fbpx

Muslimanska tolpa fizično obračunala s parom, ker sta jedla pico s šunko

Foto: iStock/epa

Danska policija išče tolpo moških drugačnega etničnega porekla, ki so pretepli mladi par, ker je jedel pico, ki je bila obložena s šunko. Ženska je zaradi hudega udarca v glavo utrpela trajno okvaro sluha. 

Danski BT poroča, da je prejšnjo soboto zvečer v danskem mestu Silkeborg skupina petih moških napadla moškega in žensko, ki sta sedela na terasi picerije in sta jedla pico.

Par so brcali in udarjali
Eden izmed napadalcev je vzel v roke kos pice in ga vrgel na tla, kar je povzročilo prerivanje. Napadalcu so na pomoč pristopili njegovi prijatelji, ki so obkolili napadeni par in ju začeli udarjati ter brcati. Midtjyllands Avis poroča, da je moški sedeči par vprašal, če je njuna pica obložena s svinjskim mesom, na kar sta odgovorila pritrdilno. Odgovor je migranta tako razjezil, da je začel s pretepom.

Foto: iStock

Speisa poroča, da je takoj po začetku prerivanja napadalcu priskočil na pomoč eden izmed moških, ki je planil proti ženski in jo udaril tako močno, da je ta utrpela okvaro sluha. Nato jo je začel daviti in kričati, da ne sme jesti pice, ki je obložena s svinjskim mesom.

Policija je zaenkrat povedala, da išče glavnega napadalca, ki je drugačnega etničnega porekla, visok 175 cm in oblečen v temna oblačila, prav tako pa skušajo priti na sled ostalim štirim moškim iz muslimanske tolpe, ki so izvajali nasilje. Policijski komisar Bent Riber Nielsen je potrdil, da je moški par res vprašal po obloženosti pice in dodal, da ostalih podatkov ne bo delil z javnostjo.

N. Ž.