fbpx

Morilec, odgovoren za usmrtitev 21 mačk in spolno nadlegovanje mačke, obsojen na 16 let zaporne kazni

Mačke po "švedsko" niso več zaželjeni hišni ljubljenčki. (Foto: iStock)

Iz Kalifornije prihajajo novice o tem, da je bil moški, odgovoren za usmrtitev kar 21 mačk, obsojen na 16 let zaporne kazni. Kot da ne bi bilo še dovolj hudo, pa je izjemno vznemirjujoče to, da je bil obsojeni obtožen tudi zaradi spolnega nadlegovanja mrtve mačke. 

26-letni Robert Roy Famer je bil v petek obsojen na okrožnem sodišču Santa Clara, in sicer po tem, ko je lani priznal, da je zagrešil kar 21 primerov kaznivih dejanj v povezavi s krutostjo živali.

Posnetki nadzornih kamer so spodbudili preiskavo
Mačke so začele izginjati iz soseščine San Jose’s Cambrian Park septembra 2015, nato pa so jih kmalu našli usmrčene. Takrat je policija prišla na sled posnetkom varnostno-nadzornih kamer, ki so razkrili, da belec izvablja mačke iz domov njihovih lastnikov, jih zagrabi in z njimi v rokah beži daleč proč. Ravno to je policijo po navedbah Russia Today spodbudilo, da je pričela z izvajanjem nadaljnjih preiskav, da bi pristregla peruti ugrabitelju domačih živali.

Foto: iStock

Osmega oktobra 2015 so Farmerja, sina nekdanjega upokojenega poveljnika policije v kraju San Jose, našli med spanjem v avtomobilu. Po preiskavi vozila je policija prišla na sled ostankom usmrčene mačke, poleg tega pa je našla tudi sledove krvi, kožuha in nahrbtnik, v katerem se je poleg rokavic nahajal tudi lovski nož.

Preiskava pokazala sled spolne zlorabe mačke
Na podlagi poročil obdukcije je bilo razkrito, da obstajajo na mački, ki so je našli v vozilu, znaki spolne zlorabe, saj je imela občutno razširjen genitalni predel, pod sledovi njenih krempljev pa so našli sledove njegovega DNK-ja. Po navedbah Mercury Newsa je Farmerjev odvetnik kljub dokazom zanikal obtožbe glede spolne zlorabe mačke. Sodnik pa je odredil, da Farmer po odsluženi kazni kar 10 let ne sme priti v stik z mačkami, prav tako se ne sme približati predelu, v katerem je storil kazniva dejanja.

N. Ž.