fbpx

Mladi džihadist nameraval s sladoledom zastrupiti otroke in razstreliti vrtec

Foto: epa

Iz Nemčije prihaja šokantna vest, da je džihadistični najstnik, ki so ga aprila prijeli zaradi bombnega napada na sikhovski tempelj v Essnu, bil povezan z načrtovanjem napada na vrtec z zastrupljenim sladoledom in avtomobil bombo. 

Sedemnajstletnega Mohammeda Ö. so aretirali avgusta zaradi povezav z napadom na sikhovsko poroko, na kateri so bili huje ranjeni trije ljudje. Zaradi napada z doma narejeno bombo je dobil kazen dve leti zapora.

O grozljivih načrtih mladega džihadista so izvedeli preko pisem, ki si jih je izmenjeval z drugim skrajnežem, oba pa sta bila zaprta v zaporu. Po besedah osumljenca si je z Yusufom T. – skrajnim salfaistom – izmenjal vsaj tri pisma v nemškem, turškem in arabskem jeziku, v katerih ga je spraševal, “če lahko ubija otroke v načrtovanih napadih.”

Pri raziskovanju njegovih nadaljnjih načrtov je detajlno opisal krvav način, s katerim namerava uresničiti svoje napade. “Delam kot prodajalec sladoleda z mojim vozilom za dostavo sladoleda, ki ga prodam številnim otrokom. Lahko skladno s šeriatskim pravom zastrupim sladoled z arzenom, varfarinom ali še bolje s strihninom, da bi ubil otroke?”, je džihadist spraševal svojega mentorja in mu predlagal, da bi v svoje vozilo namestil tudi eksploziv, nato pa bi ga zapeljal v vrtec in razstrelil.

Posiljeval bi hčere nevernikov
Poleg grozljivih ubijalskih načrtov na nedolžne otroke je islamski skrajnež spraševal kolega o mnenju glede posilstev hčera “nevernikov”, ki ne pripadajo islamski veroizpovedi, saj je po Koranu dovoljeno posiliti spolne sužnje, poroča RT.

Njegov sogovornik je bil bolj previden, zato mu je naročil, naj mu ne pošilja več pisem, saj se je zbal, da bi jih lahko odkrili in jim uničili upe o znižanju zaporne kazni.

M. P.