fbpx

“Muslimanski migranti so z mano jedli in pili, a za hrbtom so govorili, da sem ‘neumna nemška kurba’!”

Foto: EuroIslam

“Ljudje, ki so z mano jedli, pili, plesali in se smejali, mi govorijo, da sem neumna nemška kurba,” je za poljsko spletno stran EuroIslam dejala Rebecca Sommer, nemška umetnica, aktivistka in borka za človekove pravice. Kot je povedala, je dolgo verjela, da v Evropo prihajajo dobri ljudje, potem pa je spoznala, da so muslimanski vzorci vedenja in razmišljanja ter njihov pogled na svet popolnoma nezdružljivi z evropsko kulturo.

Sommerjeva je dolga leta delala z migranti. Verjela je, da gre za resnične begunce, ki bežijo pred vojnimi strahotami in srednjeveškimi režimi na Bližnjem vzhodu. “Sem humanistka in aktivistka za človekove pravice. V prvih letih sem verjela, da so ljudje, ki prihajajo, resnični begunci, veseli, da bodo zdaj varni, in da bodo pokazali voljo, da bi se tukaj prilagodili in se vključili,” je pripovedovala novinarki Natalii Osten-Sacken. Sčasoma je spoznala, da temu ni tako.

Odrasli muslimanski begunci imajo povsem drugačne vrednote od evropskih, indoktrinirani so z islamom in sploh niso pokazali želje, da bi se v njihovih možganih kaj spremenilo. Še več. Svoj fundamentalizem so še okrepili, niso sprejeli civiliziranega dojemanja sveta in znanstvenih dosežkov. “Nemška vlada nad njimi nima več nadzora,” je dejala in opomnila, da pozna veliko Nemcev, ki se zaradi migrantskega nasilja v najbolj razviti evropski državi že selijo na Poljsko.

Več lahko preberete TUKAJ.