fbpx

Mladi Sirci proslavljajo osvoboditev Aleppa: Burk skoraj ni videti, terorja je namreč konec!

Sirijci proslavljajo osvoboditev Aleppa (vir: twitter)

Aleppo je končno osvobojen. ISIS poražen, Sirci proslavljajo. Mesto, ki je veljalo za enega zadnjih utrdb tako imenovane Islamske države, je ob osvoboditvi proslavljalo. Več tisoč ljudi se je na ulicah veselilo konca obdobja terorja in islamistične strahovlade v mestu.

Če je Sirija zadnjih nekaj let stalno v središču pozornosti medijev z retoričnimi napadi na Bašarja al-Assada, zaigranimi kemičnimi napadi, s katerimi se želi prisiliti ZDA v vstop v še eno vojno na Bližnjem vzhodu, ali pa sestreljevanjem ruskih letal, je bila novica o slavju v Aleppu kratko malo zanemarjena.

Sirci proslavljajo osvoboditev Aleppa. (Vir: Twitter)

Na tisoče mladih se je veselilo na osvobojenih ulicah Aleppa, kar pa je še posebej zanimivo, pa je majhno število burk. Dekleta, ki so se udeležila proslavljanja, so bila le redko zakrita. To je vsekakor svojevrsten indikator, kaj je v resnici znak svobode.

Zdi se, da je za Sirke nadvse osvobajajoče dejstvo, da jim ni treba na žgočem soncu hoditi zavite v šotor od pet do glave. Najbrž pomaga tudi, da ni prisotnih islamističnih džihadistov, ki bi jim želeli vsiljevati svoja pravila o njihovem primernem obnašanju.

Sirci proslavljajo osvoboditev Aleppa. (Vir: Twitter)

Na to je opozorila tudi mag. art. Alenka Gotar, ki je na Twitterju zapisala, kako na tisoče mladih Sircev na ulicah Aleppa proslavlja osvoboditev mesta izpod terorizma, brez burk.

Sirci proslavljajo osvoboditev Aleppa. (Vir: Twitter)

Sirska vojska je po štirih letih hudih bojev uspela osvoboditi mesto. Njihovo delo je bilo oteženo zaradi podlosti teroristov, ki so s pridom dovažali zaloge orožja in hrane v belo obarvanih kamionih rdečega polmeseca, za katere so vedeli, da si jih sirske in ruske vojaške sile po poročanju portala Veterans Today ne bodo upale uničiti zaradi percepcije v zahodnih medijih, ki bi tako potezo izkoristili za še dodatno podpihovanje vojne proti Siriji.

Ivan Šokić