, ampak je to zgolj v domeni madžarskih državljanov. “To se nam zdi res zelo nedemokratično.”

N. Ž.

 • šmentanamuha

  Sorosevo bogasto je nastalo na osnovi denarja pregnanih in uplinjenih Židov med II.SV, zato je krvav. Podoba te stare krastače od Sororsa je podoba čistega zla.Vse organizacije in osebe, ki delujejo na pogon njegovega denarja, so samo podaljški le-tega. Nevladniki, zamislite se nad sabo.
  Tule je nekaj materiala, na YT najdete še več:
  https://www.youtube.com/watch?v=1eRFTHD2CTg

 • xtc

  Če želite,da neka velika tvorba funkcionira,morate imeti enotne predpise inzakone.
  Vendar pa glede imigrantov in njihovega naseljevanja,sploh ,če vstopajo ne legalno,ne more nihče posiljevati nekoga,kajti Eu vlada je dolžna nezakonito vstopljene enostavno izgnati ne pa sprejemati.Enako velja za azilante iz Afrike inAzije,ki naj bi bili v domovini ogroženi,ne vem zakaj iščejo azil vEU saj so s tistim momentom ,ko so prestopili mejo svoje države prišli v drugoza njih varno in so tam dolžni zaprositi za azil.
  Glede azilne in priseljenske politike je definitivno nrediti stop in nezakonito vstopljene enostavno izgnati,kajti nihče ne more biti žrtev njihovih napačnih predstav o Evropi.Evropa mora tudi sprejeti jasen zakon po katerem vsi nezakoniti prišleki ,ki so v njo vsopili v zadnjih desetih letih in ,ki niso asimilirani,zaposleni,problematičn morajo Evropo zapustiti v mescu,novi pa če vstopajo ilegalno jim je status za azil ali bivanje avtomatsko zavrnjen.

 • Od Kekca prjatu ..pa to

  KOMENTAR, KI GA NAPIŠEMO UPORABNIKI PRIDE NA TALE PORTAL ŠELE PO 3 URAH ALI CELO VEČ ...

  SE VAM NE ZDI, DA TAKO KOMENTIRANJE KOT JE SEDAJ SPLOH NI SMISELNO IN JE BOLJE, DA GA SPLOH NI

  KOT PA, DA SI ŠE NAPREJ SRAMOTO DELATE .... ??!!

  • Anonimno

   Pa saj ni niti tako narobe, tako so komentarji res namenjeni temi, ne pa, da se dva v dvajsetih postih prerekata zaradi malenkosti, ali pa nekdo provocira z namenom, da odžene resne komentatorje…

  • Od Kekca prjatu ..pa to ………………..

   Sam res ..pa to _ :————————–SE VAM NE ZDI, DA TAKO KOMENTIRANJE KOT JE SEDAJ SPLOH NI SMISELNO IN JE BOLJE, DA GA SPLOH NI …………………………

   – SE STRINJAM -_-
   ________________
   Lep pozdrav

 • 5-RA

  Test:

  • Bedanc

   Ni šlo takoj čez ..a ne ..???

 • Olga

  Soros je zločinec! Kriminalci so vsi, ki jih plačuje! Vsi sodijo v zapor! Človek, ki je pomagal nacistom, gotovo ne more učiti, kaj je prav in kaj narobe!
  Bravo Višegrajci!

  • Olga res je _ Tovariš Kučan je tovariškemu mafijcu Sorosu dal nagrado za zasluge, ki jih je naredil v Sloveniji- kaj češ take mamo – bo potrebno kaj ukrent.
   _______________
   Lep pozdrav

   P.s.: Sam res -zakaj moram za vsak komentar?_ pisat – Ime-e.pošto-spletno stran – pa še avatarja ni_ TO PA NI DOBRO.

 • KOMENTARJA NE VIDIM_- Joj,Joj,Joj_Kaj pomeni to?

 • Aresnica

  Sam ne me rečt, da sedaj dela?

 • Kat Wilson

  Eh, staremu prdcu ne bo uspelo, me ne skrbi. No, v najboljšem primeru mu bo uspelo uničit Nemčijo in Svedistan, pa mogoče Avstrijo. Italijani bodo uničili sebe, njim bo to ziher uspelo brez pomoči Sorosa, Francozi pa se že bunijo. No, bomo videli kaj se bo izcimilo. V vsakem primeru se bodo naši obrnili glede na korist, ampak Soros tukaj nima več kaj, ker so vedno bolj v ospredju interesi drugih, njegovih nasprotnikov.

 • Hribouc

  Zagamani extremni Židek, sovražnik krščanske civilizacije in reda v Evropi in malik -odlikovanec malega sovražnega odtajanega komunajzla Kučana iz Murgeldorfa, spokej se!

  • hle

   Pravzaprav opažam eno podobnost med obema modeloma oba imata nadčloveške sposobnosti in oba delujeta kot slepilo da ne opazimo tistih ki v njuni senci vodijo zadeve

   • Hribouc

    Sta pač v špici, ki ji sledijo uradni bobnarji sluzavega Agitpropa571 ,pri nas, v USA pač drugi plačanci – samo mona dva in par pooblaščencev daje izjave-ostalo se dogaja v zavetrju, kakopak. Mi pa se drenjamo po spletu in se jajcamo kot raja med seboj.
    Če njima in podobnim, ni para na nasprotnem bregu, da bi jima zavili jajca, je pač tako, kot je.
    Zakaj pa je tak naval proti Trumpu- nič drugega ,kot to, da je “nepooblaščen vdrl v njihov zverinjak” in jim grozi na več načinov !

    Zakaj pa je krotovilež ,Kučan Janšo spravu v keho? Natanko približno to je to.

    Ker ni sposoben demokratično, se gre bandita in dobro ve, da ga bo koštalo na koncu – samo drugače, kurba, ne zna in noče!

 • Ana Job

  Ali tega Sorosa ne more, kakšna tajna služba odstranit, če je tolk škodljiv?

 • Aresnica

  Gospodu N. Ž. kdorkoli že je pa moram čestitat – dosti resnično je napisal tale komentar_ kar se pa mafijca tiče – sem ga pa JAZ Aresnica že cc 10 let nazaj opazil, da dela KAOS na tem našem lepem planetu…. _ tudi v Sloveniji mu je uspelo dol vržt vlado gospoda Janeza Janšo.- z nevladno organizacijo – pod imenom CANAVAS sedež v New Yorku za voditelja je postavil Srba Srđana Popovića-ta plačani mafijc je v dorani Tabor v Mariboru učil SLO levake – na kakšen način se bo – delalo…. med njimi je bil tudi Fištravec – vse se da preverit- obstajajo slike – imam tudi sliko dokaz kako se tovariš Srđan Popović in Andrej Fištrovec objemata- seveda pijana (in video,če ga že niso ..) – v vednost – cc 2011 je tovariš Milan Kučan dal državno odlikovanje SOROSU — ZAKAJ ŽE ? – Ko bo v večini narod vedel za svinjarije, ki se počenjajo – se bo naredil preobrat _………….. bom kar nehal –
  ——————-
  Lep pozdrav

  no še tole pritisnite-

  https://www.google.si/search?q=ku%C4%8Dan+soros&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi7ibfn-qHSAhVhSZoKHaAaBbAQ_AUICCgB&biw=1024&bih=651#imgrc=RAtr5O0YmkFZtM:

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Riba smrdi pr glav ce glavo odsekas drugi se poserjejo zmeri moras glavnega odstrant je pa tole podoben ko je hitler vse skup vodu pa smo vidl kam je to prslo

 • Olga2345

  Starega nacističnega zločinca Sorosa je treba spraviti za rešetke!

 • Olga2345

  Na Madžarskem je zločinec popušil! Dajmo vetra njemu in levičarskim izdajalcem, s Kučanom in fajonko vred, tudi v Sloveniji!

 • plamen100

  Rdeca nit, ki neverjetno zdruzuje islamizem in levicarske stranke je, da se eni in drugi prizadevajo za ukinitev nacionalnih drzav. V tej smeri gre tudi Pahor z uvedbo nekaksne bodoce federalne ureditve EU. V bistvu pa glavne drzave zahoda kot je Nemcija, Francija, Anglija v bistvu se danes, kljub stevilnim islamskim napadaom na njihove drzavljane, se do sedaj niso dojeli kaksno groznjo predstavlja ta islam za evropo. No se je pa cedalje vec ostalih drzav zacelo zavedati tega od Madzarske preko Avstrjije do Italije in prav te drzave bodo v prihodnosti tvorile juzno krilo obrambe EU pred islamom s tem pada Slovenije zaradi komunisticne vlade, ki ima drugacno mnenje glede Islama ni med njimi. In Izjava ministrice za policijo je nsravnost smesna ko pravi, da vaja avstrijske policije na Sentilju ne bo doprinesla boljsemu odnosu med Slo in Av? Pa saj se pri tej vaji sploh ne gre za to ampak Avstrija bo v zivo prikazala kako bo s svojo novo mejno enoto Puma izstisnila zaradi slovenske kadrovske in materialne nesposobnosti Slovenijo iz Schengena, ib jo potisnila v t.i. migrantski zep, to se dogaja gospa ministrica pa vi tega danrs se ne razimete, ker Avstrija razmislja leto dni v naprej, ne pa kot mi ki govorimo o zakljucku solanja nove generacije mejnih policistov, potem pa na mesto 200-300 postavnih mladcev, ki bi morali zasesti polozaje na juzni meji pokazete 14 policistov in od tega se najmanj tretino zensk, tako da clovek ne ve a je to resnicno kar vidi ali kaj se to greste? 14 policistov? Pa veste da na dan v Sloveniji umre zaradi razlicnih vzrokov 50 ljudi??? Bog jim daj dolgo zivljenje ampak teoreticno se lahko zgodi, da bo pol te silne generacike pomrlo prej, ko doseze juzno mejo! In kaj mislite kaj si o tej komediji misli Avstrija? Samo pospesili so nacrte za hermeticno zapiranje svoje juzne meje, ker nas kot taksne niti resno vec ne morejo upostevati. Da pa o tem kako bo nova vlada, sploh ce bo levicarska, reagirala na to problematiko pa bolje da niti ne razmisljam!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!