fbpx

Milijarder, ki je ustvaril igrico Minecraft, prepričan, da je levico dobesedno obsedlo zlo

Foto: twitter

“Vem, da ljudem ni všeč, ko opozorim na to,” pravi milijarder Markus Persson, ki je do bogastva prišel s svojim znanjem,  ter dodaja, da je “levico dobesedno obsedlo zlo”.

Markus Persson, nagrajeni programer in oblikovalec videoigric, je na Twitterju zapisal svoje videnje o tem, kako levica žali svoje politične nasprotnike. Na svojem Twitter profilu, kjer se pojavlja pod imenom Notch, ima kar 3,7 milijona sledilcev, tam pa je Šved zapisal: “Vem, da ljudem ni všeč, ko na to opozorim, toda levico je prevzelo zlo.” Ob tem je dodal: “In to mislim dobesedno.”

Vir: Twitter

Persson pa se je strinjal tudi z enim od drugih uporabnikov Twitterja, ki se je razpisal o feminizmu tretjega vala, v katerem je prepoznal to zlo. Poudaril je, da je to skupina ljudi, ki delajo na tem, da bi nekaterim zakonito zmanjšali pravice ter jih v nekaterih primerih celo odvzeli. Milijarder je na ta zapis le še dodal, da takšni posamezniki delujejo z namenom “sebičnosti, pohlepa, laži in pripravljenosti povzročati trpljenje”, piše Infowars.

Vir: Twitter

Persson je že večkrat pokazal, kakšno je njegovo prepričanje. Med drugim je v preteklosti tvitnil “V redu je biti bel” ter pojasnil, da je trditev, da je biti belec privilegij, “izmišljena metrika”. Na Twitterju pa je tudi trdil, da bi moral obstajati “heteroseksualni ponosni dan”.

J. G.