fbpx

Miss Universe: Niso vsi ljudje, ki menstruirajo, tudi ženske!

Miss Universe je izdalo nove komunikacijske smernice, s katerimi bi izraz ženska najraje izbrisali. Foto: (EPA)

Saj ni res, pa je. Vodstvo organizacije lepotnega tekmovanja Miss Universe je nedavno objavilo nove komunikacijske smernice, v katerih trdijo, da menstruacije nimajo le ženske. “Misliti, da je menstrualno zdravje tema, ki zadeva le ženske, izključuje transspolne, nebinarne ali tiste osebe, ki se ne identificirajo z nobenim spolom,” so zapisali na svojem Twitterju. Nerazumljivo? Zmedeno? Ne, če se potopite v bizarni svet radikalne levice, kjer je spol le družbeni konstrukt, po domače izmišljotina. 

Miss Universe tako svojim sledilcem priporoča, naj odslej ne govorijo o ženskem zdravju, temveč reproduktivnem zdravju. Prav tako odslej naj ne bi bilo več prav reči, da imajo ženske menstruacijo, temveč da imajo menstruacijo ljudje.

Pod objavo se je razumljivo vsulo kritičnih komentarjev. Neka uporabnica je zapisala: “Obljubim vam, da se Susan B. Anthony, Alice Paul, Lucy Burns in druge sufražetke niso borile za pravice žensk, da bi se lahko sedaj termin ženska izbrisal iz našega jezika.” Drug uporabnik je prilepil letak, ki ozavešča o zdravju prostate, pri tem pa izpostavil del, kjer so zapisal: “ki jim je bil moški spol pripisan ob rojstvu.”Tretji pa je preprosto zaključil: “Menstruacija je del reproduktivnega zdravja ženske. Ne biološkega moškega. Tukaj ne more biti nobene debate.”

Ko moramo biti vsi enaki
Miss Universe pa so k objavi dodali še ključnik #menstrualnaenakost, ki bralca navaja k misli, da smo človeška bitja kljub vsem razlikam, ki nas pregovorno bogatijo, enaka. A da nismo enaki, temveč le enakopravni, je še bolj kot na lepotnih opaziti na športnih tekmovanjih, kjer biološki moški vse bolj prevzemajo prostor, ki je nekoč pripadal ženskam, poroča Breitbart. Spomnimo se le na primer “Lia Thomas“, ki še vedno polni naslovnice ameriških medijev. Transplavalec, z rojstnim imenom William, namreč nastopa v ženski konkurenci, kjer je naravnost pometel s konkurenco.

Za kako nevarne stvari gre, pa priča tudi primer “Fallon Fox“, transmoškega, ki se je tako kot zgoraj omenjeni plavalec boril v ženski konkurenci in v dvoboju nasprotnici Tamikki Brents zlomil lobanjo. Borec, ki so mu dovolili tekmovati v ženski konkurenci, se je po kontroverznem dvoboju sicer upokojil.

Andrej Žitnik