fbpx

Muslimani spet morijo! Tokrat razkosali kristjane, ki niso želeli spremeniti svoje vere

Foto: iStock

Muslimanske morije še ni konec. Ker se štirje kristjani niso želeli spreobrniti, so jih ubili. Tri so zvezali skupaj in jih mučili do smrti, četrtega pa obiskali na domu in ga kar razkosali. 

Koran navaja, da ”v religiji ni nikakršne prisile,” toda to, kaj kdo definira pod ”prisilo”, je odvisno od posameznika. Veliko je takšnih, ki redno ponižujejo in nadlegujejo dhimme. To so tisti prebivalci islamske države, ki niso muslimani, a so kot državljani zaščiteni pred kakršnimkoli napadanjem. Seveda se v praksi napadi kljub temu vršijo. Za te državljane spreobračanje v islam ni obvezno.

Se spomnite Steva Centannija in Olafa Wiiga, dveh novinarjev, ki so ju ugrabili in od njiju prisilno zahtevali, da se spreobrneta v islam? Čeprav so ju v svojo vero očitno prisilili, so jima ugrabitelji ukazali, naj svetu povesta, da sta se spreobrnila po svoji lastni svobodni volji. Nazadnje so jima ponudili možnost, da ju lahko, če ne želita živeti islamskega življenja, ubijejo. Tako so zdaj ubili kenijske kristjane, ki niso želel recitirati shahade. To je priznanje islamske vere, ki jo mora zrecitirati vsak, ki verjame v islam in želi postati musliman.

V petek, 18. avgusta, so štiri kenijske kristjane napadli Al-Shabaabovi vojaki, potem ko so zavrnili recitiranje. Enega izmed njih so do smrti celo razkosali. Okoli 21. ure je skupina oboroženih moških tri žrtve strpala v dom ene izmed njih in jih prisilila, da recitirajo priznanje islamske vere. Ker tega niso želeli, so jih napadalci zvezali skupaj in jih mučili do smrti. Četrtega moškega so pozneje obiskali na domu in ga razkosali. Njegova žena je vse skupaj nemočno opazovala, za medije poroča tamkajšnji lokalni vir. Dogodek jo je zelo travmatiziral, medtem ko je bila njuna hčer zunaj mesta.

Čeprav Kenijci vedo, kdo so ti morilski vojaki, se po Keniji še zmeraj prosto gibljejo
Vir navaja, da so vojaki Al-Shabaaba in njihovi simpatizerji globoko pomešani z lokalnimi skupnostmi na obalah Kenije: ”Premikajo se prosto in se pogosto prepirajo s kmeti, saj svoje živali namerno pošiljajo na njihove kmetije, kjer se hranijo z njihovimi pridelki. Mestni prebivalci se pritožujejo nad policijo, ki ne počne ničesar, če pa že, pa se zdi, da prednostno obravnava militantske pastirje.”

A. L.