fbpx

Musk bo na Twitterju ponovno odprl račun novinarjem kljub temu, da so ga spravili v veliko nevarnost

Elon Musk (foto: epa)

Lastnik Twitterja Elon Musk je v petek pozno zvečer sporočil, da bo na družbenem omrežju ponovno vzpostavil račune več novinarjev. Twitter je namreč zaprl račun tistim, ki so javno razkrili točno lokacijo njegovega letala, kar je predstavljalo izjemno nevarnost zanj in za njegovo družino.

Musk je na Twitterju izvedel anketo, v kateri je spraševal, ali naj začasno ukinjene račune obnovi zdaj ali čez teden dni. Skoraj 59 odstotkov od 3,69 milijona sodelujočih je odgovorilo, naj račune novinarjev obnovi nemudoma.

“Ljudje so spregovorili,” je tvitnil Musk in dodal, da bo ponovno vzpostavil račune tistim, ki so razkrili lokacijo njegovega letala.

Twitter je v četrtek zaprl račune novinarjev ameriških časnikov Washington Post in New York Times, televizije CNN in več novinarjev. Nekateri med njimi so pred tem poročali, da je Twitter v sredo zaprl račun @ElonJet, ki je sledil letom zasebnega letala Muska. Musk, ki je po nakupu Twitterja konec oktobra dejal, da se tega računa ne bo dotaknil, saj je zavezan svobodi govora na družbenem omrežju, je v sredo spremenil pravila in prepovedal, da bi tviti v realnem času razkrivali lokacijo oseb.

“Zaprli bomo vsak račun, ki bo v realnem času objavil podatke o lokaciji kogar koli, saj gre za kršitev fizične varnosti,” je Musk zapisal v tvitu in dodal, da to vključuje tudi objavo povezav do spletnih mest z informacijami o lokaciji v realnem času.

Sara Kovač