fbpx

Muslimanske tolpe spolno zlorabljale več kot 1.000 mladoletnih otrok, policija zopet ni storila ničesar

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Brutalna tolpa je posilila več kot 1.000 deklet, za kar bi lahko rekli, da je najhujši škandal zlorabe otrok v Veliki Britaniji. Dekleta iz mesta Telford (Shropshire) so bila drogirana, pretepena in posiljena s strani tolpe, ki je aktivna že od osemdesetih let. Pri tem so številni storilci ostali nekaznovani, medtem ko se domneva, da se podobne zlorabe na tem območju še nadaljujejo.

»Otroke, ki so jih grozljivo zlorabili, so obravnavali kot spolno blago. Preživeli si zaslužijo preiskavo. Morajo vedeti, zakaj so se zlorabe dogajale toliko časa in zakaj toliko storilcev ni bilo nikoli  privedenih pred sodišče,« je dejal strokovni odvetnik za zlorabo otrok Dino Nocivelli.

Odgovor je preprost. Britanska levica je ustvarila vzdušje, v katerem so takšni zločini obravnavani kot »rasistični« in »islamofobični«, saj so njihovi storilci muslimani. Britanska levica ima v Veliki Britaniji takšno moč v javni sferi, da je uspešno obtožila in ustrahovala policijo, da je bila tiho in da ni storila ničesar proti takšnim zločinom, saj je vedela, da bi bil karierni samomor storiti nekaj tako »islamofobičnega«, če bi zločine preganjali. Torej so ti strahopetni policisti dovolili, da so življenja tisočih mladih deklet uničena, namesto da bi se temu postavili po robu.

Podatki službenih uradov kažejo, da je bilo v letu 2015 do septembra na 10.000 prebivalcev prijavljenih več kot 15 spolnih kaznivih dejanj otrok (15,1). V Telfordu je 155.000 prebivalcev, kar pomeni 225 potencialnih žrtev.

Lucy Allan iz politične stranke MP je že prej pozvala k preiskavam v Rotherhamu in zadnja poročila označila kot »zelo resna in šokantna«. »Zdaj se mora začeti neodvisna preiskava spolnega izkoriščanja otrok v Telfordu, da bi naša skupnost lahko imela absolutno zaupanje v oblasti«,  je povedala za Mail online.

Preiskovalci so odkrili marsikaj: Lucy Lowe, 16, je umrla skupaj z materjo in sestro, ko je moški, ki jo je zlorabljal, 26-letni Azhar Ali Mehmood, nato zažgal njihov dom. Mehmood  je bil zaprt zaradi umora, vendar pa nikoli ni bil obtožen kaznivih dejanj spolne zlorabe otrok. Naslednja žrtev, ki je bila drogirana in posiljena s strani devetih moških, je povedala, da je bila Lucijina smrt opozorilo drugim dekletom, če jih bodo prijavila. Dekle, ki to priča in želi ostati anonimna, pravi, da se je želela ubiti in da jo je bilo strah, da bi tudi njena družina umrla kot Lucyjina. Edino rešitev za varnost družine je videla v svoji smrti.

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Naslednji primer iz leta 2002 je povezan z nepojasnjeno avtomobilsko nesrečo, v kateri je umrla Becky Watson, 13. V času incidenta je bil primer prijavljen kot “šala”. Pozneje pa je bilo razkrito, da je bila dve leti spolno zlorabljana od iste muslimanske tolpe. Njena mati, Torron Watson, je večkrat obiskala policijo in ji celo predala seznam osumljencev. Toda nič niso naredili. Obupana mati je rekla, da je rotila za pomoč, vendar se ni mogla na nikogar obrniti. Če bi organi oblasti pravilno raziskali Beckyjino zlorabo, bi lahko rešili več deklet.

Žrtev iste tolpe je bila Vicky Round, Beckyjina prijateljica. Ko je imela le 12 let, so jo prisilili v odvisnost od kokaina. Do starosti 14 let je že redno jemala heroin. Umrla je pri dvajsetih, po domnevnem prevelikem odmerku. V Rotherhamu je bilo v 16-letnem obdobju okoli 1.400 deklet, večinoma mladoletnih, spolno zlorabljenih s strani moških iz pakistanske mestne skupnosti.

A. G.