fbpx

Ministra odneslo s položaja, ker je grozil novinarjem

Foto: epa

Portugalski minister za kulturo Joao Soares je odstopil, potem ko je z grožnjo na Facebooku, da bo dvema novinarjema prisolil močno zaušnico, na spletu povzročil veliko razburjenja. “Močna zaušnica bi jima dobro dela. Meni pa tudi,” je Soares zapisal v odzivu na kritičen uvodnik novinarjev časnika Publico.

Sin bivšega predsednika se je pozneje opravičeval, da se je odzval na žalitve in ne na mnenja, novinarjema pa se je za ministrovo ravnanje opravičil tudi premier Antonio Costa.

Soares je dejal, da odstopa zaradi globoke solidarnosti z vlado in z njenim levo usmerjenim političnim projektom.

Užalila sta ministra
Novinarja Augusto Seabra in Vasco Pulido Valente sta v uvodniku, ki je tako razjezil ministra, med drugim zapisala, da je njegovo imenovanje nerazložljivo, njegov ministrski slog pa avtoritaren in grob.

Ministrov odstop se je zgodil dan po odstopu poveljnika portugalskih oboroženih sil zaradi izjav drugega najvidnejšega predstavnika državne vojaške fakultete. Ta je priznal, da je staršem mladih kadetov dejal, naj sinove v primeru, da so homoseksualci, izpišejo iz fakultete, da bi jih tako zaščitil pred ostalimi študenti.

B. O., STA